بیماری کروپ یا خروسک چیست و چگونه می توان در خانه درمان کرد؟
خروسک به عفونت مجاری تنفسی فوقانی اشاره می کند، که مانع تنفس و باعث سرفه کردن می شود.سرفه و علایم دیگر خروسک ناشی از تورم در اطراف تاره ای صوتی (حنجره)، نای و لوله های تنفسی (برونشیت) هستند. هنگامی که سرفه، هوا را مجبور به خروج اط این راه هوایی نازک و محدود می کند، تارهای صوتی متورم صدایی شبیه به صدای پارس سگ ایجاد می کنند. به همین ترتیب، نفس کشیدن اغلب صدای سوت بلندی را تولید می کند.معمولاً خروسک در کودکان کوچک تر رخ می دهد ؛
کروپ یا خروسک معمولاً جدی است و اغلب موارد را می توان در خانه درمان کرد. سن شایع کروپ بین 3 ماهگی تا 5 سالگی است و بیشترین میزان آن در سن 2 سالگی اتفاق می افتد. بیماری کروپ در پسران بیش از دختران دیده می شود و فصل شیوع آن در اواخر پاییز و زمستان است.
عود دوباره بیماری در سن 6-3 سالگی اتفاق می افتد و شیوع آن با افزایش سن کم می شود. در حدود 15% بیماران سابقه ی فامیلی وجود دارد. همانطور که در این بخش از سلامت پلاس وی می خوانید کروپ بین بچه های 6 ماهه تا سه ساله شایع است، هرچند کودکان در تمام سنین می توانند کروپ بگیرند.
اغلب در ماههای اول بهار و پائیز رخ می دهد. اکثر موارد بیماری کروپ جدی نیستند، اما در صورت جدی بودن بیماری نیاز به بستری وجود دارد.
علت بیماری خروسک در کودکان چیست؟
علایم خروسک در کودکان:
خروسک اغلب به عنوان سرماخوردگی معمولی شروع می شود. اگر به اندازه کافی التهاب و سرفه داشته باشد، کودک به صدای بلند سرفه با صدای پارس می کند. این اغلب در شب بدتر است و با گریه و سرفه و همچنین تنش و اضطراب تشدید می شود و یک قاعدگی از بدتر شدن نشانه ها را تنظیم می کند.
تب و صدای خشنی هم رایج است. تنفس کودک شما ممکن است پر سر و صدا و یا سخت باشد. چون کودکان دارای مجاری هوایی کوچکی هستند و بیشتر مستعد ابتلا به علائم خروسک می باشند، به ویژه کودکانی که کم تر از 3 سال سن دارند بیشتر آسیب پذیر هستند. علایم خروسک معمولا به مدت سه تا پنج روز طول می کشید.
خروسک در کودکان چه نشانه ای دارد؟
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد:
تقریباً 5 درصد کودکانی که در بخش اورژانس برای خروسک ویزیت می شوند، نیاز به بستری شدن دارند. اگر کودک شما دارای این علائم است،، باید به دنبال توجه پزشکی فوری باشید:
- صداهای تنفس پر سر و صدا و بلند به هنگام تنفس.
- سختی در بلع
- مضطرب، تنش داشتن، خسته و بی حال به نظر می رسد.
- تنفس با سرعتی بیش از حد معمول
- تلاش کردن برای تنفس
- وجود رنگ آبی یا خاکستری رنگی اطراف بینی، دهان و یا ناخن
روش معاینه خروسک در کودکان
علل خروسک در کودکان:
خروسک معمولاً ناشی از عفونت ویروسی است که اغلب ویروس پارانفولانزا است. کودک شما ممکن است مبتلا به ویروس تنفسی با قطرات تنفسی عفونی یا آلودگی موجود در هوا باشد. ذرات ویروس در این قطرات نیز ممکن است بر روی اسباب بازی ها و سطوح دیگر زنده بمانند. اگر کودک شما یک سطح آلوده را لمس می کند و سپس چشم ها، بینی یا دهانش را لمس کند، عفونت ممکن است ادامه پیدا کند.
عوامل خطر خروسک در کودکان:
اغلب عوامل خطر خروسک، کودکانی بین 6 ماه و 3 سال سن دارند. میزان اوج این بیماری در حدود 24 ماهگی است.
خروسک در کودکان چه خطراتی دارد؟
مشکلات خروسک در کودکان:
اغلب موارد خروسک، ملایم هستند. در درصد کمی از موارد، راه تنفسی به حد کافی متورم می شود و با تنفس تداخل پیدا می کند.
پیش گیری از خروسک در کودکان:
برای جلوگیری از خروسک، همان گام هایی را بردارید که برای جلوگیری از سرماخوردگی و انفلانزا استفاده می کنید. شستشوی مکرر دستها مهم ترین نکته است. همچنین کودک خود را از هر کسی که بیمار است، دور نگه دارید و کودک خود را به سرفه یا عطسه روی آرنجش تشویق کنید.
برای دفع عفونت های جدی تر، واکسن او را فراموش نکنید. واکسن دیفتری و هموفیلوس آنفولانزا از برخی از نادرترین و خطرناک ترین عفونت های مجاری هوایی محافظت می کنند. هنوز یک واکسنی وجود ندارد که در مقابل ویروس ها محافظت می کند.
راه جلوگیری از خروسک در کودکان
تشخیص خروسک در کودکان:
خروسک به طور معمول توسط پزشک تشخیص داده می شود، که تنفس بچه را مشاهده می کند، به سینه بچه تان گوش می دهد و گلوی او را معاینه می کند. گاهی اوقات اشعه ایکس و یا آزمایش های دیگر برای نشان دادن سایر بیماری های ممکن به کار می رود.
درمان خروسک در کودکان:
اکثر موارد خروسک را می توان در خانه با روش هایی که در این بخش از سلامت پلاس وی توصیه می کنیم درمان کرد. خروسک می تواند ترسناک باشد و مراقبت از کودک و حفظ آرامش او مهم است، چون گریه کردن و اضطراب باعث انسداد راه تنفسی می شوند.
کودک خود را محکم بگیرید، لالایی بخوانید یا داستان های بی سر و صدا را برایش بخوانید. یک پتو یا اسباب بازی مورد علاقه خود را پیشنهاد دهید. با صدایی آرامش بخش با او حرف بزنید.
اگر علائم بیماری او فراتر از سه تا پنج روز باقی بماند و یا بدتر شود، پزشک او ممکن است یک نوع داروی استروئیدی (گلوکوکورتیکوئید) تجویز کند تا التهاب راه تنفسی اش کاهش یابد. معمولاً در عرض شش ساعت بهبود احساس می شود.
دگزامتازون البته فقط با تجویز پزشک معمولاً به دلیل اثرات طولانی مدت آن (تا 72 ساعت) توصیه می شود. اپی نفرین نیز در کاهش التهاب مجاری تنفسی موثر است. سریع عمل می کند، اما اثرات آن به سرعت از بین می رود. در موارد نادر, لوله تنفسی موقتی باید در نای کودک قرار داده شود.
درمان های خانگی موثر برای بیماری خروسک در کودکان
سبک زندگی و درمان های خانگی بیماری خروسک در کودکان :
خروسک، بارها ظرف سه یا پنج روز ادامه دارد. در عین حال با انجام این کارها، کودک خود را آرام نگه دارید:
آرام باشید:
راحتی و یا حواس کودک را پرت کنید, کتاب بخوانید یا یک بازی آرام انجام دهید. گریه کردن باعث می شود که تنفس سخت تر شود.
هوا را مرطوب کنید:
بسیاری از والدین بر این باورند که هوای مرطوب به تنفس کودک کمک می کند. شما می توانید بخور و یا با کودک در حمام پر از بخار ایجاد شده در حمام آب گرم از دوش استفاده کنید.
خروسک کودکان را چگونه در خانه درمان کنیم؟
موثرترین درمان های خانگی خروسک در کودکان
کودک خود را در وضعیت عمودی درستی قرار دهید:
کودکتان را روی پایتان نگه دارید، و یا کودک خود را روی صندلی مورد علاقه اش یا صندلی نوزاد قرار دهید. صاف نشستن ممکن است نفس کشیدن را بهتر کند.
مایعات را پیشنهاد کنید:
برای نوزادان, آب, شیر مادر یا شیر خشک است. برای کودکان بزرگ تر, سوپ یا میوه های یخ زده ممکن است آرامش بخش باشد.
استراحت :
خواب می تواند به کودکتان در مبارزه با عفونت کمک کند.
نحوه درمان خروسک کودکان در خانه
خروسک کودکان را در خانه رفع کنید
کاهش دهنده تب را امتحان کنید:
اگر کودکتان تب دارد, داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و استامینوفن نیز ممکن است کمک کنند.
از داروهای سرماخوردگی بگذرید:
برای کودکانی که خیلی کوچک هستند، توصیه نمی شود. بعلاوه داروهای سرفه به خروسک کمک نخواهند کرد. سرفه کودک شما ممکن است در طول روز بهتر شود، اما تعجب نکنید که در طول شب بدتر شود. می توانید نزدیک فرزندتان یا حتی در یک اتاق بخوابید به طوری که اگر علائم بیماری کودکتان شدید شد بتوانید اقدام سریعی را انجام دهید.
تاثیر منفی مصرف داروی سرماخوردگی در خروسک کودکان
درمان های طبیعی برای درمان خروسک در نوزادان و کودکان :
معمولا, علایم خروسک چنان ملایم هستند که می توانند در خانه با مواد اولیه یافت شده در خانه درمان شوند. توجه داشته باشید که روش های درمان که در ادامه می خوانید در یک جا جمع شده اند و ما درمان نوزادان و کودکان را از هم جدا نکرده ایم.
اما شما با توجه به سن فرزندتان باید از آنها استفاده کنید به عنوان مثال خوردنی های گیاهی موجود در این بخش درمانی مثل آب نارگیل و... برای نوزادان در سنین پایین به هیچ وجه توصیه نمیشود پس با هوشیاری از این روش ها استفاده کنید تا مبادا مشکلی پیش نیاید.
1. هوای آزاد را تنفس کنید:
کودکان مبتلا به خروسک باید آزاد باشند و هوای سرد بیرون را تنفس کنند. می توانید کودک خود را جلو یخچال ببرید و برای چند دقیقه صورتش را در فریزر بگذارید تا نفس بکشد. همچنین می توانید کودک خود را برای ماشین سواری با پنجره های باز بیرون ببرید.
تاثیرات هوای سرد برای درمان خروسک در کودکان
علت خروسک در کودکان؛ راه درمان چیست؟
2. بخار درمانی:
بخار درمانی باید با تنفس هوای سرد انجام شود. آب داغ به کاهش گرفتگی بینی کمک می کند که در نهایت به تسکین سرفه کمک خواهد کرد. بگذارید کودکتان چند بار در روز بخار تنفس کند.
3. روغن های گیاهی :
برای درمان عفونت تنفسی مانند خروسک, روغن های گیاهی در دستگاه بخور بهتر جواب می دهد ، از روغن دارچین, میخک یا آویشن استفاده کنید.
درمان خروسک در کودکان با روغن گیاهی
خروسک یکی از بیماری های شایع در کودکان
4. کمپرس گرم سینه:
از روغن اکالیپتوس یا نعناع برای کمک به باز کردن هوا استفاده کنید. آن را با یک روغن حامل مخلوط کنید و روس سینه بمالید.
5. زنجبیل:
زنجبیل به درمان سرفه و سرماخوردگی مشهور است و به رفع گرفتگی بینی مربوط به خروسک کمک می کند. برای رفع گرفتگی بینی, زنجبیل به بهبود سلامت کلی کودک کمک می کند.کودکان می توانند آن را با نمک مخلوط کنند و بخورند. یا, می توانند یک فنجان چای زنجبیل بنوشند و چند فنجان از این چای به آن ها کمک خواهد کرد.
خواص زنجبیل برای درمان خروسک در کودکان
راهکارهای درمان خروسک در کودکان
6. آب نارگیل :
به وسیله آب نارگیل تا حد زیادی از خطر عفونت خلاص می شوید و مقدار مخاط در گلو را کاهش می دهد. بنابراین اگر کودکتان از خروسک رنج می برد, در طول روز به آنها آب نارگیل بیشتری بدهید.
7. عسل:
دو قاشق چای خوری عسل را در یک لیوان آب گرم بریزید. یک قاشق چای خوری آب لیمو را به این محلول اضافه کنید و هر روز آن را بخورید. چای گیاهی, چای سبز یا چای بابونه بهترین درمان ها برای خروسک هستند.
مواد طبیعی برای درمان خروسک در کودکان
درمان های طبیعی خروسک در کودکان
8. مرهم گیاهی:
برای رهایی از خروسک, مرهمی گیاهی را روی سینه کودکتان بمالید و ببینید که در عرض پنج دقیقه چه اثری داشته.
9. شیر مادر:
شیر مادر حاوی مواد معدنی ضروری و ویتامین ها برای تقویت سیستم ایمنی نوزادان و سلامت کلی است. برای نوزادانی که از خروسک رنج می برند, شیر مادر بهترین درمان است.
10. ویتامین C:
شما می توانید هر روز به کودک خود میوه بدهید، یا از آن اسموتی تهیه کنید و بگذارید فرزندتان از آن لذت ببرد، در حالی که به آرامی و به طور حتم در حال بهبودی از سرخک مناسب است.
میوه برای تسکین خروسک در کودکان
کامل ترین درمان های طبیعی خانگی برای بیماری خروسک در کودکان
11. حمام سم زدا:
این یک درمان خانگی برای سرخک است. یک حمام سم زدا، کودک شما را تحریک می کند. هم چنین به او کمک می کند که سرفه را متوقف کرده و تراکم مخاط بینی اش را کاهش دهد.
در حمام کودکتان، مطمئن شوید که برخی از ترکیبات را که تاثیر مثبتی بر سرخک او دارند، اضافه کنید. اینها شامل روغن های اساسی، سرکه سیب و نمک هستند.
زمانی که اضافه کردید، کودک خود را در آب گرم قرار دهید و بگذارید در آن آرامش پیدا کند، به طوری که نه تنها علائم سرخک او را درمان کند، بلکه به هر بیماری فیزیکی دیگری نیز کمک کند.
نتیجه گیری:
دیدن اینکه کودک شما از این بیماری تنفسی رنج می برد، بسیار وحشتناک است. اما نگران نباشید. بهترین درمان های این مشکل از شما دور نیستند - در واقع همه آن ها در نزدیکی شما و در آشپزخانه شما هستند. اگر لازم بود مواد اولیه را به خاطر داشته باشید و از آن ها استفاده کنید.