طرز تهیه خورش قیسی یا همان خورش آلو قیسی
خورش آلو قیسی از خورش های اصیل ایرانی می باشد که طعم ملس و لذیذی دارد. این خورش که بیشتر در شمال ایران تهیه می شود به عنوان یک غذای مجلسی در میهمانی ها و دورهمی ها برای وعده شام یا نهار قابل سرو است و جایگاهش در لیست غذا با مرغ برای شام یا نهار همیشه محفوظ است و شما طرز تهیه خورش آلو قیسی را در این بخش از آموزش آشپزی پلاس وی همراه ما، دنبال می کنید.
مواد لازم خورش آلو قیسی
مواد لازم | مقدار |
مرغ | 4 تکه |
برگه زرد آلو | 9 عدد |
آلو سیاه | 9 عدد |
پیاز | 2 عدد |
شکر | 1/2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش آلو قیسی با مرغ
مرحله اول :
ابتدا مرغ های تمیز شده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. یک عدد پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید سپس به مرغ اضافه کنید.
مرحله دوم :
ادویه ها که شامل (نمک٬زردچوبه٬فلفل سیاه) به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزد. از آب مرغ حدود 1 لیوان کنار بگذارید و مرغ ها را از صافی رد کنید.
مرحله سوم :
در یک تابه روغن بریزید و مرغ های آبکش شده را سرخ کنید.
مرحله چهارم :
یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله پنجم :
آلو قیسی ها و آلو سیاه ها را شسته و آبکش کنید تا آب آن ها کامل جدا شود. سپس به پیاز های در حال سرخ شدن اضافه کرده و تفت دهید و در اوسط تفت دادن شکر را به آن اضافه کنید. میزان شکر و اضافه کردن یا نکردن آن کاملا سلیقه ای است.
مرحله ششم :
قابلمه مخصوص خورشت را روی حرارت بگذارید و درون آن روغن بریزید سپس رب را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود سپس مرغ را اضافه کنید و با رب تفت دهید.
مرحله هفتم :
مخلوط پیاز و آلو ها را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید. آب مرغی که کنار گذاشته بودید را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد.
مرحله هشتم :
زعفران دم کرده را نیز به آب خورش اضافه کنید و بگذارید تا به خورد مواد برود.
خورش شما حاضر است؛ نوش جان.