خواص و 15 مزایای بهداشتی و سلامتی لوبیای لیما
لوبیا لیما نوعی گیاه کوهی است که در طول سال رشد می کند یا بهتر است بگوییم لوبیا لیما معمولا به عنوان محصولات سالیانه رشد می کنند. دو نوع لوبیا لیما وجود دارد که از نظر سایز متفاوت هستند و با توجه به نوع رشد آنها، می توانند از دو نوع باشند که آنها می توانند به عنوان گونه بوش یا نوع وین رشد کنند.
به طور متوسط، نوع بوش آنهایی هستند که دانه های کوچک را تولید می کنند. اغلب به عنوان لیما نوزاد خوانده می شوند گاهی اوقات آنها نیز به عنوان لوبیای کره ای نامیده می شوند. تنوع وین، این گیاه دانه های بزرگ را تولید می کند که به راحتی به عنوان لوبیا لیما طبقهبندی می شوند.
معمولا، سایز مدل بزرگتر لوبیا چهار سانتیمتر ارتفاع دارد، در حالی که نوع کوچکتر آن حدود سه سانتیمتر رشد می کند؛ وجه مشترک میان آنها این است که حالتی چرب و کره ای دارند و طعم خوشایند و شیرین دارند. اغلب متوجه می شوید که دانه های لیما بزرگ نسبت به نوع کوچک، به زمان بیشتری برای رشد و بالغ شدن نیاز دارند. دو روش برای استفاده از لوبیا وجود دارد که در روش اول، این لوبیا را زمانی که کال است می چینند و از آن استفاده می کنند و در روش دوم، آنها را رها می کنند تا خشک شوند.
انواع رایج لوبیا لیما
امروزه شما می توانید لوبیا را در هر سوپرمارکتی پیدا کنید اما، آنها در اصل از آمریکای مرکزی می آیند و در سه روش مختلف در دسترس هستند یخ زده، کنسرو شده یا خشک شده. با توجه به سلیقه های مختلف مردم، لیما در غذاهای مختلف به عنوان مواد اصلی یا جزئی استفاده می شود.
لوبیا لیما با توجه به بافت کره ای خود، دانه های کره ای نامیده می شوند؛ آنها عطر و طعم ظریف و واضح دارند در حالی که لوبیا تازه لیما ممکن است در طول سال در دسترس نباشد، نسخه های خشک شده و کنسرو شده را می توان از طریق سوپرمارکت تهیه کرد؛ همچنین در مورد توصیف ظاهری این نوع لوبیا باید گفت لوبیا لیما در داخل غلاف قرار گرفته اند.
این غلافها صاف و بلند هستند و در ظاهر کمی خمیده می باشند و طول آنها تا سه اینچ است که هر غلاف دارای دو تا چهار دانه است که در ظاهر به شکل صاف و کلیه شکل می باشند و این دانه ها را لوبیا می نامیم. رنگ آمیزی این دانه ها جالب است در حالی که انواع کرم، بژ و سبز رایج تر هستند، همچنین قرمز، قهوه ای، بنفش و گاهی اوقات سیاه و سفید هستند.
نام علمی لوبیا لیما، Phaseolus lunatus است و ما بعد از آنچه در مورد توصیف ظاهری آن گفتیم در این بخش از سلامت پلاس وی به بررسی خواص و فواید آن خواهیم پرداخت.
لوبیا لیما یا دانه های کره ای
خواص و فواید لوبیا لیما
1. منبع خوب فیبر
فیبرها جزء ضروری نیازهای رژیم غذایی بدن انسان هستند، فیبرها برای هضم مناسب و حذف ذرات غذایی در بدن مورد نیاز است. نه تنها لوبیا لیما منبع خوبی از فیبرهای طبیعی است، بلکه همچنین منبع خوبی از فیبرها برای پایین آوردن کلسترول هستند. بنابراین، در حفظ یک قلب سالم کمک می کند.
مقدار بالای فیبر در دانه های لیما نیز در حفظ سطح قند خون بسیار مفید است، به ویژه پس از مصرف مواد غذایی بسیار خوب عمل می کنند. افرادی که هیپوگلیسمی تشخیص داده می شوند یا تولید انسولین کمتری دارند از مزایای لوبیا لیما می توانند بهرهمند شوند، اگر لوبیا لیما با غلات کامل خورده شود، به طور طبیعی بدون چربی هستند.
2. خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد
در یک مطالعه اخیر که در سراسر جهان انجام شده است، اثبات شده است که مصرف دانه های لیما خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند. این تحقیق بر روی 16000 مرد میانسال انجام شد و به طور شگفت انگیز، خطر ابتلا به اختلالات قلبی را با حاشیه 82 درصد کاهش داد.
یکی دیگر از ویژگی های مهم لیما برای سلامت قلب شما سطح بالای منیزیم است، منیزیم قلب را به طور طبیعی به کانال های کلسیم متصل می کند؛ منیزیم بیشتر در قلب، به معنی شریانها و رگهای بیشتری برای نفس کشیدن است. بنابراین در بهبود جریان خون و اکسیژن به قسمت های مختلف بدن کمک می کنند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افرادی که کمتر از منیزیم در رژیم غذایی خود مصرف می کنند، اغلب از حملات قلبی بیشتری رنج می برند.
جلوگیری از خطرات بیماری قلبی با لوبیا لیما
3. کمک می کند تا حساسیت سولفیت را از بین ببرید
بسیاری از ما در مورد سولفیت بسیار حساس هستیم، که نوعی مواد نگهدارنده است و معمولا در سالادها استفاده می شود. مردم اغلب متوجه نمی شوند که از علائم حساسیت سولفیت رنج می برند طول می کشد قبل از آن که به درستی تشخیص داده شود.
حساسیت سولفیت ها اغلب با ضربان قلب، سردرد یا دغدغه ی کوتاه مدت پس از مصرف غذای حاوی سولفیت ها مشخص می شوند. لوبیا لیما می تواند برای شما مفید باشد، اگر شما با این سندروم تشخیص داده شده اید؛ آنها منابع عالی مولیبدن هستند که یک ترکیب معدنی برای سوزاندن سولفیت ها است.
4. منبع خوبی از انرژی است
در حالی که مقادیر قند خون در بدن شما را متعادل می کنند، لوبیا لیما نیز انرژی فوقالعاده، پایدار و آرام را فراهم می کند. مصرف آن نه تنها برای افراد مبتلا به دیابت، بلکه به طور کلی نیز بسیار مفید است.
5. محتوای آهن را اضافه می کنید
لوبیا لیما نه تنها انرژی خوب و کربوهیدرات ها را تامین می کنند، بلکه همچنین برای ذخیرهسازی ذخایر آهن در بدن شما به خوبی شناخته شده اند. مصرف یک فنجان کوچک از لوبیا لیما یک چهارم محتوای آهن روزانه بدن را فراهم می کند و این بسیار مفید است، به ویژه برای دوره قاعدگی زنان که معمولا کمبود آهن را به علت خونریزی دائمی و هموگلوبین کم تجربه می کنند. نیاز به آهن در زنان باردار و شیرده دو برابر می شود زیرا آنها در حال حاضر دو نفر حساب می شوند.
لوبیا لیما آهن بدن را تامین می کند
6. لوبیا لیما بدون چربی هستند
اضافه وزن یک نگرانی مشترک برای بسیاری از مردم در این زمانه است، مصرف لوبیا لیما بسیار امن است و هیچ مقدار چربی ندارد. همچنین محتوای کالری بسیار کم است و بنابراین تضمین می کند که شما می توانید مواد غذایی دیگر در مقادیر تقریبی مشابه قبل داشته باشید.
7. منبع خوب منگنز
لوبیا لیما یک منبع ضروری از منگنز معدنی است. منگنز مورد نیاز بدن است، زیرا باعث افزایش تولید آنتی اکسیدان ها در بدن می شوند. تولید رادیکال های آزاد را که به صورتی دیگر به بدن آسیب می رساند را تخریب می کنند و منجر به تولید انرژی بیشتر در بدن می شود.
8. منبع خوب پروتئین
اگر شما یک گیاهخوار هستید، احتمالا از کمبود پروتئین رنج می برید، مگر اینکه آن را با مکمل های خارجی ترکیب کنید. لوبیا لیما منبع خوبی از پروتئین هستند، به ویژه هنگامی که با غذاهای کامل ترکیب شوند، یک فنجان لوبیا لیما حاوی تقریبا 15 گرم پروتئین است، بنابراین برای بدن بسیار مفید است.
لوبیا لیما منع غنی از پروتئین
9. منبع خوب فولات
لوبیا لیما یک منبع خوب فولات است، 100 گرم لوبیای خشک لیما 995 میکروگرم نیاز فولات ما را فراهم می کند. فولات برای بدن و برای سنتز سلول و تقسیم سلولی لازم است.
مقدار کافی فولات در طول بارداری، زایمان و شیردهی نیز مورد نیاز است و حضور خوب فولات باعث می شود از پیشرفت نقایص لوله عصبی کودک محافظت شود.
10. شما را از سرطان سینه محافظت می کند
لوبیا لیما دارای مقادیر کم، اما مفید از ایزوفلاون ها است، این ترکیبی است که ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. به جای مصرف سویا، می توانید آن را با لوبیا لیما در رژیم غذایی خود جایگزین کنید.
11. منبع غنی از ویتامین ها
لوبیا لیما منبع خوبی از ویتامین B6، تیامین، اسید پانتوتنیک و نیاسین است، همه این ها مورد نیاز بدن انسان است. زیرا در اثر متابولیسم، کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها به عنوان آنزیم عمل می کنند.
12. محتوای سدیم کم
مصرف سدیم در مقدار زیاد منجر به عوارض جانبی بسیاری می شود، از جمله تورم قسمت های مختلف بدن و فشار خون بالا. در هر صورت،مصرف زیاد نمک همیشه خطر ابتلا به فشار خون را افزایش می دهد. جادوی لوبیا لیما در واقع این است که حاوی سدیم کمی است.
لوبیا لیما حاوی سدیم کم می باشد
13. منبع غنی پتاسیم
پتاسیم یک الکترولیت است و برای ایجاد سلول های جدید در بدن مفید می باشند و همچنین عضلات را در انقباض کمک می کند. نه تنها این، بلکه پتاسیم نیز در حفظ توانایی قلب و گوارش بسیار مفید است.
با کلسیم، منگنز و منیزیم ترکیب می شود و استخوان های قوی ایجاد می کند؛ به این ترتیب، به شما کمک می کند تا از خطر ابتلا به پوکی استخوان ایمن بمانید.
14. منابع خوب کربوهیدرات
کربوهیدرات ها مورد نیاز بدن هستند. کربوهیدرات ها بیومولکول هستند و یکی از مهمترین راه ها برای تامین انرژی بدن می باشند. کربوهیدرات ها بیشتر در محصولات غنی با قند یافت می شوند که موجب افزایش وزن می شوند.
لوبیا لیما یک منبع عالی از کربوهیدرات هستند، اما بدون اثر منفی نه تنها شما را از اضافه وزن نجات می دهد، بلکه به کاهش وزن نیز کمک می کند، زیرا متابولیسم شما به درستی کار می کند.
15. مس را به بدن شما می دهد
مس در بخش های مختلف بدن انسان در ابعاد متنوع یافت می شود. به طور عمده، آنها در کبد ذخیره می شوند. مس به عنوان یک آنتی اکسیدان کار می کند و بدن شما را از انواع بیماری ها، آسیب سلولی و مجموعه ای از مسائل دیگر مربوط به سلامت محافظت می کند.
افزایش مس در بدن با مصرف لوبیا لیما
چگونه لوبیا لیما را آماده کنیم؟
قبل از استفاده از انواع لوبیا لیما آن را بشویید؛ حتی قبل از آن، اطمینان حاصل کنید که آنها را روی سطح تمیز گذاشته اید تا بتوانید سنگ، لوبیا خراب را تشخیص و پاک کنید. بعد از این، شما باید لوبیا را در یک آبکش بزرگ قرار دهید و آن را به مدت چند دقیقه در زیر آب جاری نگه دارید.
لوبیا لیما در اکثر الزامات پخت و پز باید جوشانده شود پس از این، شما می توانید آن را در هر نوعی استفاده کنید؛ سوپ،غذای اصلی، دسر و هر چیزی که اشتها آور است، در عین حال سالم هم هست.
طرز استفاده از لوبیا لیما
انتخاب و ذخیره لوبیا لیما
از آنجا که لوبیا لیما در نوع خشک در دسترس هستند، آسان است که به صورت فله خریداری شود و برای استفاده طولانی مدت آن را ذخیره کنید، قبل از خرید مطمئن شوید که قوطی ها به خوبی نگهداری شده اند.
همچنین این قوطی ها نباید هیچ گونه رطوبت یا خرابی داشته باشند، دانه ها نیز باید سالم و بدون ترک باشند.هنگام انتخاب لوبیا تازه لیما، مطمئن شوید که سبز تیره و براق هستند آنها همچنین نباید لکه، چروک یا پوست زرد داشته باشند.
هنگام خرید اطمینان حاصل شود که تازه هستند و بر روی آنها رطوبت نیست، زیرا در این صورت می توانند به راحتی از بین بروند. هنگامی که آنها را به خانه می آورید، اطمینان حاصل کنید که در شرایط سرد و خشک نگه داشته می شوند. اگر در آب و هوای مرطوب زندگی می کنید، باید در حفظ آنها احتیاط بیشتری انجام دهید.
نکته مهم : هرگز لوبیا لیما را به صورت خام مصرف نکنید.