مراقبت از گیاهان آپارتمانی در فصل پاییز
گیاهان خانگی در فصل پاییز نیاز به مراقبت متفاوتی نسبت به دیگر فصل ها دارند و در نتیجه شما باید سعی کنید تا سبک مراقبتی خود را تغییر دهید و اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید اما به نظر شما چگونه باید از گیاهان در فصل پاییز مراقبت کنیم؟ این قسمت از پلاس وی را تا انتها مطالعه کنید تا با روش مراقبتی گیاهان در فصل پاییز آشنا شوید.
میزان آب دادن را کاهش دهید
به خاطر اینکه گیاه با فصل پاییز خودش را وفق دهد، باید سعی کنید میزان آب دادن را به مرور کمتر کنید. انجام این کار باعث می شود که گیاه راحت تر وارد دوره استراحت شود.
اکثر گیاهان در فصل زمستان نیاز به آب زیادی ندارند و در نتیجه خطر زیاده روی در آب دادن به گیاه در این دوران بیشتر است. پس مراقب باشید که در آب دادن به گیاه در فصل پاییز هم زیاده روی نکنید. یعنی زمانی که می خواهید به گیاه آب دهید، باید خاک آن کمی بیشتر از حالت معمولی خشک شده باشد.
نور بیشتری به گیاه برسانید
کم کم که روز ها کوتاه می شوند، نور آفتاب کم تری به گیاهان می رسد بنابراین بسیار مهم است آنها را به جایی ببرید که نور بیشتری دریافت کنند. بهتر است که آن ها را کنار پنجره های جنوبی و آفتابی قرار دهید تا گیاه نور طبیعی بیشتری دریافت کند. اگر این پنجره ها در خانه شما وجود ندارند، می توانید با هر روشی نور را اضافه کنید و گیاه را کنار یک پنجره کاملاً آفتابی بگذارید.
کود دهی را قطع کنید
از آنجایی که گیاه خودش را برای فصل زمستان آماده می کند، بنابراین نباید به آن کود بدهید. البته قطع دادن کود در فصل پاییز نباید به شکل ناگهانی باشد، بلکه باید به مرور میزان آن را کم کرده و بعد قطع کنید. بعضی از گیاهان حساس تر از گیاهان دیگر هستند.
قطع کردن تدریجی کود برای گیاهان حساس توصیه می شود و باعث می شود که آن ها در شوک تغییر فصل قرار نگیرند اما در اواخر تابستان که کم کم هوا رو به سرما می رود، بهتر است که از همان اواخر تابستان میزان کود دهی را به نصف برسانید.
گیاه را به داخل منزل بیاورید
بهترین حالت این است که در اوایل پاییز گیاه را به داخل منزل بیاورید تا هوا به طور کامل سرد نشده باشد. قرار دادن گیاهان در سرمای بیرون از منزل در مدت زمان طولانی گیاه را از بین می برد و خطر یخ زدگی را در آن بالا می برد. پس قبل از این که دمای بیرون منزل به زیر 60 درجه فارنهایت برسد، حتما آن ها را به داخل منزل بیاورید.
مراقب حشرات باشید
فصل پاییز فصلی است که حشرات زیادی داخل منزل رفت و آمد می کنند و شما هم قصد دارید گیاه را به داخل بیاورید. پس باید مراقب حشرات باشید و از گیاهان بیشتر مراقبت کنید. اگر حشره پیدا کردید، هر چه سریع تر آن را دفع کنید تا به گیاه آسیب وارد نکند. روغن چریش یکی از روغن های مناسب است که می تواند حشرات را از اطراف گیاه دور کند.
گیاه را وارد اتاق های سرد نکنید
هنگامی که می خواهید گیاه را در فصل پاییز وارد خانه کنید، حتماً از دمای محیط خانه مطمئن شوید. دمای ایده آل برای نگه داشتن گیاهان به شکل سالم بین 60 الی 75 درجه فارنهایت است. پس مراقب باشید گیاهان را وارد اتاق های خیلی سرد یا خیلی گرم نکنید.
فقط در صورت نیاز گلدان را عوض کنید
فصل پاییز فصل ایده آلی برای عوض کردن گلدان نیست. عوض کردن گلدان باعث تحریک و رشد جدید گیاه می شود و بهتر است که قبل از دوره استراحت، این کار را انجام ندهید اما اگر احساس کردید که خاک خشک شده است و گیاه دچار مشکل شده می توانید گلدان را عوض کنید ، در غیر این صورت اگر نیازی نبود، این کار را نکنید.
رطوبت بیشتری ایجاد کنید
فصل پاییز فصل خشک تری است و هوا سردتر است بنابراین مراقب باشید که گیاه آسیب نبیند و رطوبت کافی را برایش فراهم کنید. قهوه ای شدن نوک برگ گیاه علامت این است که در معرض خشکی قرار گرفته که شما می توانید از دستگاه های بخور استفاده کرده و رطوبت را وارد منزل کنید.
قسمت های مرده گیاه را جدا کنید
فصل زمستان فصل ایده آلی برای هرس کردن نیست زیرا رشد گیاه را تحریک کرده و آن را از حالت استراحت در می آورد اما می توانید برگ های مرده و گل های پژمرده را جدا کنید و قسمت های خراب را دور بیندازید.