نکاتی درباره شیره انگور و خراب شدن آن
شیره انگور ماده غلیظ و شیرین تهیه شده از فرآوری آب انگور است که به نام دوشاب نیز معروف است و طبع گرمی دارد. شیره انگور معمولا از انگوری تهیه می شود که زمان کشت کمتر آبیاری شده و شیرین باشد. یکی از سوالات رایج شما کاربران پلاس وی در مورد شیره انگور، نشانه های خراب شدن آن بود که در این بخش از رازهای خانه داری به آن خواهیم پرداخت.
چگونه بفهمیم شیره انگور خراب شده است؟
اگر شیره انگور مرغوب باشد و روش نگهداری آن مناسب باشد، معمولا خراب و فاسد نمی شود اما اگر شیره را خوب درست نکرده باشند و رطوبت شیره زمان تهیه گرفته نشده باشد، شیره خراب و فاسد می شود.
همچنین اگر شیره را در ظرفی خیس و مرطوب بریزید، نیز خراب خواهد شد. شیره انگور فاسد مزه ترش و بوی ترشیدگی و فساد می دهد و کپک می زند. اگر شیره انگورتان کپک زد یا طعم ترشیدگی به خود گرفت این یعنی شیره شما به اندازه کافی غلیظ نبوده است.
شیره انگور شکرک زده فاسد نیست، اگر شیره انگور پس از اینکه مدتی در یک ظرف بدون استفاده باقی ماند، اصطلاحا رس بسته و شکرک می زند. بهترین شیره انگور نیز در صورت بلااستفاده بودن پس از مدتی شکرک می زند.
ویژگی های شیره انگور خوب و سالم
- شیره انگور باید طعم انگور شیرین را بدهد. شیرین بودن زیاد شیره انگور طبیعی است اما نباید بی مزه باشد. شیرینی غیر طبیعی شیره انگور به دلیل افزودن شکر به آن است.
- رنگ شیره انگور به نسبت شیره خرما روشن تر است. حرارت مستقیم و بالا در رنگ شیره تاثیر زیادی دارد. رنگ شیره انگور واقعی معمولا به رنگ عسلی، خرمایی یا قهوه ای است. شیره انگورهای سنتی تیره و متمایل به سیاه و رنگ شیره انگور صنعتی روشن تر است.
- شیره مرغوب دارای رنگ شفاف بوده و نباید خاک آلود باشد.
- شیره انگور با کیفیت و غلظت مناسب حالت کش دار داشته و مانند عسل و کمی شل تر از قاشق خالی می شود.
- شیره انگور مناسب دارای غلظت زیاد، شفافیت و زلالی بالا و بدون بوی سوختگی است.
- شیره انگور اصل دارای رایحه ای تند است اما شیره انگور صنعتی چنین رایحه ای ندارد.
روش صحیح نگهداری شیره انگور
- شیره انگور را در ظرف تمیز و درب دار و خشک نگهداری کنید.
- شیره انگور را در یخچال نگه ندارید بلکه در جای خنک نگهداری کنید.