مواد لازم برای ماهی شکم پر با روکش خمیر
- ماهی : (حدودا 300گرم) 1عدد
- سیر : 2حبه
- پیاز : 1عدد
- هویج : 1عدد
- لیمو : 2عدد
- سبزی : (شامل گشنیز،جعفری و ریحان) از هرکدام 4شاخه
- فلفل (تند) : 2عدد
مواد لازم برای خمیر
- آرد (غنی شده) : 225گرم
- نمک : نصف قاشق چایخوری
- تخم مرغ : 1عدد
- روغن : 2قاشق غذاخوری
- آب (ولرم) : 150میلی لیتر
- زعفران (اختیاری) : به میزان لازم

طرز تهیه ماهی شکم پر با روکش خمیر
ابتدا فر را روشن کنید و روی حرارت 150 درجه قرار دهید تا گرم شود.
ماهی را هم تمیز کنید و یا تمیز شده آن را از بازار خریداری کنید و خوب بشویید.
داخل شکم خالی شده ماهی را با نمک و آبلیمو مزه دار کنید ،سپس با شاخه های سبزی ، پیاز و سیر خرد شده ، هویج و فلفل سبز تند ریز شده پر کنید و شکمش را با نخ و سوزن تمیز آشپزی بدوزید. روی ماهی را هم کمی نمک و آبلیمو بریزید تا خوشمزه تر شود.
ماهی را در ظرف فر قرار دهید و داخل فر بگذارید تا نیم پز شود.
طرز تهیه خمیر
در این فاصله خمیر رویه ماهی را آماده میکنیم.
آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و در ظرفی الک کنید.وسط آرد را گود کنید و داخل آن مخلوط تخم مرغ ، زعفران یا زردچوبه مخلوط شده بریزید و داخل آن آب و روغن هم اضافه کنید و مواد را از داخل خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند و خمیر چسبنده ای به دست بیاید.
روی سطح صافی مقداری آرد بپاشید و خمیر را به حالت ضربه ای روی سطح صاف بزنید تا از حالت چسبندگی در بیاید.
سپس خمیر را داخل کاسه ای بگذارید و رویش را با حوله بپوشانید و به مدت نیم ساعت در جای گرم نگه دارید تا به اصطلاح ، خمیر ور بیاید.
بعد از سپرس شدن زمان استراحت خمیر ، دوباره روی سطح صافی آرد بپوشانید و خمیر را روی آن باز کنید.به طوری که کاملا صافو یکدست و بدون پارگی باز شود.
بعد از اینکه ماهی نیم پز شد و از فر بیرون آوردید و کمی خنک شد ، خمیر را روی ماهی بکشید و تمام سطح روی آن را با کره چرب کنید و مجددا داخل فر قرار دهید تا خمیر بپزد.
نکات
- بهتر است روی سطح صافی که خمیر را روی آن باز میکنید پارچه ای تمیز بگذارید ، به طوری که تکان نخورد و بعد خمیر را روی آن باز کنید.
- بهتر است دم و سر ماهی را ببرید و با خمیر به آن شکل دهید تا قابل خوردن باشد.
نکات تکمیلی در مورد ماهی شکم پر
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
ماهی شکم پر را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .