از علت تا درمان اختلال نعوظ
اختلال نعوظ به وضعیتی گفته می شود که مرد در طول رابطه جنسی قادر به رسیدن و یا حفظ نعوظ نمی باشد.در این مطلب درباره علت اختلال نعوظ در مردان و درمان آن مفصلا توضیحاتی ارائه میکنیم.
اختلال نعوظ چیست و چگونه درمان می شود
اختلال نعوظ چیست؟
یکی از شایع ترین مشکلات جنسی که بسیاری از مردان به آن دچار هستند اختلال نعوذ است که در آن آلت تناسلی مرد توانایی ایجاد نعوذ و یا حفظ نعوذ را در هنگام برقراری رابطه جنسی را ندارد به زبان ساده تر یعنی هنگام مقاربت جنسی آلت مردان سفت و بزرگ نمی شود.
بسیاری از مردان مشکلات سخت شدن یا نعوظ ماندن آلت تناسلی را تجربه کرده اند اما اگر این حالات رابطه جنسی را مختل و غیر ممکن نکند و موجب ناراحتی شریک جنسی نشود نگران کننده نیست و اختلال نعوذ نامیده نمی شود.
نعوظ بر دو نوع است :
نعوظ روانی که فرد با دیدن یا شنیدن یا رفتارهای محرک جنسی از طریق ذهن مغز را تحریک می کند و از همان جا اعصاب، تحریکات را از راه نخاع به آلت تناسلی می رسانند و نعوظ رفلکسی که با تماس پوستی اتفاق می افتد. هرگونه تغییر یا اختلال در دستگاه عصبی یا عروقی مانع از نعوظ طبیعی در مرد خواهد شد. اختلال نعوظ هم منشأ جسمی دارد و هم منشأ روانی.
چه عواملی سبب اختلال نعوظ می شود
علت های اختلال نعوذ
یکی از علت های اختلال نعوذ دچار شدن به بیماری های مختلف و درمان های برخی از بیماری ها صورت می گیرد ، می باشد . این بیماری ها که سبب اختلال نعوذ می شوند عبارتند از:
- دیابت
- فشارخون بالا
- بیماری قلبی و تنگ شدن عروق قلب
- کلسترول بالا
- ام اس
- بیماری پارکینسون
- درمان بوسیله ی تابش اشعه به منطقه لگن.
- صدمات در ناحیه لگن یا نخاع
- چاقی که سبب ابتلا به دیابت نوع 2 می شود.
- اختلالات هورمونی مانند تیروئید و کمبود تستوسترون (هیپوگنادیسم)
- اعتیاد به مواد مخدر سنتی و صنعتی و الکل و کوکائین
- عوارض جراحی (پروستاتکتومی رادیکال، سیستکتومی، تراشیدن پروستات از راه مجرای ادرار و جراحی سرطان رکتوم)
- اختلال و نقص ساختاری آلت تناسلی مرد، مانند بیماری Peyronies
- درمان بیماری پروستات
اختلال نعوظ چگونه درمان می شود
علل روانی عبارتند از :
افسردگی – که می تواند باعث از دست دادن علاقه به سکس (میل جنسی پایین تر) و همچنین اختلال در نعوظ و سایر اختلالات روانی شود.
استرس، ترس، اضطراب، یا خشم
استرس می تواند کاری، مالی، و یا مشکلات عاطفی باشد.
عملکرد اضطرابی – احساس مکرر شکست و شک است که در آن نگرانی به نعوظ رسیدن می تواند باعث بوجود آمدن یک چرخه اضطراب شود.
ارتباطات ضعیف با شریک جنسی
سایر مشکلات رابطه مانند فشار از طرف شریک جنسی – برای مثال، به دلیل انتظارات فرد به جای لذت.
اختلال هورمونی : این علت چندان شایع نیست و فقط 2 درصد از مردان دارای اختلال نعوظ به آن گرفتار می شوند. دیده می شود وقتی مردی با این مشکل یا مشکل جنسی دیگری به پزشک مراجعه می کند در تعداد زیادی از موارد بلافاصله برایش هورمون تجویز می شود. این درمان کاملا اشتباه است و نه تنها مشکل بیمار را حل نمی کند، بلکه بر مشکلات بیمار نیز می افزاید. قبل از تجویز هورمون باید بیمار از نظر میزان هورمون های خونی مورد سنجش قرار بگیرد. همچنین هورمونی به نام پرولاکتین باید اندازه گرفته شود. بالا بودن پرولاکتین در بدن مرد ممکن است باعث ناتوانی جنسی در او شود.
علل آناتومیک : آلت تناسلی در برخی از مردان شکل کج دارد. این عامل نیز ممکن است از رابطه زناشویی درست جلوگیری کند و به صورت ناتوانی جنسی بروز کند.
اختلال به علت مصرف دارو
یکی دیگر از علت های اختلال نعوذ مصرف برخی از داروهای تجویزی برای درمان بیماری هاست. برای رفع اختلال نعوذ باید به پزشک مراجعه کنید تا دستور متوقف نمودن دارو و یا تغییر آن را دهد. داروهای تجویزی که سبب اختلال در نعوذ می شوند عبارتند از :
- داروی زخم معده مانند سایمتیدین
- داروهایی که باعث مسدود کردن انتقال دهنده های عصبی میشوند مانند آنتی کولینرژیک ها
- داروهای هورمونی، مثل استروژن و داروهایی که در درمان بیماری های زنان و مردان به کار می رود.
- داروهای کنترل فشار خون بالا مثل (بتا بلاکرها و کلونیدین)
- داروهای قلبی مانند دیگوکسین
- داروهای ضد افسردگی، از جمله مهار کننده های مونوآمینواکسیداز (MAOIs)، مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
- برخی مسکن ها
- برخی داروهای ضد سرطان، از جمله شیمی درمانی
- برخی درمان های پروستات، از جمله درمان سرطان و بیماری های خوش خیم (مهار کننده های 5α ردوکتاز). داروهای ضد آندروژن که برای درمان بیماری پروستات
- برخی دیورتیک ها مانند (داروهایی جهت افزایش ادرار)
- داروهایی که بر روی مغز ونخاع اثر گذارند (مثل قرص های خواب آور و آمفتامین ها)
- داروهای درمان اضطراب مانند (anxiolytics)
چه زمانی برای درمان اختلال نعوظ باید به پزشک مراجعه کنیم
مردان درهر سنی می توانند برای اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی درمان شوند. زمانی که تغییر سبک زندگی نتواند کمکی به شما بنماید یک متخصص اورولوژی می تواند مشکل شما را ارزیابی نموده و درمان مناسب به شما ارائه نماید.
درمان گیاهی اختلال نعوظ چیست
خود را آزمایش کنید
برای اینکه ببینید ناتوانی جنسیتان مربوط به عوامل جسمی است یا روانی می توانید از این آزمایش ساده استفاده کنید. مرد ها شب هنگام و در موقع خواب بارها دچار تحریکات جنسی می شوند. اگر شما نیز این تحریکات را داشته باشید و آلت تناسلیتان چند بار در موقع خواب فعال شود، معلوم است که حالت نرمال داشته و کلیه عصب ها، ماهیچه ها و رگ هایی که در این زمینه کاربرد دارند درست کار می کنند. و این نشان میدهد که دلیل این ناتوانی جنسی جای دیگر است نه اشکالات جسمی.
برای مشخص کردن این مسئله می توانید به سادگی با تر کردن آلت جنسی و چسباندن یک برچسب بر سر آلت جنسی به خواب روید. پس از بیدار شدن در روز اگر برچسب سرجایش نباشد به این معنا است که در شب دچار تحریکات شده اید و کاملاً سالم هستید.
درمان اختلال نعوظ در مردان
کلا درمان اختلال نعوظ به دو دسته بزرگ تقسیم می شود :
- درمانهای غیر جراحی
غیر جراحی اختلال نعوظ عبارتند از :
- درمانهای اختصاصی
- تغییر در سبک زندگی
- روان درمانی
- هورمون درمانی
- درمانهای غیر اختصاصی
- داروهای خوراکی
- داروهای موضعی
- دستگاه واکیومی جراحی
تغییر سبک زندگی می تواند یکی از راه های درمان باشد که به شرح زیر است :
- ورزش
- کاهش وزن
- ترک سیگار
- عدم مصرف الکل
درمان های دارویی
ویاگرا، سیالیس، یا لویترا که این داروها عوارض جانبی مختلفی دارند که به شرح زیر است :
- گرفتگی بینی
- سردرد
- ناراحتی معده
- تغییرات بینایی
- سرخ شدن و گرگرفتگی صورت
- سرگیجه
توجه:مردانی که دچار دیابت کنترل نشده و یا فشار خون پایین هستند و یا سکته مغزی داشته اند اصلا نباید از درمان دارویی اختلال نعوظ استفاده کنند.
علت و شیوه درمان اختلال نعوظ
وکیوم آلت جنسی
یک وکیوم آلت جنسی لوله توخالی ای است که پمپش توسط باطری یا دست تامین نیرو می شود. لوله دور آلت جنسی قرار میگیرد و سپس پمپ هوای درون لوله را خالی می کند. این کار خلائی ایجاد میکند که باعث کشیدن خون در آلت می شود. دقت داشته باشید که این وکیوم ها را با توصیه پزشک خود تهیه کنید چراکه بیشتر این وکیوم ها که تبلیغات آنرا می بینید مطمئن نبوده و از سازنده معتبری نیستند.
ایمپلنت آلت جنسی
این ایمپلنتها با عمل جراحی در آلت شما جایگذاری می شوند اما بدلایل مختلف از جمله عفونت این نوع درمان تا زمانی که سایر درمانها جوابگو است توصیه نمی شوند.
جراحی رگهای خونی
در موارد نادر، گرفتگی یا نشت رگهای خونی باعث اختلال نعوظ می شوند و برای درمان آن باید جراحی صورت گیرد.
مشاوره روانشناسی
اگرد اختلال نعوظ شما بعلت استرس، نگرانی یا افسردگی باشد ممکن است پزشک شما پیشنهاد دهد شما تنهایی یا به همراه همسرتان به روانشناس یا مشاور مراجعه کنید. حتی اگر این مشکل جسمی باشد اختلال نعوظ می تواند استرس و مشکل در روابط ایجاد کند .
داروهای موضعی برای درمان اختلال نعوظ
1. کرمها :
یکی از مهم ترین درمان اختلال نعوذ استفاده از داروهای موضعی مانند کرم ها است . این داروها به صورت کرم هستند و برای استفاده موضعی تجویز می شوند و دارای عوارض کم می باشند . این کرم های موضعی بر روی فشارخون و قلب اثر اندکی دارند.دونوع از این کرم های موضعی درمان اختلال نعوذ در زیر معرفی شده است.
2. آلپروستادیل برای درمان اختلال نعوظ:
آلپروستادیل یکی از مهم ترین وموثرترین داروها برای درمان اختلال نعوذ است که بسیار کم عارضه می باشد و به شکل کرم ساخته شده است. آلپروستادیل را تنها یک کارخانه سازنده در سراسر دنیا دارد. طریقه مصرف آلپروستادیل اینگونه است که آن را حدود نیم ساعت قبل از نزدیکی به پوست آلت تناسلی می مالند و سبب درمان اختلال نعوذ و ایجاد نعوذ می گردد.
3. کرم نیتروگلیسرین برای درمان اختلال نعوظ :
که 20 دقیقه قبل از نزدیکی کرم موضعی نیتروگلیسرین را که درمانگر اختلال نعوذ می باشد را به پوست آلت تناسلی می مالند که سبب ایجاد نعوذ حین مقاربت جنسی می گردد.
اختلال نعوظ به چه علت هایی رخ می دهد
4. داروهای تزریقی برای درمان اختلال نعوظ :
نوعی دیگری از داروهای درمانگر اختلال نعوذ داروهای تزریقی می باشند که پزشک به بیمار یاد می دهد چگونه این داروها را به آلت جنسی خود تزریق کند تا نعوذ ایجاد گردد.
5. محلولها برای درمان اختلال نعوظ:
یکی دیگر از داروهای موضعی برای درمان اختلال نعوذ ، استفاده از محلول ها است که مهمترین آنها محلول ماینوکسیدیل می باشد .برای ایجاد نعوذ در مقاربت جنسی باید این محلول را 20 دقیقه قبل از نزدیکی استفاده کنید.
6. شیاف یک دارو برای درمان اختلال نعوظ :
از دیگر داروهایی که درمانگر اختلال نعوذ است شیاف ها هستند . داروی آلپروستادیل که قبلا به آن اشاره شد به جز کرم در بازار به شکل شیاف نیز موجود است . این دارو عوارض کمی دارد و در درمان اختلال نعوذ بسیار موثر است و دارای وسیله ای می باشد که با آن شیاف وارد مجرای ادرار شده و دارو از طریق مخاط مجرا جذب می شود.
درمان های خانگی اختلال نعوظ
گرچه همه ی روش های درمان دارویی یا جراحی و … برای درمان اختلال نعوظ موثر است اما برخی مردان ترجیح می دهند درمان خانگی را قبل از همه ی این ها امتحان کنند زیرا این روش ها عوارض جانبی ندارد.
جنسهیا جنسان (Ginseng)
راه حل 1 و 2:گیاه Panax Ginseng و گیاه رودیولا روزا( Rhodiola Rosea )
Panax Ginseng یا همان جینسینگ قرمز که با نام ویاگرا گیاهی نیز شناخته می شود می تواند برای درمان اختلال نعوظ موثر باشد. طبق تحقیقاتی که در سال 2008 روی این گیاه انجام شد شواهدی مبنی بر اثربخشی آن برای درمان ناتوانی جنسی دیده شد. در این تحقیقات دوز مصرفی بین 600 تا 1,000 mg و سه وعده در روز بود.
درمان دارویی اختلال نعوظ چگونه است
DHEA
راه حل 3:دی هیدرواپی آندروسترون (DHEA)
هورمون آندروسترون در بدن توسط غدد آدرنال تولید می شود. این هورمون در بدن به تستوسترون و استروژن تبدیل می شود. دانشمندان مکمل این هورمون را از سیب زمینی وحشی و سویا تولید می کنند.
ال-آرژنین برای درمان اختلال نعوظ
راه حل 4:ال-آرژنین
ال-آرژنین اسید آمینه ای است که در بدن به طور طبیعی وجود دارد که به تولید نیتریک اکسید کمک می کند. نیتریک اکسید در بدن به شل شدن رگ ها برای رسیدن به نعوظ موفق کمک می کند. در سال 1999 به سی و یک درصد از مردان مبتلا به اختلال نعوظ 5 گرم ال-آرژنین در روز داده شد که پس از مدتی عملکرد جنسی این مردان پیشرفت قابل توجهی پیدا کرد.
طب سوزنی برای درمان اختلال نعوظ
راه حل 5:طب سوزنی
طبق تحقیقات انجام شده طب سوزنی نیز می تواند به بازیابی توانایی جنسی و رسیدن به نعوظ کمک کند. در این تحقیقات 39 درصد از افرادی که تحت درمان طب سوزنی بودند توانستند عملکرد بهتری در رابطه جنسی خود داشته باشند. اما در تحقیقاتی که چندین سال بعد از این انجام شد، درصد بهبود یافتگان به 21 درصد نزول پیدا کرد. درکل نتایج این تحقیقات کمی متناقض بود اما شاید این روش برای شما موثر باشد.
درمان اختلال نعوظ با طب سوزنی
درمان اختلال نعوظ با آب
آب که اکسیر حیات نامیده می شود در اختلال نعوظ نقش مهمی دارد. وقتی مقدار آب در ورودی به بدن کم باشد، تعادل PH بدن به هم می ریزد.
این اتفاق به عملکرد ناقص بسیاری از اعضای بدن منجر می شود. و سرانجام جذب مواد مغذی را مختل می کند. بنابراین، مواد مغذی لازم برای بسیاری از اعضای بدن کاهش می یابد. بنابراین آب اولین و مهم ترین درمانی است که به راحتی در خانه یافت می شود.
سیر، تحریک کننده است
سیر یکی از چیزهایی است که در خانه هر کسی پیدا می شود. سیر، تحریک کننده ی قدرتمندی است. این ماده به افزایش گردش خون در ارگان های تناسلی کمک می کند.
خاصیت تحریک کنندگی پیاز
پیاز یک برانگیزاننده ی جنسی قدرتمند است که یک پای تمام دستور غذاهاست. همچنین پیاز خاصیت ضدالتهابی، تسکین دهندگی و تحریک کنندگی دارد. پیاز میزان اسپرم را هم افزایش می دهد.
مصرف کردن پیاز
ترب کوهی
از سال های دور گفته شده که ترب کوهی خواص برانگیزانندگی دارد چون در آن مواد مغذی زیاد است.
شش روغن ضروری برای اختلال نعوظ
شواهد زیربنایی کاربرد روغن های ضروری برای درمان اختلال نعوظ اغلب اوقات روایی است اما برخی کارهای تجربی انجام شده عنوان کرده اند که بعضی از روغن های ضروری می توانند در مورد درمان اختلال نعوظ مفید باشند:
زنجبیل : زنجبیل به خاطر ترکیبات آنتی اکسیدان و ویژگی های ضد التهابی خود در طب جایگزین موارد استفادۀ متعددی دارد. یک مطالعه در سال 2014 پی برده است که در مقایسه با موش های گروه کنترل، مصرف روزانۀ عصارۀ این مکمل در موش ها باعث تحریک تولید اسپرم پس از 22 روز می شود. مطالعات دیگری پی برده اند که عصارۀ زنجبیل باعث کاهش میزان ناباروری در موش های صحرایی می گردد.
دارچین : تحقیقات انجام شده در موش های صحرایی پی برده اند که مصرف عصارۀ دارچین می تواند سلامت تولید مثل را تقویت کرده و تولید اسپرم و تستوسترون را افزایش دهد که این باعث بهبود عملکرد جنسی می شود.
تخم (بذر) هندوانه : عصارۀ تخم هندوانه دارای ترکیبات آنتی اکسیدان است و توانسته است تا سلامت اسپرم را در موش های صحرایی تقویت کرده و از آن محافظت نماید. یک مطالعه در سال 2013 پی برده است که در مقایسه با موش های صحرایی گروه کنترل، دادن عصارۀ تخم هندوانه به صورت روزانه به موش های صحرایی نر برای مدت 28 روز باعث افزایش غلظت اسپرم و حرکت آن شده است.
آلو ورا : این گیاه هم در طب سنتی و هم در پزشکی مدرن دارای طیف گسترده ای از موارد کاربرد است. تحقیقات انجام شده بر روی موش ها پی برده اند که عصارۀ آلو ورا می تواند در درمان اختلال جنسی مفید باشد و نیز می تواند فرآیند تقسیم سلولی را تحریک کند و تولید تستوسترون را افزایش دهد که دارای اثرات افزایش تعداد اسپرم نیز است.
عصارۀ جوز هندی : عصارۀ جوز هندی از دیرباز در طب سنتی جنوب آسیا (طب یونانی*) برای درمان اختلال جنسی در مردان مورد استفاده قرار گرفته است. یک مطالعه پی برده است که جوز هندی با میزان بالاتر فعالیت جنسی در موش های صحرایی همراه است.
میخک : عصارۀ میخک یکی دیگر از داروهای تقویت قوای جنسی در طب سنتی پزشکی یونانی است، که بر مبنای نتایج یک مطالعه دارای توان افزایش قابل ملاحظۀ فعالیت جنسی در موش های صحرایی نری بوده است که عصارۀ میخک مصرف کرده بودند.