وی فور یو
7 ماه پیش / خواندن دقیقه

متن و ترجمه سوره مزمل صوتی + خواص، فضیلت، احادیث و ختم

متن و ترجمه سوره مزمل صوتی + خواص، فضیلت، احادیث و ختم

سوره مزمل هفتاد و سومین سوره قرآن کریم است که فضیلت های بسیار زیادی دارد و خواندن این سوره از توصیه های مهم پیامبران است.

آشنایی با سوره مزمل و معجزات خواندن آن

سوره مزمّل، هفتاد و سومین سوره از قرآن کریم است و در جزء 29 قرآن واقع شده است. این سوره به نام خود از آیه اول به اشاره به پیامبر اسلام، صلی‌الله‌علیه وآله، نیز به معنای کسی که لباس خود را به خود پیچیده است، نام‌گذاری شده است.

در متن سوره مزمل، به موضوعات مهمی پرداخته شده است. یکی از این موضوعات، دعوت پیامبر اسلام به عبادت شبانه و قرائت قرآن است. پیامبر به عبادت شبانه و خضوع در برابر خداوند فرا می‌خواند و تشویق می‌کند تا قرآن را با تدبر و اندیشه بخوانند. در ادامه علاوه بر متن و سوره مزمل صوتی، نگاهی خواهیم داشت به معجزات این سوره مکی زیبا.

سوره مزمل صوتی

سوره مزمل صوتی تندخوانی و فایل صوتی قرائت سوره مزمل را در ادامه برای شما عزیزانی که مایلید این سوره را گوش فر دهید درج کرده ایم.

سوره مزمل

سوره مزمل بدون ترجمه

در ادامه متن سوره مزمل را مشاهده می فرمایید:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمبه نام خداوند بخشایشگر و مهربان

یَا أَیُّهَا الْمُزَّمِّلُ ﴿١﴾ هان ای جامه به خود پیچیده

قُمِ اللَّیْلَ إِلا قَلِیلا ﴿٢﴾ پاره ای از شب به جز اندکی از آن را بر خیر و زنده بدار

نِصْفَهُ أَوِ انْقُصْ مِنْهُ قَلِیلا ﴿٣﴾ یا نصف آن را و یا کمی کمتر از نصف را

أَوْ زِدْ عَلَیْهِ وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِیلا ﴿٤﴾ و یا اندکی بر نصف بیفزا و قرآن را شمرده شمرده بخوان

إِنَّا سَنُلْقِی عَلَیْکَ قَوْلا ثَقِیلا ﴿٥﴾ آماده باش که به زودی کلامی سنگین بر تو نازل می کنیم

إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّیْلِ هِیَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِیلا ﴿٦﴾ و بهترین وسیله برای صفای نفس و سخن با حضور قلب گفتن هنگام شب است که خدا آن را پدید آورده

إِنَّ لَکَ فِی اَلنَّهَارِ سَبْحًا طَوِیلا ﴿٧﴾ چون تو در روز دوندگی و مشاغل بسیار داری

وَاذْکُرِ اسْمَ رَبِّکَ وَتَبَتَّلْ إِلَیْهِ تَبْتِیلا ﴿٨﴾ و ذکر خدا را بگو و دست حاجت به سویش دراز کن

رَبُّ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ لا إِلَهَ إِلا هُوَ فَاتَّخِذْهُ وَکِیلا ﴿٩﴾ همان پروردگار مشرقها و مغربهای عالم که بجز او معبودی نیست پس او را وکیل خود بگیر

وَاصْبِرْ عَلَی مَا یَقُولُونَ وَاهْجُرْهُمْ هَجْرًا جَمِیلا ﴿١٠﴾ و در برابر زخم زبانهای مشرکین صبر کن و اگر هم قهر می کنی قهری ملایم و خوشایند و سازنده بکن

وَذَرْنِی وَالْمُکَذِّبِینَ أُولِی النَّعْمَةِ وَمَهِّلْهُمْ قَلِیلا ﴿١١﴾ و اما تکذیب گران که جز داشتن نعمت من انگیزه ای برای تکذیب آیات من ندارند امرشان را به خود من واگذار کن و اندکی مهلتشان ده

إِنَّ لَدَیْنَا أَنْکَالا وَجَحِیمًا ﴿١٢﴾ که نزد ما انواع شکنجه ها و در آخر عذاب دوزخ هست

وَطَعَامًا ذَا غُصَّةٍ وَعَذَابًا أَلِیمًا ﴿١٣﴾ و طعامی گلوگیر و عذابی دردناک است

یَوْمَ تَرْجُفُ الأرْضُ وَالْجِبَالُ وَکَانَتِ الْجِبَالُ کَثِیبًا مَهِیلا ﴿١٤﴾ در روزی که زمین و کوهها به لرزه در آیند و کوهها چون تلی از ماسه شوند

إِنَّا أَرْسَلْنَا إِلَیْکُمْ رَسُولا شَاهِدًا عَلَیْکُمْ کَمَا أَرْسَلْنَا إِلَی فِرْعَوْنَ رَسُولا ﴿١٥﴾ ما رسولی به سوی شما گسیل داشتیم که شاهد بر شما نیز هست همانطور که رسولی به سوی فرعون فرستادیم

فَعَصَی فِرْعَوْنُ الرَّسُولَ فَأَخَذْنَاهُ أَخْذًا وَبِیلا ﴿١٦﴾ ولی فرعون از اطاعتش سر برتافت پس او را به عذابی سخت بگرفتیم

فَکَیْفَ تَتَّقُونَ إِنْ کَفَرْتُمْ یَوْمًا یَجْعَلُ الْوِلْدَانَ شِیبًا ﴿١٧﴾ شما اگر کفر بورزید چگونه می توانید از عذاب قیامت خود را کنار بکشید روزی که کودکان را پیر می کند

السَّمَاءُ مُنْفَطِرٌ بِهِ کَانَ وَعْدُهُ مَفْعُولا ﴿١٨﴾ و آسمان به وسیله تحول آن روز شکافته می شود و وعده خدا شدنی است

إِنَّ هَذِهِ تَذْکِرَةٌ فَمَنْ شَاءَ اتَّخَذَ إِلَی رَبِّهِ سَبِیلا ﴿١٩﴾ و این محققا تذکر است پس اگر کسی خواست می تواند راهی به سوی پروردگارش اتخاذ کند

إِنَّ رَبَّکَ یَعْلَمُ أَنَّکَ تَقُومُ أَدْنَی مِنْ ثُلُثَیِ اللَّیْلِ وَنِصْفَهُ وَثُلُثَهُ وَطَائِفَةٌ مِنَ الَّذِینَ مَعَکَ وَاللَّهُ یُقَدِّرُ اللَّیْلَ وَالنَّهَارَ عَلِمَ أَنْ لَنْ تُحْصُوهُ فَتَابَ عَلَیْکُمْ فَاقْرَءُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ عَلِمَ أَنْ سَیَکُونُ مِنْکُمْ مَرْضَی وَآخَرُونَ یَضْرِبُونَ فِی الأرْضِ یَبْتَغُونَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ وَآخَرُونَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَاقْرَءُوا مَا تَیَسَّرَ مِنْهُ وَأَقِیمُوا الصَّلاةَ وَآتُوا الزَّکَاةَ وَأَقْرِضُوا اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا وَمَا تُقَدِّمُوا لأنْفُسِکُمْ مِنْ خَیْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ هُوَ خَیْرًا وَأَعْظَمَ أَجْرًا وَاسْتَغْفِرُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ ﴿٢٠﴾

پروردگارت آگاه است که تو و گروهی از کسانی که با تواند، نزدیک به دو سوم شب و گاهی نیمی از آن و زمانی یک سومش را برای عبادت و خواندن قرآن برمی خیزد، و خدا شب و روز را دقیق و منظم اندازه گیری می کند، و برای او مشخص است که شما هرگز نمی توانید [به علت کوتاهی و بلندی شب در طول سال، دو سوم و نصف و یک سوم را دقیقاً] اندازه گیری کنید، پس [اندازه گیری دقیق را] بر شما بخشید؛ بنابراین آنچه را از قرآن برای شما میسر است بخوانید. او می داند که به زودی برخی از شما بیمار می شوند، و گروهی برای به دست آوردن رزق و روزی خدا در زمین سفر می کنند، و بعضی در راه خدا می جنگند؛ پس آنچه را از آن میسر است بخوانید و نماز را برپا دارید و زکات بپردازید و وام نیکو به خدا بدهید؛ و آنچه را از عمل خیر برای خود پیش می فرستید، آن را نزد خدا به بهترین صورت و بزرگ ترین پاداش خواهید یافت؛ و از خدا آمرزش بخواهید که خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.

ترجمه سوره مزمل

دلیل نامگذاری سوره مزمل

درمورد راز نامگذاری سوره مزمل اینطور آمده است که:

این سوره را مُزَّمِّل نامیده‌اند، چون خداوند در آیه اول آن، پیامبر(ص) را «مزمل» خوانده است. (دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی، 1377ش، ج2، ص1259)

مُزّمّل به معنای کسی است که لباس یا چیزی به خود می‌پیچد تا بخوابد یا مثلا سرما را از خود دور کند. گویا در برابر دعوتِ پیامبر(ص) به اسلام، مردم او را اذیت و آزار می‌کردند و آن حضرت برای دورکردن غم و اندوه، جامه‌ای به خود پیچیده بود تا لحظه‌ای استراحت کند. (طباطبایی، المیزان، 1974م، ج20، ص60.)

همچنین گفته شده این لباس‌پیچیدن به خود به دلیل ترس از بار مسئولیتِ رسالت در اوایل بعثت بوده است. (طبرسی، مجمع البیان، 1406ق، ج10، ص567)

تفسیر نور از برخی نقل کرده که منظور جامه نبوّت است و یا این که رسالت با گوشه‌گیری و عزلت و انزوا سازگار نیست و یا این که رسالت با استراحت سازگار نیست و باید قیام کنی. ( قرائتی، محسن، تفسیر نور،1383ش، ج107 ص266)

ابن عربی منظور از «مزمل» را کسی دانسته که با پوشش‌ها و لباس‌هایی بدنش را پوشانده است و منظور از برخاستن(قُم) را بیدار شدن از خواب غفلت و هجرت از بیابان و کویر نفس و قلب و عالَم طبیعت برای پیمودن سبیل الله دانسته است.( ابن عربی، تفسیر ابن عربی، 1422ق، ج2، ص359)

نزول سوره مزمل

سوره مزّمل، سومین سوره‌ای است که به پیامبر اسلام، صلی‌الله‌علیه وآله، نازل شده و جزو سوره‌های مکی قرآن می‌باشد. این سوره در تنظیم کنونی مصحف، هفتاد و سومین سوره است و در جزء 29 قرآن واقع شده است.

تعداد آیات سوره مزمل

این سوره جزو سوره های کوتاه قرآن است و 20 آیه، 300 کلمه و 853 حرف دارد.

سوره مزمل برای چی خوبه؟

در مورد فضیلت سوره مزمل احادیث بسیاری نقل شده است که گزیده ای از آنها را در این بخش از دین و مذهب پلاس وی برایتان لیست کرده ایم.

حدیث درباره سوره مزمل

حضرت محمد(ص) در فضیلت سوره مزمل فرموده اند:

هر کس سوره مزمل را قرائت نماید سختی های دنیا و اخرت از او دفع می شود.(مجمع البیان، ج10، ص157)

فضیلت خواندن سوره مزمل در نماز عشا

از امام صادق (ع) نقل شده است:

هر کس سوره مزمل را در نماز عشای خود در آخر شب بخواند شب و روز به عنوان دو شاهد به همراه این سوره به نفع قاری این سوره شهادت می دهند و خداوند به او زندگی پاک داده و با مرگ پاک از دنیا می رود.(ثواب الاعمال، ص120)

از پیامبر اکرم(ص) روایت شده است:

هر کس سوره مزمل را قرائت نماید اجری همانند کسی که در راه خداوند بندگانی را به تعداد جنیان و شیاطین آزاد کند اعطا می شود.و سختی دنیا و اخرت از او برداشته می شود و هر کس بر قرائت این سوره مداومت ورزد رسول خدا را در خواب خواهد دید.و می تواند آنچه دلش می خواهد از ایشان درخواست نماید.(تفسیرالبرهان، ج5، ص515)

معجزه ختم سوره مزمل برای حاجت

در میان مطالب پیشنهادی با موضوع دعا برای 100 درصد حاجت گرفتن، این ختم مجرب سوره مزمل نیز سفارش می شود.

11 روز هر روز 11 بار بعد از نماز صبح این سوره را بخواند و بعد از 11 بار، 11 بار این دعا را بخواند:

یا مُسَبّبْ سَبّب یا مُفَتّح فَتّح یا مُفَرّجْ فَرِّجْ یا مدبر دبر، یا مسهل سهل، یا میسر یسر، یا متمم تمم، برحمتک یا ارحم الراحمین. (درمان با قرآن، ص131)

فضیلت خواندن سوره مزمل در شب جمعه

امام صادق (ع) فرمودند:

هر کس این سوره را در شب جمعه صد بار بخواند خداوند صد گناه از او می آمرزد و هزار حسنه به وی عطا می کند. (تفسیرالبرهان، ج5، ص515)

فضیلت سوره مزمل

سوره مزمل برای محبت و آشتی میان زن و شوهر

اگر این سوره را در میان زن و شوهر ناسازگاری سه بار به شربت بخواند و به آن دو بیاشامند دوستدار یکدیگر و مهربان شوند. (درمان با قرآن، ص130)

پیدا شدن گمشده با خواندن سوره مزمل

هر کس چیزی را گم کرده باشد 10 روز هر روز 1 بار سوره مزمل را بخواند به یاری خداوند پیدا شود.(درمان با قرآن، ص130)

آثار سوره برای ادای قرض

هر کس قرض دار باشد بعد از نماز در خواندن این سوره مداومت نماید قرض او ادا می شود.(درمان با قرآن، ص130)

خواص سوره مزمل برای ثروت و روزی

اگر کسی تنگ روزی باشد سوره مزمل را هر روز تا 40 روز، روزی 1 بار بخواند روزیش زیاد شود.(درمان با قرآن، ص130)

سوره مزمل برای فرزند دار شدن

اگر کسی را فرزندی نباشد زن و شوهر هر دو روزه بگیرند و وقت افطار غسل کنند و 1 بار سوره مبارکه مزمل را برآب بخوانند و از آن آب بخورند، فرزند حاصل می شود.(درمان با قرآن، ص130)

سوره مزمل برای درمان درد

سوره مزمل را بر بادام تلخ بخوانند و بر کسی که درد اندام دارد بمالند بیمار صحت می یابد.(درمان با قرآن، ص131)

باطل کردن سحر با سوره مزمل

اگر کسی را سحر کرده باشند روز یکشنبه این سوره را بنویسد و بشویند و کسی که سحر شده از آن آب بیاشاند سحر او باطل می شود.(درمان با قرآن، ص131)


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع