وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

علت های “بی نظمی عادت ماهانه”

علت های “بی نظمی عادت ماهانه”

“بی نظمی عادت ماهانه” با درد و افسردگی همراه است و نبودنش با کلافگی و بی حوصلگی!اما بی نظمی در آن به عوامل مختلفی بستگی دارد.

علت بی نظمی عادت ماهانه

اغلب زنان می دانند که دوره طبیعی عادت ماهیانه در فاصله 20 تا 40 روز اتفاق می افتد اما بسیاری از همین زنان سال هاست که با بی نظمی و شدت غیرطبیعی عادت ماهانه شان می سازند و به خیال اینکه هیچ درمانی فایده ندارد، چنین وضعیتی را تحمل می کنند.

گاهی سوالاتی درمورد عادت ماهیانه برای خانم ها پیش می آید، مثل چرا خونریزی ام اینقدر سنگین است؟ چرا پریودم عقب افتاده است؟ چرا این ماه دو بار پریود شدم؟ بااینکه نامنظم شدن عادت ماهیانه مسئله ای خطرناک نیست، اما خیلی مهم است که بفهمید دلیل آن چیست.

عادت ماهیانه نامنظم

عادت ماهیانه طبیعی

خانم ها در حالت عادی می بایست حدود هر 30 روز یک بار، به مدت سه تا هفت روز عادت ماهانه شوند.بعد از گذشت چند سال از عادت ماهیانه، چرخه ای برای آنها ایجاد می شود. بعضی خانم ها حتی می توانند ساعتی که قرار است پریود شوند را پیش بینی کنند.
میزان خونی که طی هر قاعدگی از دست می رود، در خانم های مختلف متفاوت است. بعضی خانم ها از ابتدا پریودهای سنگین تری دارند و بعضی پریودی واقعا سبک دارند که اصلا احساس نمی شود.


عادت ماهیانه نامنظم

پریود نامنظم نوعی خونریزی است که در مقایسه با قاعدگی های قبلی غیرطبیعی می باشد و می تواند شامل هر چیزی از دیر شدن عادت ماهیانه تا زود رسیدن آن، خونریزی بسیار کم تا خونریزی خیلی سنگین باشد.
اگر معمولا عوارض پیش از قاعدگی را تجربه نمی کنید، ولی حالا دچار دل دردها، نفخ و سردردهای شدید می شوید هم می توانید آن را نامنظم شدن عادت ماهیانه بدانید.


علل بی نظمی عادت ماهانه

1- بارداری

بدن خانم ها در زمان بارداری، سطوح مختلفی از هورمون ها را ترشح می کند که موجب متوقف شدن عادت ماهیانه می شود. البته در برخی موارد، قبل از اینکه عادت ماهیانه در خانم باردار به کلی قطع شود، کم شدن خونریزی یا عقب افتادن آن را تجربه می کند. اگر احتمال می دهید باردار هستید، به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.


2- استرس

استرس شایع ترین دلیل به هم خوردن نظم عادت ماهیانه است. کورتیزول که هورمون استرس است، تاثیری مستقیم بر میزان تولید هورمون های جنسی استروژن و پروژسترون در بدن دارد. اگر میزان بالایی کورتیزول در جریان خونتان وجود داشته باشد، زمان و میزان قاعدگی شما تغییر خواهد کرد.

3- رژیم غذایی

یکی دیگر از متداول ترین علت های بر هم خوردن نظم عادت ماهیانه، غذاهایی است که می خورید و مهم تر از آن وزنتان. اگر رژیم غذایی تان سرشار از کربوهیدرات باشد یا وزن اضافه کرده باشید، بدنتان سطح متفاوتی از برخی هورمون ها را تولید خواهد کرد. برای خانم هایی که وزن کم می کنند نیز این مشکل پیش می آید.

4- ورزش

بدن برای قاعدگی به انرژی نیاز دارد. اگر میزان بالایی از انرژی تان را در باشگاه ورزشی و از طریق ورزش می سوزانید، چیز دیگری برای بدنتان باقی نمی ماند که در جریان عادت ماهیانه مصرف کند.

5- قرص های ضدبارداری

ممکن است چند ماه طول بکشد تا بدنتان به دوز هورمون هایی که قرص های ضدبارداری وارد بدنتان می کنند، عادت کند.

6- مصرف الکل

کبد با متابولیزه کردن استروژن و پروژسترون، به تنظیم چرخه قاعدگی زنان کمک می کند. مصرف الکل می تواند باعث آسیب کبد شود و در عملکرد آن برای متابولیزه هورمون های زنانه اختلال ایجاد می کند.

7- سندرم تخمدان پلی کیستیک

این مشکل موجب می شود که کیست هایی در تخمدان ایجاد شود که در تخمک گذاری عادی ایجاد اختلال می کند. سایر علائم این مشکل شامل رشد موهای زائد، افزایش وزن، شوره سر و ناباروری است. این مشکلات شامل اندومتریوز، سرطان تخمدان و بیماری قلبی می شود.

8- یائسگی

در یائسگی نیز مانند بارداری، هورمون های بدن تغییر می کنند. نامنظم شدن عادت ماهیانه می تواند 10 سال قبل از یائسگی شروع شود.

9- مصرف داروها

اگر اخیرا بیمار شده اید و مجبور هستید دارو بخورید، ممکن است عادت ماهیانه تان یک تا دو روز دیرتر اتفاق بیفتد. دلیل عمده آن این است که بیشتر داروها در نحوه تولید استروژن و پروژسترون در بدنتان اختلال ایجاد می کنند.


برخورد با عادت ماهیانه نامنظم

در مورد علائمی که دارید و وضعیت عادت ماهیانه تان به پزشک توضیح دهید. پزشک ممکن است یک برنامه درمانی برایتان تجویز کند که شامل داروهای ضدبارداری هورمونی یا مکمل های دارویی، فعالیت های کاهنده استرس، تغییر در رژیم غذایی و برنامه ورزشی باشد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع