طرز تهیه کیک شکلاتی مخصوص خانگی :
کیک شکلاتی به همراه کیک اسفنجی یکی از پرطرفدارترین کیک ها می باشد که در سرتاسر دنیا محبوبیت خاصی دارد. و شما تا تهیه این کیک خوشمزه فاصله چندانی ندارید پس مواد اولیه را تهیه کنید و به مانند دستور تهیه مراحل را پیش بروید، مطمئن هستیم عاشق این کیک و دستور تهیه ویژه و ساده این کیک می شوید.
مواد لازم تهیه کیک شکلاتی:
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
کره | 150 گرم |
شکر | 150 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
پودر کاکائو | 80 گرم |
آرد | 250 گرم |
بکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
جوش شیرین | 1.5 قاشق چایخوری |
نمک | مقدار کمی |
آب جوش | 200 میلی لیتر |
دستور تهیه کیک شکلاتی خانگی:
مرحله اول (آمادهسازی مواد اولیه)
- تمام مواد را به دمای محیط می رسانیم.
- پودر کاکائو را الک میکنیم و سپس با آب جوش مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم.
- آرد را الک می کنیم و با جوش شیرین، بکینگ پودر و نمک مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم.
- فر را همین ابتدای کار با دمای 180 درجه روشن کنید.
مرحله دوم
شکر موجود و کره به دمای محیط رسیده را با هم زن برقی بزنید، برای اینکه رنگ آن کرمی و نرم شود نیاز است حدود 5 تا 7 دقیقه هم زده شوند.
مرحله سوم
در این مرحله تخم مرغ ها را یکی یکی به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و با دور آهسته هم زن بزنید تا به خوبی ترکیب شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله موادی که در آمادهسازی مواد اولیه کنار گذاشته بودیم را در چند مرحله به مخلوط کره و تخم مرغ اضافه میکنیم و به خوبی هم می زنیم.برای این کار ابتدا 1/3 از مخلوط آرد را اضافه کنید و هم بزنید و سپس نصف مخلوط پودر کاکائو و آب جوش را اضافه کنید و هم بزنید و همینطور ادامه دهید تا تمام مواد اضافه شده و به خوبی هم زده شده باشند.در این مرحله مواد کیک شکلاتی آماده شده است.
مرحله پنجم
قالب مناسبی را به قطر 20 سانتیمتر و ارتفاع 6 سانتیمتر انتخاب کنید و مقداری روغن کف قالب بریزید و سپس کاغذ روغنی را کف آن قرار دهید بعد مواد کیک شکلاتی را درون قالب بریزید و سطح کیک را صاف کنید و سپس قالب را به مدت 40 دقیقه درون فر با دمای 180 درجه بگذارید.
نکات مهم تهیه کیک شکلاتی:
- مواد اولیه ذکر شده برای 4 نفر مناسب می باشد و برای تعداد نفرات بیشتر و یا کمتر مقدار مواد اولیه را ضرب و تقسیم کنید.
- استفاده از جوش شیرین در کیک های شکلاتی باعث می شود بافت کیک بسیار نرم و خوشمزه شود.
- اگر کاغذ روغنی نداشتید می توانید کف قالب را چرب کنید و سپس مقدار کمی آرد را به کف و دیواره های قالب پخش کنید.
- بهترین قالب برای کیک پزی قالب کمربندی است چون به آسانی می توانید کیک را جدا کنید.
- در نیم ساعت اول که زمان پف کردن کیک است به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید.
- بعد از گذشت نیم ساعت برای اطمینان از پخت کیک می توانید از یک خلال چوبی استفاده کنید و آن را به وسط کیک وارد کنید و اگر مواد کیک به آن نچسبید یعنی کیک شما پخته است.
- بعد از اینکه کیک پخت شما فر را خاموش کنید و قالب را بعد از 10 دقیقه از فر خارج کنید و بگذارید مقداری سرد شود تا به راحتی از قالب جدا شود.
- برای جلوگیری از ترک خوردن روی کیک حتما قالب را چند نوبت به سطح سفت و محکمی بکوبید.
- اگر تمایل داشتید می توانید به جای آب جوش از شیر استفاده کنید.