غذای عید فطر و صبحانه مردم کشورهای دیگر در روز عید فطر
عید فطر یکی از مهمترین روزهای مذهبی در اسلام است و برای جشن گرفتن این روز، عید فطر در بسیاری از کشورها تعطیل است. تاریخ عید فطر برابر است با اول ماه شوال و بلافاصله پس از پایان ماه رمضان برگزار میشود. علاوه بر اعمال عید فطر و خواندن نماز 9 قنوت دار عید فطر، مورد جالبی که در این بخش از پلاس وی به آن خواهیم پرداخت، غذای روز عید فطر است که در کشورهای مسلمان با تنوع سرو می شود.
غذای عید فطر در کشور مالزی
مردم مالزی نیز در روز عید از غذاهای سنتی خود لذت میبرند. این غذاها شامل کیک برنج فشرده و پیچیدهشده در برگ نارگیل، غذایی از فلفل تند و گوشت، شیر نارگیل همراه با ادویهجات و ترشی میشوند. همچنین یکی از خوراکهای معروف این روز، برنج پختهشده با شیر نارگیل در چوب بامبو همراه با برگ موز است.
خوراک عید فطر در کشور عراق
یکی از خوراکیهای خصوصی عراقیها در روز عید فطر، کلیجه نامیده میشود. این شیرینی از ترکیب آرد، روغن، شکر و مخلوطی از خشکبار، کنجد و خرما تهیه میشود. در روز عید، اعضای خانواده بهصورت جمعی این نوع شیرینی را درست میکنند و از آن لذت میبرند.
مردم جنوب بصره در عراق، براساس عادت قدیمی خود، در کوچهها و محلهها کنار یکدیگر جمع میشوند و غذای خاصی به نام "المطبک" که از گوشت و برنج تهیه میشود، با هم به اشتراک میگذارند.
غذای مردم عربستان برای عید فطر
مردم در شهر ریاض عربستان صبحانه روز عید را به صورت گروهی در فضای باز نزدیک مسجد میخورند. در این رویداد، ساکنان محله و همسایگان مسجد با یکدیگر تبریک میگویند و شیرینیها و هدایا را به کودکان تقدیم میکنند. هر خانواده با غذاهای محلی خود که از خانه آورده است، در این جشن شرکت میکند. این غذاها شامل "کبسه"، "جریش"، "قرصان" و "هریس" هستند. این رسم و آداب در بسیاری از کشورهای عربی رواج دارد و تاکنون در کویت و عربستان ادامه دارد.
- "جِریش" نوعی حلیم غلیظ است که از بلغور گندم درست میشود و مشابه یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است. جریش در ماه مبارک رمضان از غذاهای اصلی سفره افطار آنها بهشمار میرود.
- "هریس" یکی از غذاهای محلی است که مانند حلیم ایرانی ها با پخت طولانی گندم و گوشت بره تهیه میشود و بسیار نرم است. این غذا را میتوان با نمک یا شکر و دارچین مصرف کرد.
- "کبسه" یکی از غذاهای محلی عربستان است که بهعنوان تهچین عربی مشهور است. این غذا با ترکیبی از آشپزی ایرانی و هندی درست میشود و یکی از معروفترین غذاهای این کشور است.
عید فطر در کشور ترکیه
بهدلیل مصرف گسترده شیرینیها و آبنباتها در روز عید، عید فطر در ترکیه به عنوان "شکر بایرامی"، یا به عبارت دیگر "عید شکر" شناخته میشود.
تنقلات عید فطر در آفریقا
در آفریقای جنوبی، علاوه بر پوشیدن لباسهای نو و رنگارنگ، کیک، بیسکویت، پای، سمبوسه و تارت از جمله خوراکیهایی هستند که در روز عید فطر سرو میشوند. همچنین ناهار معمولاً در جمعهای خانوادگی مصرف میشود.
شیرینی عید فطر در لیبی
در ایام عید سعید فطر، مردم لیبی علاوه بر جشن و شادی، شیرینیهای مخصوص خود را نیز مصرف میکنند. برخی از این شیرینیها شامل دبله، غریبه، مقرود و صویبعات هستند.
عید فطر در سوریه با خوردنی های خوشمزه
در سوریه، در جشن عید فطر، شیرینیهایی مانند عجوه، برازق، مبرومه، بقلاوه و بلوریه مورد علاقه قرار دارند. خرما بهعنوان مادهی غذایی اصلی در بسیاری از دسرها بهکار میرود و "عجوه" یکی از پرطرفدارترین انواع خرما است که در مدینه کاشته میشود. همچنین، سویکا نوعی شیرینی است که از خرمای عجوه و آرد جو تهیه میشود.
عید فطر و تنوع کیک در مصر
در مصر، تنوع زیادی از کیکها در میان خوراکهای عید فطر مشاهده میشود و مردم این کشور، اغلب این روز را با شیرینی و کیک از میهمانان خود پذیرایی می کنند.
عید فطر در پاکستان
بهمناسبت روز عید فطر، در پاکستان مردم پس از اقامه نماز صبح عید، در جمع خانواده صبحانهای دستهجمعی میل میکنند و از شیرینیجات و دسرهای بخصوصی مانند شیره خرما که از شیر، کره، خرما، میوه خشک و رشته فرنگی تهیه میشود، لذت میبرند.
باقلوای تونسی در عید فطر
در تونس، باقلوا و کاک پخته به عنوان یکی از شیرینیهای رایج در روز عید فطر، همراه با بیسکویتها سرو میشوند.
عید فطر در افغانستان
در افغانستان در روز عید، مردم با سروی شورنخود، کیک و کلوچه از مهمانان خود پذیرایی میکنند.