وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

ماهواره هند در مدار مریخ قرار گرفت

ماهواره هند در مدار مریخ قرار گرفت

سازمان فضایی هندوستان در اولین تلاش خود با هزینه 74 میلیون دلار موفق به ارسال ماهواره در مدار مریخ شدند.جزئیات این موفقیت کشور آسیایی را در سایت پلاس وی مشاهده کنید.

پرتاب موفقیت آمیز ماهواره هند بر روی مدار

 فضاپیمایی از هندوستان به مریخ رسیده و وارد مدار این سیاره شده است. بدین سان هند، کشوری با بیش از یک میلیارد و دویست میلیون نفر جمعیت که بیشتر آن ها فقیر هستند به افتخاری بزرگ نائل آمده است. اکنون این کشور به همراه آمریکا، روسیه و آژانس فضایی اروپا وارد باشگاه اختصاصی مریخی ها شده است.
فضاپیمای مریخ نورد که «مانگالیان» نام دارد پس از 24 دقیقه گردش بالاخره  با موفقیت وارد مدار مریخ شد. سازمان فضایی هندوستان وزن کل این ماهواره را به 15 کیلوگرم کاهش داده و همچنین با استفاده از نیروی جاذبه ی زمین در حرکت موشک در اطراف جو، مصرف سوخت را کاهش داده اند.

 
ماهواره هند
 
نارندرا مودی، نخست وزیر هند، که جایگیری ماهواره در مدار مریخ را از نزدیک دنبال می کرد اظهار داشت:کشورم به یک امر غیر ممکن تحقق بخشید. هیچ کس باور نداشت ولی موفق شدیم.ضمن تبریک به ملت هندوستان به نکته ای اشاره کرد که آن را از تحسین برانگیزترین ویژگی های این دستاورد می دانند:هزینه کل این پروژه ، که در اولین گام خود به موفقیت رسید، تنها 74 میلیون دلار بوده است یعنی به قول آقای مودی کمتر از ساخت فیلم های هالیوودی.
عبدالقادر خان، دانشمند هسته ای معروف پاکستان گفت، هزینه رسیدن هند به مریخ 7 برابر کمتر از ساخت یک ایستگاه مترو در لاهور بوده است و از مخارج بالای تشریفات نخست وزیر کشورش انتقاد کرد.ناسا، سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، که تا کنون 15 ماموریت موفق به مریخ را تکمیل کرده است وهفته گذشته در مریخ حضور داشته، ورود «مانگالیان» به جمع پژوهشگران سیاره سرخ را تبریک گفت.
هندوستان پیش از این هم چندین پروژه موفق فضایی داشته است، از جمله فرستادن ماه نورد «چاندرایان-1» که در سال 2118 به کشف موارد مهمی از وجود آب بر سطح کره ماه نایل آمد.
انتظار می رود «مانگالیان» شش ماه دور مریخ بگردد و فاصله ای 511 کیلومتری با سطح آن حفظ کند. وظیفه اصلی این فضانورد فرستادن اطلاعات علمی به زمین است؛ مثلا در مورد این که نظام آب و هوایی مریخ چگونه کار می کند و بر سر ذخایر آبی که گمان می رود روزگاری در مریخ فراوان بوده اند چه آمده است.
هندوستان  به عنوان چهارمین کشور در دنیا موفق به فرستادن ماهواره به سیاره سرخشده است. سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا ناسا، آژانس فضایی اروپا اسا و آژانس فضانوردی روسیه به منظور بررسی اتمسفر مریخ به این سیاره سفینه ارسال کرده بودند.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع