وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

علت همورویید یا بواسیر در دوران بارداری و درمان آن

علت همورویید یا بواسیر در دوران بارداری و درمان آن

همورویید در بارداری شایع است زیرا در دوران بارداری رحم بزرگ می شود و فشار بیشتری بر روی رگ های خونی قسمت تحتانی بدن می آورد.

چرا همورویید در بارداری اتفاق می افتد؟

در طول دوران بارداری بدن مادر تغییرات زیادی می کند.داشتن حالت تهوع و ویار تنها یکی از تغییرات این دوران است.هموروئید یکی دیگر از تغییرات دستگاه گوارش در دوران حاملگی می باشد که مادران زیادی از آن رنج می برند.در این مطلب قصد داریم ضمن بیان توضیحاتی در مورد این بیماری روش های درمان آن در دوران بارداری را بیان نماییم.همورویید یا بواسیر، بافتی عروقی است که در قسمت انتهای روده بزرگ و مقعد وجود دارد. اگر این رگها به هر دلیلی گشاد و متورم شوند، علایمی ایجاد میشود که با توجه به اینکه همورویید داخلی یا خارجی باشد، متفاوت است.

 

همورویید در بارداری

چرا همورویید در بارداری اتفاق می افتد

 

همورویید داخلی معمولا با خونریزی بدون درد و در موارد شدید با بیرونزدگی رگ متورم از مقعد همراه است و نشانه همورویید خارجی، معمولا درد و خونریزی موقع دفع و برجستگی رگ متورم در حاشیه مقعد است. علت ایجاد همورویید کاملا مشخص نیست ولی افزایش فشار داخل شکم به علل مختلف و یبوست، از عوامل مهم ایجاد آن هستند. از طرفی نباید هرگونه خونریزی از مقعد را همورویید دانست زیرا بیماریهای مهم و گاهی خطرناک دیگری ممکن است با همین علایم شروع و ظاهر شوند و تاخیر در تشخیص و درمان نامناسب آنها گاهی آسیبهای غیرقابل جبرانی به سلامت فرد میزند.

افزایش فشار داخل شکم و یبوست بارداری باعث همورویید میشود

در دوران بارداری هم گاهی افزایش فشار داخل شکم و یبوست بارداری باعث همورویید میشود و مصرف مایعات فراوان درصورت اینکه پزشک آن را منع نکرده باشد، از آن پیشگیری میکند. معالجه و رژیم پرفیبر برای پرهیز از زورزدن هنگام دفع مدفوع و نشستن در آب گرم و استفاده از مسکن و داروهای موضعی نیز در کنترل علایم مفید خواهد بود.

هنگام بارداری، به علل هورمونی و تغییرات فیزیکی و حتی روانی، تغییراتی در تون عضلات، ترشحات و حرکات نواحی مختلف بدن از جمله دستگاه گوارش ایجاد میشود که گاهی باعث بروز علایم گوارشی مختلف از جمله سنگینی سر دل، آروغ زدن و برگشت اسید میشوند.

اقدامهایی مثل :

خوب جویدن غذا،
خوردن حجم کم غذا در دفعات مکرر،
پرهیز از مصرف مایعات زیاد همراه غذا
و آرامش روانی
و در صورت لزوم مصرف داروهایی که در بارداری بلامانع است،
کمکک ننده است.

راهکارهایی مثل :

استفاده از نی برای نوشیدن مایعات
و پرهیز از عواملی که باعث آئروفاژی (بلع هوا) میشود مثل هورت کشیدن مایعات نیز میتواند مفید باشد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع