دلایل و راه حل خانگی مؤثر برای متوقف کردن گریه نوزاد
به عنوان یک مادرِ دارای کودک شیرخوار، تقریبا عادی است که جسم، ذهن و روح شما کاملا مشغول یک دنیای دیگر که در آن همه افکارتان، حول کودکتان می چرخد، باشد مادران جدید باید با چالش های ناخوانده ای مثل کاهش اضافه وزن بارداری، ترک های پوستی و هورمون های نامیزان که ممکن است موجب ریزش مو و افسردگی شوند، دست و پنجه نرم کنند.
پس برای یک مادر خسته و پر از استرس، گریه ی مداوم کودک اغلب خیلی قابل تحمل نیست. یکی از سختترین موضوعات (خیلی مهم برای سلامت عقل شما) یادگیری راه های متوقف کردن گریه نوزاد است. همه میدانند گریه و بیقراری برای نوزادان امری کاملا طبیعی است، اما زمانی می رسد که این گریه ها با وجود نداشتن مشکلات اولیه تمامی نداشته و موجب نگرانی والدین شود.
خوشبختانه چندین راه طبیعی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. هر بچه ای به یک سری از روش ها پاسخ می دهد و بعضی از این روش ها ممکن است در مورد سایر بچه ها مناسب نباشد خیلی مهم است که، قبل از به کار گیری این شیوه های خانگی، علت گریه کردن نوزادتان را بدانید.
علت و دلیل گریه نوزاد چیست؟
آیا گریه ی نوزاد متوقف نمی شود؟ اگر نوزاد شما دست از گریه کردن بر نمی دارد، چند دلیل دارد؛ لیست پایین، بیشترین دلایلی است که باعث گریه ی نوزاد می شوند. به طور واضح، بچه ها زمانی که به توجه نیاز دارند، گریه می کنند. به عنوان یک مادر، اغلب مواقع می توانید به طور غریزی بفهمید مشکل از کجاست و بر طبق آن عمل کنید ولی زمانی که نمی توانید تشخیص دهید که چه کاری باید انجام دهید، نا امید می شوید. این موارد دلایل متداولی از گریه ی نوزادن هستند:
- گرسنگی
- خواب آلودگی
- پوشک کثیف
- معده درد و مشکلات باد شکمی
- خستگی
- گرما یا سرمای بیش از حد
- لباس ناراحت
- درد
- تحریک کم یا زیاد، که باید کنترل شود
بعضی از بچه ها در دنیای کوچک خودشان خوشحال هستند و راحت در تخت خود بدون این که حتی جیک بزنند، دراز کشیده اند، ولی بقیه احتیاج دارند تا مدام از آن ها نگه داری شود و اگر نوزاد شما برای در آغوش گرفته شدن گریه می کند،
این موضوع به مادر خیلی بستگی دارد در آغوش گرفتن کودکتان برای آرام کردن او برای یک دوره ی کوتاه خوب است، ولی اگر می خواهید خواب و غذای او طبق برنامه باشد، باید از روشی برای آرام کردن او استفاده کنید که زیاد به مادر وابسته نباشد.
راه حل چیست؟ چگونه گریه ی نوزاد را متوقف کنیم؟
همه میدانند که گریه ی نوزاد به یک دلیلی خاص است، ولی تشخیص این دلیل کار راحتی نیست در این بخش از پلاس وی بهترین روش های خانگی که به شما کمک می کنند تا گریه ی نوزادتان را متوقف کنید، را آورده ایم.
1. اقدامات رایج و اولیه را انجام دهید
تست های اولیه را انجام دهید و برطبق آن عمل کنید، سعی کنید به نوزاد شیر دهید. اگر او از نوشیدن شیر امتناع می کند، واضح است که دلیل گریه گرسنگی نیست. اگر پوشک خیس است، آن را عوض کنید، خیلی از مواقع گریه ی نوزاد به دلیل پوشک خیس است.
مطمئن شوید که نوزاد توسط مورچه یا هر حشره ی دیگری گاز گرفته نشده است، اگر لباسش راحت نیست و باعث گریه او می شود، لباسش را تعویض کنید. دمای بدن نوزاد را چک کنید، ممکن است بیماری باعث گریه او شده باشد.
2. نوازدتان را قنداق کنید
تحقیقات نشان داده است که قنداق کردن، باعث کاهش گریه ی نوزاد در زمان خونگیری از کف پای او است، پیچیدن نوزاد، باعث ایجاد حس راحتی و امنیت می شود، که می تواند گریه ی او را متوقف کند.
سر و صورت نوزاد نباید پوشانده شود تا بتواند راحت نفس بکشد، اگر کودک شما راحت است که دست هایش آزاد باشد، زمان قنداق کردن دست های او را آزاد بگذارید؛ زمانی که یاد گرفت بچرخد و روی شکم دراز بکشد، دیگر او را قنداق نکنید، زیرا احساس ناراحتی می کند.
3. او را آرام تکان دهید
یک تکنیک ثابت شده ی علمی برای متوقف کردن گریه ی کودک، تکان دادن او است تکان دادن بر طبق حرکات موزون کودک را آرام می کند. کودکتان را بر روی بازو گذاشته و به آرامی تکان دهید.
نگه داشتن کودک در حال گریه بر روی بازو به او حس امنیت می دهد، و کمک می کند که در طولانی مدت وقتی کودک به یک فرد بالغ تبدیل شد، از سلامت روانی خوبی برخوردار باشد.
4. برایش آواز بخوانید
آواز خواندن می تواند تاثیر آرام بخشی بر روی کودک شما داشته باشد، آواز خواندن همراه با تکان دادن، روند آرام کردن کودک را سریع تر می کند. تحقیقات ثابت کرده است که روش قدیمی آواز خواندن برای نوزاد صحیح استT نوزاد ها ترجیح می دهند که مادر آواز بخواند و اینکه چقدر صدای خوبی دارد، اهمیتی ندارد. بنابراین، آواز بخوانید تا کودکتان آرام شود.
5. ماساژ و مالش دادن را امتحان کنید
ماساژ دادن به عنوان یکی از راه های مؤثر در درمان علائم کولیک نوزادان، شناخته شده است چه کودک شما کولیک معده دارد یا نه، همه ی کودکان این توانایی را دارند که در عین حال هم غذا بخورند و هم نفس بکشند، توانایی که به طور ناراحتکننده پس از رشد از دست می دهیم.
این ترفند تمیز، به کودک اجازه می دهد بدون وقفه شیر بخورد ولی متأسفانه تقریبا همیشه باعث تولید گاز می شود؛ اگر کودکتان بعد از شیر خوردن، گاز معده دارد، گریه کردن کمک می کند آن را کاهش دهد، زیرا گریه یک راه طبیعی برای خارج کردن گاز ناخواسته از معده است.
کودک را به آرامی ماساژ دهید، و در موقعیت ایستاده به مدت 10 دقیقه بعد از هر نوبت شیر دهی، آرام به پشتش ضربه بزنید.
6. صدای داخل رحم را تکرار کنید
زمانی که بچه ها داخل رحم هستند، محیط کاملا آرام و ساکت نیست آن ها صدای جریان خون، معده و حرکات روده را می شنوند، با به وجود آوردن صدای مشابه، به کودکتان اجازه می دهید تا دوباره فضای داخل رحم را تجربه کند و آرام شود صداهای این چنینی را تکرار کنید تا کودک آرام شود.
پدر کودک را نزدیک سینه نگه دارد و یک نت آرام را زمزمه کند، لرزش سینه و صدای آرام کننده، خیلی خوب گریه ی کودک را متوقف می کند.
7. حرکات دوچرخه ای انجام دهید
ناراحتی در معده می تواند، موجب گریه ی بدون توقف کودک شما شود، کمک کنید تا آروغ بزند، کودک را روی زمین بخوابانید و پاهایش را با حرکات چرخشی مثل رکاب زدن در دوچرخه تکان دهید بعد از آروغ زدن، گریه متوقف می شود.
8. محرک های اضافه را حذف کنید
بچه ها وقتی بیش از حد تحریک شده باشند، گریه می کنند زمانی که او در آنِ واحد در معرض تجربه های زیادی مانند صدای زیاد، فعالیت بیش از حد و چیزهای دیگر قرار دارد، این شرایط خیلی برایش سخت می شود این شرایط، برای او خیلی تحریک کننده است و با گریه نارضایتی خود را نشان می دهد.
نشانه های تحریک زیاد نوزاد:
شیر دادن بیش از حد و بغل کردن زیاد نیز، می تواند تحریک کننده باشد ،این موارد، یک سری از نشانه های تحریک زیاد هستند.
- تنفس سریع
- تغییر رنگ پوست
- حرکات متشنج
- چرخاندن سر و نگاه نکردن به شما زمانی که با آن ها صحبت می کنید.
کودک خود را به مکان آرام تری ببرید، نور را کاهش دهید و محیطی با کمترین متحرک ها ایجاد کنید تا کودک آرام شود.
9. حواسش را پرت کنید
بعد از این که به دلیل گریه مثل گرسنگی، خواب، معده درد پی بردید، سعی کنید حواسش را پرت کنید تا گریه اش متوقف شود، چند راه مؤثر در پرت کردن حواس کودک:
- موسیقی پخش کنید.
- از عروسک های متحرک صدادار استفاده کنید.
- از حرکات و صداهای خنده دار استفاده کنید، تا توجه کودک جلب شود.
- کودک را نزدیک پنجره ببرید تا با دیدن محیط بیرون مثل درخت ها و حرکت ماشین ها سرگرم شود.
10. از خانه بیرون بروید
اگر تماشای فضای بیرون از پنجره کافی نبود، کودک را بیرون ببرید تا معجزه ی هوای تازه را ببینید، حتی بچه های ایرادگیر نیز تحرک را دوست دارند. محیط را تغییر دهید تا موقعیت های جالب توجه، کودک را علاقه مند و آرام کند.
11. با ماشین، دور بزنید
حتما، یک روش راحت برای آرام کردن کودک نیست، ولی در مورد کودک من مانند یک جادو عمل می کند، چه صدای غرش موتور و حرکات ماشین باشد و چه یک جادو خیلی از کودک های تازه متولد شده، سریع با یک سفر کوتاه ماشینی به خواب می روند اگر متوجه شدید که کودکتان ماشین را دوست دارد، سریع سوار ماشین شوید و در طول یک مسیر کوتاه او را بخوابانید.
12. یک برنامه ی غذایی عالی داشته باشید
به عنوان یک مادر بچه دار، مراقبت از غذایی که می خورید کمک میکند که کمتر معده کودک شما اذیت شود، غذاهای به خصوصی مثل لبنیات و تخم مرغ که می توانند باعث حساسیت در کودکان شوند، باید از برنامه ی غذایی شما حذف شوند تا از گریه ی کودک به دلیل معده ناآرام جلوگیری شود.
بهترین حالت برای زندگی، لزوما به معنی بهترین حالت برای یک مادر تازه زایمان کرده نیست، با چالش ها روبرو شوید تا شادترین دوران کودکی را برای کودکان خود بسازید.