فریز کردن رب گوجه فرنگی خانگی
بسیاری از خانم های ایرانی رب خانگی را بیشتر از رب های صنعتی مورد استفاده قرار می دهند. اما یکی از سوال های رایج اکثر خانم ها این است که رب های خانگی را چگونه می توان به مدت طولانی نگهداری کرد. یکی از روشهای نگهداری طولانی مدت رب های خانگی فریز کردن است.
از آنجا که رب های خانگی فاقد مواد نگهدارنده هستند بیشتر در معرض فساد و کپک زدگی قرار می گیرند. علاوه بر این تهیه رب خانگی کمی سخت است و اغلب خانمهای خانه دار رب را برای مصرف یکسال خود تهیه می کنند. به همین دلیل در این بخش از سبک زندگی و رازهای خانه داری پلاس وی با روش فریز کردن رب که بهترین راه برای دوام طولانی مدت رب است آشنا می شویم.
نگهداری از رب خانگی با روش فریز کردن
روش فریز کردن رب مناسب تر است زیرا کمتر مواد مغذی خود را از دست می دهد، همچنین می توان به مدت طولانی از آن نگهداری کرد. البته قوطی یا شیشه رب برای قرار دادن در فریزر مناسب نیستند. برای فریز کردن رب، روش های مختلفی وجود دارد.
روش های مختلف فریز کردن رب گوجه فرنگی خانگی
1. رب را می توان داخل زیپ کیپ ریخته و با ضخامت یک سانتی متر پهن کرد. با این روش می توانید در زمان دلخواه یک تکه از رب یخ زده را جدا کرده و استفاده کنید. همچنین می توانید بعد از باز شدن انجماد رب، باقی مانده آن را درون یک ظرف ریخته و در یخچال قرار دهید.
2. استفاده از ظرفهای شیشه ای مقاوم روش دیگری برای قرار دادن رب در فریزر است. ویژگی مثبت استفاده از شیشه در این است که به مواد داخل خود واکنش نشان نمی دهد. البته وقتی از ظرف شیشه ای استفاده می کنید نباید تمام فضای آن را پر کنید. زیرا ممکن است در اثر فشار ناشی از انجماد، شیشه بترکد. همچنین برای بستن درب آن از درب های پلاستیکی یا فلزی ضد زنگ استفاده کنید، چرا که ممکن است درب های فلزی در اثر رطوبت زنگ می زنند.
نکات مهم برای نگهداری از رب خانگی
- برای حفظ ماندگاری و طولانی مدت رب، هرگز قاشق خیس و یا چرب را وارد ظرف نکنید زیرا موجب کپک زدن رب خانگی شما می شود.
- هنگام استفاده از کیسه فریزر حتما مراقب باشید که کیسه ها سالم باشند. زیرا در صورت وجود پارگی و یا سوراخی در کیسه فریزرها، آب رب خارج شده و کل فریزر شما را کثیف می کند.
- قبل از پر کردن شیشه ها، آنها را تمیز شسته و خشک کنید.
- برخی از خانمها مقداری روغن روی شیشه های می ریزند تا مانع از ورود هوا به رب و در نتیجه کپک زدگی آن شوند.
- ریختن مقداری روغن در زمان پخت رب، مادگاری رب را بیشتر می کند.