وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

مدل رفتار با ادب ها در عید نوروز

مدل رفتار با ادب ها در عید نوروز

در عید نوروز حسابی شیک میکنیم و به عید دیدنی می رویم اما همه چیز اینجا تمام نمی شود چرا که برای دید و بازدید باید بدانیم چه رفتاری مناسب تر است.

اصول و روش رفتار مودبانه در عید نوروز

مودب بودن یکی از مهارت های مهم اجتماعی است که در ایجاد روابط اجتماعی به شما کمک می کند. با اینکه ممکن است رفتارهای خوبی قبلا داشته اید اما نوع برخورد خود را برای یک مهمانی ، قرار کاری و دید و بازدیدهای عید بهتر کنید. در ایام عید برای اینکه هم خود و هم میزبان از بودن در کنار یکدیگر لذت ببرید بهتر است نکاتی را که در این بخش از پلاس وی عنوان شده است را رعایت کنید.

لبخند زدن

هنگام ورود به منزل میزبان ، با لبخندی گرم، سلام کنید. چرا که لبخند زدن روحیه خوب شما را نشان می دهد و در ایجاد یک رابطه دوستانه پایدار مؤثر است. لبخند زدن اولین حس را به دیگران منتقل می کند.

روبوسی

یکی از اصلی ترین سنت ها در ایام عید ، روبوسی است. اما افراد مودب قبل از روبوسی مودبانه ، بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت می کنند.

دید و بازدید

برای دید و بازدید، زمان و نحوه ی رفتن بسیار مهم است. در ایام که اکثر مشاغل تعطیل هستند مردم استراحت بیشتری می کنند. بنابراین نباید خیلی زود و یا خیلی دیر به مهمانی در عید بروید.

دست دادن

حین دست دادن با میزبان نه زیاد شل و نه زیاد محکم دست بدهید در هر زمینه ای شاد اما متعادل باشید.دست میزبان را با دست راست خود محکم گرفته و یک بار آن را بالا و پایین ببرید. احترام گذاشتن یهنی فشار ندادن بیش از حد دست میزبان. در صورت آشنایی بیشتر می توانید او را در آغوش بگیرید.

دست دادن در مهمانی

رفتن به منزل بزرگترها

یکی از رسوم پسندیده در میان خانواده های ایرانی ، رفتن به منزل افراد بزرگتر فامیل است که موجب حفظ احترام و ادب و همچنین خوشحالی آنها می شود.

عیدی دادن

عیدی دادن یکی از سنت هایی است که موجب افزایش برکت زندگی و شاد کردن اعضای کوچکتر فامیل می شود ، افراد مودب در این زمینه هرگز خساست به خرج نمی دهند ، زیرا این گونه افراد به شخصیت و علایق همه به یک اندازه احترام قائل هستند.

خوردن آجیل و میوه

اگر میزبان با کاسه آجیل از شما پذیرایی کرد دلیلی ندارد که همه آن را تمام کنید ، به اندازه ای برداری که هم برای سلامتی شما ضرری نداشته باشد و هم ادب و دقار شما را نشان دهد. چند مدل میوه به این معنی نیست که همه آنها باید خورده شود ، خوردن یکی از میوه ها کافی است.

استفاده از واژه های لطفاً و متشکرم

زمانی که کاری از میزبان می خواهید تا برای شما انجام دهد، خواسته خود را با «لطفا» مطرح کنید و بعد از انجام کار به میزبان همیشه بگویید.

ارتباط چشمی

علاقه شما به موضوع صحبت میزبان اهمیتی ندارد ، به هر صورت او یکی از عزیزانی است که برای دید و بازدید عید به خانه او رفته اید و قرار نیست ساعات زیادی با او همنشینی کنید. بنابراین نگاه خود را از او دریغ نکنید.

سرزده نرفتن به مهمانی

ییکی از رفتارهای با ادبانه این است که سرزده به جایی نرویم. اما شاید ما ایرانی ها کمی در رعایت این مورد ضعیف عمل کنیم.

مهمانی عید نوروز

نشست در جای مورد نظر

در مهمانی ، همان جایی را که از قبل میزبان مشخص کرده است بنشینید و تعارف و فروتنی بی مورد را کنار بگذارید زیرا باعث زحمت بیشتر میزبان می شوید.

درس اخلاق در مهمانی ندهید

د ایام عید زمانی که کودکان یکدیگر را می بینند ممکن است خانه صاحبخانه پر از سر و صدا و یا دعواهای کودکانه شود.در این شرایط مراقب عکس العمل خود باشید ، حتی اگر فرزند صاحب خانه رفتار اشتباهی انجام داد، شما حق ندارید او را تنبیه یا تربیت کنید زیرا تنها مدت کوتاهی مهمان آن خانه هستید، بنابراین بهتر است مدیریت اوضاع را به صاحبخانه بسپارید. اگر تحمل آن وضعیت را ندارید با لبخند و آرامش کمی زودتر از میزبان خداحافظی کنید.

سکوت را رعایت نکنید

اگر میزبان اصولا شخص آرام و کم حرفی است ، با او در مورد مسائل روز صحبت کرده و سکوت نکنید.

با احترام خطاب کردن بزرگ ترها

در بسیاری از جوامع، خطاب کردن بزرگترها با نام کوچکشان نوعی بی احترامی تلقی می شود. بنابراین، بهتر است آنها را با عناوین مختلف مانند خانم و یا آقا خطاب کنید.اما اگر خودشان بخواهند آن ها را با نام کوچک صدا بزنید، باید این کار را انجام دهید.

حفظ بهداشت

علاوه بر تمیزی لباس، بهداشت خود را نیز حفظ کنید. قبل از رفتن به مهمانی دوش بگیرید و از لوسیون و خوش بو کننده استفاده کنید. بهداشت دهان و لباس اتو کشیده را در نظر داشته باشید.

افتخارات خود را جار نزنید

اگر موفقیتی در کسب و کار خود بدست آورده اید نیازی نیست که آن را در همه جا اعلام کنید. ممکن است میزبان یا یکی از مهمانها شرایط سختی در زندگی خود داشته باشد. این اعلام شما چیزی جز فخر فروشی به نظر نمی رسد. بنابراین از افتخارات خود طوری صحبت نکنید که دیگران چنین قضاوتی راجع به شما کنند.

آداب صحبت کردن

رفتار مودبانه

اگر کفشهایتان را از پای خود در می آورید ، آنها را جفت کنید تا نظم خود را به صاحبخانه نشان دهید.به وسایل خانه دقت نکنید و مدام در مورد آنها از میزبان سؤال نپرسید.از تلفن منزل برای مکالمات خود استفاده نکنید ، شاید میزبان قبض خود را پرداخت نکرده باشد ، آنگاه به خاطر قطع بودن تلفن شرمنده شوند.

خوردن شام

اگر در این ایام برای شما دعوت شدیم ، غذا و دسر خود را کامل بخورید تا میزبان از لذت بردن شما خوشحال شود ، حتی اگر غذا با ذائقه شما جور نبود ، کمتر خوردن بهتر از نخوردن است.

رفتار درست سر میز شام

  1. نشستن سر میز شام اصول خاص خود را دارد. مثلاً به محض رسیدن وسایل اضافی مثل عینک، تلفن همراه یا سوئیچ را روی میز شام قرار ندهید ،دستمال سفره را روی پای خود قرار دهید. اگر می خواهید آرایش خود را چک کنید یا ببینید چیزی بین دندان های تان وجود دارد یا خیر، به دستشویی بروید.
  2. قبل از آماده شدن میز و یا نشستن تمام افراد دور میز، شروع به غذا خوردن نکنید.
  3. حین غذا خوردن دهان خود را ببینید و با دهان پر حرف نزنید.
  4. از خوردن غذاهایی که باعث بد شدن بوی دهان می شود خودداری کنید.
  5. با دهان خود هنگام غذا خوردن صدا ایجاد نکنید.
  6. برای برداشتن وسیله ای روی میز خم نشوید و از کسی دیگر کمک بخواهید.
  7. از رفتارهای آزار دهنده در برابر دیگران خودداری کنید. مثلا ناخن ها یا انگشتان تان را نجوید. در گوش یا بینی دست نکنید. برای رعایت بهداشت خود از دستشویی استفاده کنید.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع