مواد غذایی که پیری و زوال عقل را سریع تر می کند
رابطه تغذیه با تسریع در امر پیری و زوال عقل نکته قابل توجهی است که امروزه متاسفانه به دلیل بی توجهی به عادات غذایی و سبک زندگی در بسیاری از افراد دیده می شود. افزایش سن بیولوژیکی یکی از مسائل نگران کننده ای است که رابطه ای نزدیک با این مسئله دارد.
مضرات گوشت قرمز برای کاهش سن پیری و زوال عقل
سن بیولوژیکی ارتباط نزدیکی با بروز بیماری های مرتبط با افزایش سن از جمله زوال عقل دارد. زیاده روی در مصرف گوشت قرمز و کاهش مصرف سبزیجات موجب بالا رفتن سن بیولوژیک می شود.
کارشناسان معتقدند برخلاف سن شناسنامه ای، سن بیولوژیکی ارتباط نزدیکی با بروز بیماری های مرتبط با افزایش سن از جمله زوال عقل دارد.
رابطه گوشت قرمز با پیری و زوال عقل
یکی از فاکتورهای تعیین کننده سن بیولوژیکی
میزان Serum phosphate در بدن است، ماده ای که با مصرف گوشت قرمز افزایش می یابد. به گفته محققان حتی افزایش خفیف این ماده سرعت بالا رفتن سن بیولوژیک را تسریع می کند. همچنین این مشکل در بین مردان ساکن مناطق فقیرنشین جدی تر است.
در این مطالعه عادت غذایی بیش از 600 نفر از ساکنان مناطق محروم و غیرمحروم گلاسکو در اسکاتلند مورد بررسی قرار گرفت. محققان به منظور ارزیابی چگونگی تاثیر مصرف گوشت قرمز بر بیولوژیک، سطح Serum phosphate و شاخص های سن بیولوژیک را بررسی کردند.
نتایج به دست آمده نشان داد سطح فسفات در میان مردان ساکن مناطق محروم گلاسکو ارتباط نزدیکی با دفعات مصرف گوشت قرمز در آنان دارد. به اعتقاد محققان، مصرف افراطی گوشت قرمز به دلیل محدودیت دسترسی آنان به غذاهای باکیفیت و سالم است.
به گزارش مدیکال دیلی، به گفته محققان سطح بالای فسفات با کاهش عملکرد کلیه و بروز بیماری های مزمن کلیوی نیز مرتبط است.