با انواع قهوه ها آشنا شوید
قهوه ها دارای انواع مختلفی هستند که توسط چشم هم قابل تشخیص هستند.و شامل انواع تیره (مدیوم - دارک ) خیلی تیره (دراک )روشن ( لایت ) و ملایم ( مدیوم) هستند. هر چه قهوه تیره تر باشد تلخی آن بیشتر است و میزان بو دادن قهوه در طعم آن تاثیر گذار است.و اگر زیاد هم بو داده شود میسوزد و خواص خودش را از دست میدهد.
کشورهایی مثل هند، کلمبیا ، برزیل ، اندونزی و ویتنام جزو بزرگترین تولید کننده های قهوه هستند و حدود 9 میلیون تن قهوه در سال تولید میکنند.
برزیل به عنوان اولین تولید کننده قهوه در جهان رتبه دهم را بین 10 کشور اول دنیا در نوشیدن قهوه دارد.همچنین فنلاندی ها رکورد دار نوشیدن قهوه در سطح جهان با مصرف 6/9 کیلوگرم در سال هستند.
- آیا منظور از قهوه، همان اسپرسو است؟
خیر ، یعنی قهوه همان اسپرسو نیست و اسپرسو روشی است برای تهیه پرطرفدار ترین قهوه ها در دنیا. قهوه اسپرسو توسط میلانی ها در اوایل قرن بیستم میلادی ابداع شده است. . در واقع برای تهیه قهوه فرانسه و ترک باید مقداری از آب را مستقیم روی پودر قهوه یا دانه قهوه بریزید و با حرارت ملایم دم دهید.
ولی در قهوه اسپرسو باید دانه های قهوه را آسیاب کرد و قهوه را در محفظه خشکی تحت فشار قرار دهید و با عبور آب داغ از روی پودر قهوه ، شبیه تقطیر و چکه کردن بخار آب ، قهوه اسپرسو آماده میشود. به همین دلیل غلظت و طعم اسپرسو نسبت به قهوه های دیگر فرق میکند و طرفدارن بسیاری دارد.
چطور در خانه قهوه دم کنیم؟
برای دم کردن قهوه معمولی باید فنجان مخصوص قهوه را تا 1 سانت مانده به پر شدن لبه آن با آب سرد پر کنید.بعد آب را داخل قهوه جوش بریزید و به ازای هرفنجان آب سرد یک قاشق چایخوری سرصاف قهوه و یک قاشق چایخوری سرصاف شکر داخل قهوه جوش بریزید و آن را روی حرات کم گاز قرار دهید . این مسئله که شعله در وسط قوه جوش تنظیم شود خیلی مهم است و در تهیه یک فنجان قهوه مطلوب تاثیر به سزایی دارد.به محض اینکه حس کردید قهوه در حال جوش زدن ریز از کنارهاست ،آن را از روی حرارت بردارید .برای سرو کردن هم میتوانید بخش خامه ای و غلیظ آن را به آرامی جدا کنید و داخل فنجان بریزید و با هم زدن بقیه محتویات قهوه آن را به فنجان اضافه کنید.
- علت تفاوت رنگ دانه های قهوه چیست ؟
قهوه در حالت طبیعی سبز رنگ و تلخ و طعم گسی دارد و فاقد ذره ای کالریست. و از رنگ سبز در بازار موجود است تا رنگ قهوه ای خیلی تیره.
کسانی که رژیم لاغری دارند از قهوه سبز استفاده میکنند.همچنین رنگ سایر قهوه ها بر حسب نوع استفاده آنهاست که در زیر توضیح مختصری خواهیم داد.
قهوه فرانسه:
رنگ :قهوه ای نسبتا تیره - میزان تفت بین 11 تا 13 دقیقه
قهوه آمریکایی:
رنگ :قهوه ای روشن - میزان تفت بین 6 تا 8 دقیقه
قهوه اسپرسو:
رنگ :قهوه ای تیره - میزان تفت 14 تا 15 دقیقه
قهوه ترک:
رنگ :قهوه ای متوسط - میزان تفت 8 تا 10 دقیقه
توجه داشته باشید که میزان درصد های گفته شده در مواد تشکیل دنده هر قهوه یعنی مقدار پر شدن فنجانی است که قرار است قهوه در آن سرو شود.مثلا برای سرو یک فنجان کاپو چینو یا قهوه آمریکانو تمام فنجان تا بالا پر میشود ولی برای سرو قهوه اسپرسو اگر از شات مخصوص اسپرسو استفاده نشود فقط 30 درصد فنجان پر خواهد شد.