وی فور یو
10 ماه پیش / خواندن دقیقه

متن چهارشنبه سوری؛ انشا و مطلب برای چهارشنبه سوری

متن چهارشنبه سوری؛ انشا و مطلب برای چهارشنبه سوری

دانش آموزانی که با نزدیک شدن به شب چهارشنبه سوری، به دنبال متن خوب برای انشا هستند می توانند از این متن ها در انشاء خود استفاده کنند.

انشا در مورد آداب و رسوم چهارشنبه سوری

در آستانه نوروز بسیاری از معلمین از دانش آموزان خود می خواهند چند سطری انشا درباره چهارشنبه سوری، این رسم کهن جامانده از ایرانیان باستان بنویسند، اگر شما هم می خواهید درباره جشن چهارشنبه سوری انشا بنویسید، می توانید از انشاهایی که در این بخش از پلاس وی آورده ایم، ایده بگیرید.

نوشتن انشاء

متن چهارشنبه سوری برای مدرسه

در تاریخ قدیمی ایران، مردم جشن‌های باستانی زیادی به مناسبت‌های گوناگون بر پا می‌کردند. برخی از جشن های ایرانی متأسفانه فراموش شده اما برخی دیگر مانند چهارشنبه سوری، نوروز، شب یلدا و... پابرجا هستند. چهارشنبه ‌سوری از سری جشن‌ های ماندگار ایرانی‌ هاست که بسیار پراهمیت است.

تاریخچه‌ی چهارشنبه‌ سوری به سال‌های بسیار دور برمی‌گردد و حتی در شاهنامه فردوسی نیز به آن اشاره شده است. امروزه مراسم چهارشنبه سوری در شهرهای مختلف کشورمان برگزار می شود و مردم آتش روشن کرده و از روی آن می پرند و شعر«زردی من از تو، سرخی تو از من» را می خوانند تا آتش، بیماری‌ها و کسالت‌ها و نگرانی‌های سالی که گذشته را از آن‌ها بگیرد و سال جدید را با شادکامی و سرزندگی شروع کنند.

فلسفه روشن کردن آتش به اعتقاد نیاکان ما باز می گردد، آتش نزد ایرانیان قدیم نماد روشنی، پاکی، طراوت، سازندگی، زندگی، تندرستی و نشانه ی خداوند در روی زمین بوده است.

در برخی از شهرهای ایران به جای آتش بازی و استفاده از ترقه و مواد منفجره، آیین های جالبی چون آب پاشی و آب بازی، فالگوش نشینی، قاشق زنی، کوزه شکنی، فال کوزه، آش چهارشنبه سوری، خوردن آجیل مشگل گشا، شال اندازی و … برپا می شود و خانواده ها دور هم جمع شده و آخرین چهارشنبه سال را جشن می گیرند.

در این روزها نیز سعی کنیم آیین های چهارشنبه سوری را حفظ کرده و جشن چهارشنبه آخر سال را به زیبایی به جا آوریم،جشن های ایرانی بخشی از فرهنگ ما هستند، پس جشن‌های ایرانی را با همه آیین هایشان زنده کنیم تا ایران‌مان بماند و بپاید.

انشاء

مطلب برای چهارشنبه سوری

روزهای آخر اسفندماه از راه می رسد و زمستان رخت هایش را جمع کرده، چمدانش را بسته و می رود و کم کم بهار می آید وطبیعت لباس گل گلی اش را به تن می کند. ما ایرانیان در واپسین روزهای اسفند با برگزاری جشن چهارشنبه سوری به استقبال بهار می رویم.

چهارشنبه سوری جشنی کهن و باستانی است که در آخرین چهارشنبه سال قبل از فرا رسیدن عید نوروز با برافروختن آتش برپا می شود.

روشن کردن آتش در چهارشنبه سوری به منظور راه یافتن روشنی معرفت در دل و روح و از بین بردن آثار اهریمنی و نامبارکی است چرا که آتش نزد ایرانیان نماد روشنی، پاکی، طراوت، سازندگی، زندگی، تندرستی و در پایان بارزترین نماد خداوند در روی زمین است.

بسیاری از مردم قدیم برای دفع بلا و نحسی و رفع چشم زخم در چهارشنبه سوری آیین ها و مراسمی چون دودکردن اسفند، جاروسوزی، زاج‌سوزی، سوزاندن وسایل کهنه، ریختن خاکستر آتش به بیرون خانه،کوزه‌شکنی و... را اجرا می کردند و پس از پایان آتش افروزی و پریدن از روی آتش گرد هم جمع شده و آخرین دانه های نباتی و ذخیره زمستان مانند تخم هندوانه، تخم کدو، پسته، فندق، بادام، نخود، تخم خربزه، گندم و شاهدانه را روی آتش مقدس بو داده و می خوردند.

امروزه این سنت ها در حال فراموشی است و جای خود را به آتش بازی و استفاده از ترقه و فشفشه های خطرناک داده که می تواند با یک لحظه غفلت شادی این جشن آخر سال را به حسرت و پشیمانی تبدیل نماید.

بیاید در چهارشنبه آخر سال به جای استفاده از مواد منفجره و محترقه خطرناک سنت های ایرانی را پاس بداریم و همچون نیاکانمان از این فرصت برای باهم بودن، شادی و محبت به یکدیگر استفاده کنیم و به خوبی به استقبال بهار زیبا و نوروز باستانی رویم.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع