محمد اصفهانی از استدیوی جدید، کنسرت و محسن چاوشی گفت
سیدعلی ضیاء مجری برنامه فرمول یک میزبان محمد اصفهانی در سالروز تولدش همراه با فرزندان این خواننده سرشناس بود. در این برنامه محمد اصفهانی از علاقه خود به صدای استاد شجریان و موفقیت محسن چاوشی گفت. اصفهانی در ابتدای گفتگو بیان کرد:امروز وارد 51 سالگی می شوم و از همه مردمی که در اینستاگرام، تلگرام یا ایمیل تولدم را تبریک گفته اندتشکر می کنم.
وی در این باره که هم تحصیلات دانشگاهی دارد و هم کار هنری را پیگیری می کند، گفت:کار هنری، بگیر و نگیر دارد و با شانس و اقبال یا بخت طرف ارتباط دارد. خیلی ها از نظر هنری صدای خیلی خوبی داشته اند اما کارشان نگرفته و برعکس خیلی ها از هوش خوبی برخوردار بودند و صدای خوبی نداشتند اما موفق شدند. برای همین به کسانی که از من مشورت می خواهند می گویم شما ابتدا درستان را بخوانید و کاری دست و پا کنید و در کنارش به هنر بپردازید، تا اگر موفق نشدید، لااقل پشتوانه مالی داشته باشید.
برای شنیدن صدای پدربزرگم از همه جای اصفهان می آمدند
خواننده تیتراژ سریال «نفس» در پاسخ به اینکه آیا صدای خوب ارثی است، اظهار کرد:پدرم صدای خوبی داشته اما نمی خوانده و می گفته من یک پزشکم. پدربزرگم نیز در اصفهان معروف بوده و صدای خوبی داشته است. منتها چون روحانی بوده، فقط در مراثی ائمه می خوانده است اما صدایش آنقدر خوب بوده که از اقصی نقاط اصفهان برای شنیدن صدایش به مسجد می آمدند.
اصفهانی درباره دوران تحصیلاتش افزود:سال 51 به کلاس اول رفتم. آن زمان دو مدرسه البرز و علوی در تهران معروف بودند. زنده یاد افشین یداللهی به مدرسه البرز می رفت. علوی هم معروف بود اما جنبه مذهبی هم داشت و خانواده ام مرا به این مدرسه فرستادند.
به مادرم قول دادم در مسیر درستی بروم
وی با بیان اینکه پدربزرگ مادری من مرحوم وحید دستگردی است، ادامه داد:شاعر معروفی که دیوان های قدیمی را جمع آوری کرده است و فعالیت موسیقایی نیز داشته، ضمن اینکه روحانی بوده است. بسیاری از نوازندگان و هنرمندان به خانه او رفت و آمد داشته اند. مادر من که کودک بوده، با مشکلات برخی از این افراد از جمله اعتیاد و… آشنا بوده و با این پیش زمینه نگران بود من هم در مسیر نادرستی بیفتم. اما از من قول گرفت من در مسیر درستی بروم و شعرهای خوبی بخوانم، فریدون شهبازیان هم سفارشم کرد، مادر اجازه دادند.
محمد اصفهانی در برنامه فرمول یک
به صدای استاد شجریان و ایرج علاقه دارم
اصفهانی در پاسخ به اینکه در ماشین به چه موسیقی گوش می دهد، تأکید کرد:حالا در ماشین چیزی گوش نمی دهم و فصل سکوت است. صدای آقای شجریان و ایرج (حسین خواجه امیری) جزو علاقمندی های من است و می خواهم از آن ها یاد بگیرم، بنابراین صدایشان را گوش می دهم. البته همه مدل صدایی را برای آنالیز گوش می دهم و آنقدر که کارهای مختلف را می شنوم آستانه لذتم بالا است، سختگیرم و به راحتی از کاری لذت نمی برم.
برای تیتراژ سریال «پریا» از خواجه امیری تشکر کردم
خواننده آلبوم «نون و دلقک» در پاسخ به اینکه آخرین آهنگی که به دلش نشسته چه کاری بوده، گفت:تیتراژ سریال «پریا» را که با صدای احسان خواجه امیری و آهنگسازی مهرداد نصرتی می شنیدم خیلی لذت بردم و با او که در آمریکا کنسرت داشت، تلگرامی ارتباط گرفتم و خیلی تشکر کردم.
نظر محمد اصفهانی درباره آقای خاص
او در بخشی از برنامه درباره اسامی برخی هم صنفانش که ضیاء از آن ها نام برد، در مورد افراد مختلفی از جمله محسن چاوشی اظهار نظر کرد. محسن چاوشی هنرمندی است که اکثر طرفدارانش او را با عنوان «آقای خاص» می شناسند. او درباره محسن چاوشی گفت:همین چیزی که معروف است، آقای خاص (محسن چاوشی)، موفق هم هست.
سیروان خسروی:یکی از بهترین تنظیم کننده های موسیقی ایران که رگ خواب طرفدارانش را به دست آورده و موفق است.
بنیامین بهادری:از دوستان خوب من که با هم مسافرت رفتیم و کنسرت دادیم. با ذوق و موفق است.
صمیمی ترین دوست اصفهانی در بین خواننده ها
علیرضا عصار:دوست عزیز و قدیمی من است و بین خواننده ها نزدیک ترین آدمی که می توانم نام ببرم او است.
حامد همایون:جدیدا وارد این کار شده و خوب هم درخشیده و یکی از کارهای خوب او، انتخاب اشعار حساب شده مثبت در روزگاری است که افسردگی بر همه چیز می چربد.
در این بخش از برنامه، سه فرزند اصفهانی به استودیو آمدند و او درباره شان گفت:ان شاءالله سه فرزندم از نظر علمی عاقبت بخیر شوند، هر سه بچه های خوبی هستند و از آن ها خیلی راضی هستم.
اصفهانی هم از آن پدرهایی است که کولر را خاموش می کند!
محمدامین اصفهانی در پاسخ به این سوال ضیاء که آیا اصفهانی از آن پدرهایی است که کولر را خاموش می کند، بیان کرد:پدر من هم کولر را خاموش می کند! البته به خاطر صدایش.
در ادامه فرزندان این خواننده در این باره که به صدای کدام خواننده ها علاقمند هستند سخن گفتند و اصفهانی در این زمینه گفت:من دخالتی در سلیقه موسیقایی فرزندانم نداشته ام، مریم در روزهای سختی که من دانشجو بودم و مسافرکشی می کردم، همدمم بود.
در رادیو بودم و مسافرکشی هم می کردم
وی درباره سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اظهار کرد:پدرم سال 59 از دنیا رفتند و مادرم ستادی برای کمک رسانی به جبهه را در مطب پدرم راه انداخته بودند و نمی توانستیم آنجا را اجاره بدهیم. من هم دنبال کسب درآمد بودم و نویسنده رادیو شدم. آن موقع فقط قرآن می خواندم. پیکانی هم داشتم که هر موقع وقت می شد با آن مسافرکشی می کردم و پول خردهای حاصل را به بقال محل می دادم که به من اسکانس بدهم.
اصفهانی درباره تغییر نام خانوادگی اش توضیح داد:فامیلی پدربزرگم واعظ اصفهانی بود، پدرم از فامیلی واعظی استفاده می کرد و من دوباره بخش اصفهانی را به عنوان نام خانوادگی استفاده کردم.
در ادامه برنامه مهدی یغمایی خواننده به جمع اضافه شد و به صورت زنده قطعه «تو رفتی» اصفهانی را خواند و وی در واکنش گفت:مهدی جان هر کاری بخواند خوب می خواند. این کار را که خودش ساخته است و وقتی بهروز صفاریان کار را برایم فرستاد که با ملودی اش آشنا شوم و بعد با روزبه بمانی کار را جلو ببریم. وقتی فایل را گوش دادم متوجه شدم با صدای یغمایی ضبط شده و چقدر هم خوب کار را خوانده، به بهروز گفتم مهدی خیلی خوب کار را خوانده، خب بگو خودش این کار را بخواند، من دیگر چکار کنم!؟
در بخش پایانی برنامه، کیک ویژه ای که «فرمول یکی» ها برای اصفهانی سفارش داده بودند، آورده شد و قبل از بریدن کیک فرزندان او برایش آرزو کردند.
آرزو می کنم صدای پدرم جاودان باشد
محمدامین گفت:بچه که بودم به نصیحت های پدرم گوش نمی دادم اما حالا که وارد کار بازاریابی شبکه ای شده ام، می فهمم پدرم چقدر درست حرف می زده و چه انسان بزرگی است. آرزو می کنم صدایش جاودان باشد.
مهدیس نیز گفت:هر پیشرفتی داشته ام به خاطر پدرم بوده و آرزو دارم هر آرزویی دارد برآورده شود چون اگر نبود من به این پیشرفت ها نمی رسیدم.
مریم دختر بزرگ اصفهانی بیان کرد:آرزو می کنم سایه پدر تا 60، 70 سال آینده بالای سر ما باشد و همانطور که همیشه ما به او افتخار کرده ایم، روزی برسد که او به من افتخار کند.
مهدی یغمایی هم اظهار کرد:برای این گوهر نایاب آرزوی سلامتی دارم و امیدوارم پرکار تر باشد.
اصفهانی در پاسخ گفت:یغمایی پدری دارد که نمونه است و نفس حقی دارد، خدا پدرش را حفظ کند. امثال یغمایی نباید اینقدر کم کار باشد.
خدایا چنان کن سرانجام کار، تو خشنود باشی و ما رستگار
او برای خودش هم اینگونه آرزو کرد:خدایا چنان کن سرانجام کار، تو خشنود باشی و ما رستگار.