وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

آثار حافظ شیرازی و قرنی که می زیست

آثار حافظ شیرازی و قرنی که می زیست

حافظ شیرازی از شعرای مشهور در تاریخ ادبیات ایران است که بسیاری وی را با دیوان حافظ می شناسند. در ادامه اطلاعات ارزشمندی از حافظ شیرازی را در اختیار شما قرار داده ایم.

حافظ کیست و شاعر کدام آثار بود؟

حافظ شاعر بزرگ ایرانی است که در قرن هشتم هجری قمری به دنیا آمد. نام کامل او شمس‌الدین محمد بن موسی بن محمد بن‌بحرالعلوم حافظ شیرازی است. او در شیراز، شهری در جنوب ایران، زندگی کرد و آثار ادبی فراوانی را به‌جای گذاشت که بیشترین شهرت را برای او به ارمغان آورده است. دیوان حافظ، مجموعه اشعاری است که از دست‌نوشته‌های او به ما رسیده است و یکی از آثار بزرگ ادبیات فارسی به شمار می‌رود. در ادامه این بخش از پلاس وی به جزئیات مهمی درباره این شاعر که اغلب در حل جدول و پاسخ سؤالات کوتاه، برایتان کاربرد خواهد داشت می‌پردازیم.

حافظ در چه قرنی می‌زیست؟

خواجه شمس‌الدین محمد، شاعر قرن هشتم است که بانام حافظ شناخته می‌شود. درواقع حافظ، شاعر فارسی‌زبان قرن هشتم هجری است که در سال 727 هجری قمری در شهر شیراز به دنیا آمده است و در سال 792 هجری قمری در شهر شیراز وفات کرد.

آثار حافظ شیرازی و کتاب‌های معروف او

از مهم‌ترین آثار حافظ شیرازی و بهتر است بگوییم تنها کتاب معروف حافظ می‌توان به دیوان حافظ اشاره کرد که مجموعه‌ای از غزلیات و قصاید است.

شعر حافظ

نام اصلی حافظ و القاب وی

حافظ، شاعر فارسی‌زبانی بود که نام اصلی او "خواجه شمس‌الدین محمد بن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی" است. وی به لقب‌های مختلفی مانند "لسان‌الغیب"، "ترجمان الاسرار"، "لسان العرفا" و "ناظم الاولیا" شهرت یافته است.

آرامگاه حافظ کجاست؟

اگر در جستجوی آدرس حافظیه هستید باید بگوییم که آرامگاه حافظ در بخش مرکزی شهر شیراز و استان فارس قرار دارد. این آرامگاه در حاشیه شمالی شیراز، در جنوب دروازه قرآن و در ابتدای خیابان گلستان واقع‌شده است.

مقبره حافظ

دیوان حافظ چند غزل دارد؟

دیوان حافظ شامل 500 غزل، 42 رباعی و چند قصیده است که آن را در 50 سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هرسال تنها 10 غزل سروده است

شغل حافظ قبل از شاعر شدن

حافظ در ابتدا به‌عنوان فروشنده در مغازه یا نانوایی کار می‌کرد، اما پس از آموختن علم و ادب، موفق شد در میان حاکمان جایگاه ویژه‌ای پیدا کند و به دستور "شیخ ابواسحاق" وارد دربار شد. در ادامه، به حافظ پیشنهاد شد که شغل دیوانی (نویسندگی) را بر عهده بگیرد و برای زندگی و امرارمعاش از همین شغل بهره می‌برد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع