مواد لازم سوپ جو سفید
- جو پوست گرفته : 100 گرم
- سینه مرغ :100 گرم
- آب مرغ : 1 فنجان
- هویج : 1 عدد
- پیاز : یک عدد
- آرد : 2 ق غ
- شیر : 1 لیوان
- کره:2 ق غ
- قارچ : یک لیوان به دلخواه
- فلفل : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ جو سفید
برای پخت این سوپ خوش طعم اول از هرکاری بهتر این است که یک یا دو ساعت قبل جو را پس از شستن خیس کنید چرا که این کار باعث زود پخته شدن آن میشود.
جو پرک را به همراه 4 لیوان آب ولرم درون قابلمه ای بریزید و بگذارید تا آب جو به جوش بیاید بدین منظور حرارت گاز را زیاد کنید تا هر چه سریع تر جوش بیاید.
در قابلمه دیگر مرغ را به همراه نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه و سه لیوان آب و مقدار پیاز نگینی شده روی شعله گاز قرار دهید و بگذارید تا مرغ بپزد.
یک عدد پیاز را بشویید پوست بگیرید و آن را به صورت نگینی خرد کنید و به قابلمه جو اضافه کنید و بگذارید تا کمی با جو بپزد بعد از گذشت چند دقیقه یک عدد هویج را بشویید پوست بگیرید و به دلخواهتان یا رنده کنید و یا به صورت نگینی خرد کنید و به جو اضافه کنید. جو را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
سینه مرغ را از قابلمه خارج کنید و بگذارید تا خنک شود ، بعد از اینکه سینه مرغ خنک شده آن را به صورت ریشریش و یا تکه تکه خرد کنید و به جو اضافه کنید یک لیوان آب مرغ را نیز به جو اضافه کنید.
اگر دوست دارید که در سوپتان قارچ داشته باشید در این مرحله باید قارچ ها را بشویید خرد کنید کمی آن ها را تفت دهید تا آبشان گرفته شود سپس به مواد سوپ تان اضافه کنید.
شیر را از یخچال خارج کنید شیر شما باید حدود یک ربع در دمای محیط بوده باشد سپس به سوپ اضافه کرد.
در این مرحله باید به سراغ آماده کردن سس سفید این سوپ بروید که بدین منظور ابتدا کره را درون ظرفی بگذارید روی شعله مناسب تا آب شود سپس آرد را کمکم به کره اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که رنگ آرد کرمی شود؛ در این مرحله باید شیری را که به دمای محیط رسیده است را کمکم به آرد تان اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود؛ نحوه هم زدن شما در این مرحله بسیار مهم است باید حواستان باشد تا آرد گلوله گلوله نشود.
در مرحله آخر باید این سس را به مواد سوپ تان اضافه کنید و بگذارید تا کمی جوش بخورد.
سوپ شما حاضر است شما می توانید با استفاده از قارچ و جعفری این سوپ خوشمزه را تزئین و سرو کنید.
نکات تکمیلی در مورد سوپ جو سفید
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
سوپ جو سفید را می توانید در وعده میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .