مراقبت از پاها در تابستان
بعد از پشت سر گذاشتن فصل سرد زمستان و پوشش محکم پاها با جوراب و کفش های ضخیم، اکنون زمان این است که اجازه دهیم پاهایمان نفس بکشند که تابستان بهترین فصل برای انجام این کار می باشد. قطعاً در فصل تابستان پوست پای شما بیش از همیشه نیاز به مراقبت دارد. همزمان که هوا گرم تر می شود ، میزان عرق کردن نیز افزایش پیدا می کند. این عرق کردن مخصوصاً در لابلای انگشتان پای شما بیش از بقیه قسمت ها خواهد بود. در نتیجه احتمال ابتلا به قارچ افزایش پیدا می کند که عاملی برای عفونت های باکتریایی و مشکلات پوستی دیگر می باشد. در این قسمت از سلامت پلاس وی مشکلاتی را به شما معرفی می کنیم که ممکن است در فصل تابستان برایتان به وجود بیاید.
مشکلاتی که در تابستان پاهایتان را درگیر خود می کنند
پوست پای های خشن و زبر
اصلی ترین مشکل کفش های تابستانی پاشنه های بلند می باشد که معمولاً تعادل کافی را به ما نمی دهند. این پاشنه های بیش از حد سفت باعث ایجاد لایه هایی از پوست مرده روی پا خواهند شد. بهتر است برای بعد از پوشیدن این کفش ها حتماً از مرطوب کننده های حاوی ویتامین A و E استفاده کنید تا پوست شما نفس بکشد.
ترک پا
زمانی که از این کفش های خشن استفاده می کنید، قطعا پوست پای شما ضخیم تر و زبر تر می شود و گاهی اوقات ترک برمی دارد. این ترک ها ممکن است در نهایت منجر به درد شدید و یا خونریزی هم بشوند. اولین کاری که باید انجام دهید این است که از سنگ پا استفاده کنید. سنگ پا به راحتی می تواند باکتری و پوست مرده پای شما را بردارد و از عفونت ها جلوگیری کند.
خار پاشنه
خار پاشنه فقط مخصوص تابستان نیست اما ممکن است که در این فصل بیشتر برای افراد مشکل ایجاد کند. اگر احساس می کنید قسمتی از پوست شما بیش از حد ضخیم شده و علت آن نگهداری از استخوان پای شما می باشد، پس حتما به خار پاشنه مبتلا شده اید.
برای درمان آن حتماً باید به متخصص مراجعه کنید و آن قسمت را ترمیم کنید تا باعث ایجاد آسیب دیدگی های بعدی نشود و پوست پای شما بیش از این آسیب نبیند.
تاول یا جوش
جوش ها ممکن است که بر اثر آفتاب سوختگی های شدید و یا استفاده از صندل ها و کفش های پاشنه دار غیر استاندارد به وجود بیایند. بسیاری از افراد این تاول ها یا جوش ها را بدون رعایت هیچ اصولی می ترکانند اما هرگز کار درستی نیست.
در چنین شرایطی بهتر است از کرم های آنتی بیوتیک استفاده کنید. برای ترکاندن یک سوزن را با گرما ضدعفونی و بعد استرلیزه کنید. سپس جوش را بترکانید تا مایع اضافی آن ها بیرون بریزد. پوست اضافی را برندارید زیرا ممکن است باعث عفونت شود. سپس کمی کرم آنتی بیوتیک به محل مورد نظر بزنید. اجازه ندهید که این جوش ها و تاول ها با پوشیدن صندل ها کشیده شوند. در داخل منزل هم تا چند وقت روی آن ها جوراب پا کنید تا بهبود پیدا کنند.
آفتاب سوختگی
قطعاً در این زمان ها به شما پیشنهاد می شود که از ضد آفتاب استفاده کنید. روی پای خود را که در معرض نور آفتاب می باشد، حتماً ضدآفتاب با spf 30 به بالا بزنید. انگشتان پای خود را فراموش نکنید. حتی اگر کف پای شما بیرون است هم ضد آفتاب را برای آن قسمت نیز اعمال کنید. همچنین می توانید آفتاب سوختگی را با استفاده از ژل آلوورا و مصرف آن به مدت 2 الی 3 بار در روز بهبود ببخشید.
اگر پای شما مدام عرق می کند و داخل کفش و صندل لیز می خورد، باید به دنبال راه چاره باشید. معمولا اعمال پودر بچه، دو بار در روز می تواند عرق اضافی پای شما را به خود جذب کند. از پوشیدن جوراب ها و کفش های ضخیم نایلونی و نخی کلفت خودداری کنید زیرا رطوبت را در پای شما محبوس می کنند و عرق را افزایش می دهند.
بوی بد پا
عرق کردن می تواند بوی بدی را ایجاد کند. این بوی بد می تواند ناشی از وجود باکتری ها نیز باشد. علت آن هم پوشیدن کفش ها و جوراب هایی است که امکان تنفس پوست پای شما را می گیرند. پس بهتر است پوست پای خود را خشک نگه دارید. روی پوست پای خود را پاک کنید و همچنین اسکراب کردن می تواند در جلوگیری از بوی بد پا موثر باشد.
زردی ناخن ها
کفش های تابستانی به گونه ای طراحی شدند که ناخن های شما بیش از همیشه در معرض دید هستند. پس باید مراقبت از آن ها را افزایش دهید. استفاده مداوم از لاک ناخن می تواند عاملی برای زرد شدن آن ها باشد. ژل های تقویتی مخصوص ناخن نیز وجود دارند که می توانند زردی ناخن ها را تا اندازه ای از بین ببرند.
روش های مراقبت از پاها در تابستان
- پا برهنه راه نروید :
بدون کفش و دمپایی راه رفتن در بیرون از منزل، خطر آسیب دیدگی به پوست پای شما را افزایش می دهد. همچنین احتمال بو گرفتن پای شما نیز بیشتر خواهد بود. عفونت ها و قارچ ها در چنین مواقعی بیش از همیشه رشد خواهند کرد.
- جوراب مناسب بپوشید:
جوراب هایی که معمولاً از چند نوع ماده تشکیل شدند و جنس آن ها ترکیبی می باشد، برای جلوگیری از عفونت و قارچ ها مناسب تر هستند. اگر جوراب شما به میزان زیادی ضخیم باشد، رطوبت را در پوست پای شما به دام می اندازد که عاملی برای افزایش رشد قارچ است. پس بهتر است از پوشیدن جوراب های نخی ضخیم خودداری کنید.
- اجازه دهید پوست پای شما نفس بکشد :
حتماً از صندل های رو باز استفاده کنید. در حیاط خانه دمپایی پا کنید و بیش از حد پای خود را در جوراب و کفش های ضخیم محبوس نکنید.
- آبرسانی کنید :
بارها در بخش سلامت پلاس وی به این مهم اشاره کرده ایم که مصرف آب به اندازه کافی در روزهای گرم تابستان از ورم پای شما بر اثر گرما جلوگیری می کند.
- کفش متناسب با موقعیت و فعالیتی که دارید، انتخاب کنید :
فعالیت های خاص مثل کوهنوردی؛ قایق سواری یا ورزش های دیگر نیازمند پوشیدن کفش های متناسب با محیط می باشد. پس حتما مراقب باشید که کفش شما برای کاری که می خواهید انجام دهید، مناسب باشد.
- جوراب و کفش خود را خشک نگه دارید :
اگر جوراب یا کفشتان خیس شد، بهتر است آن ها را درآورده و قبل از پوشیدن، کاملا خشکشان کنید. زیرا این اقدام شما از ایجاد عفونت های قارچی جلوگیری می کند.
- بعد از تماس پایتان با آب، به دقت پای خود را تمیز کنید :
مثلاً اگر به استخر رفتید یا داخل دریا و دریاچه شنا کردید، حتماً پای خود را با آب تمیز کنید زیرا آب موجود در دریاچه، رودخانه و غیره ممکن است حاوی باکتری های پنهان باشد و احتمال عفونت پا را افزایش دهد.
- پدیکور انجام دهید :
برای داشتن یک پای زیباتر در فصل تابستان حتماً یک پدیکور خانگی و یا تخصصی در سالن آرایشی انجام دهید. با این کار ناخن های پای شما نیز زیباتر خواهند شد و باعث آرامش بیشتری به پای شما می شود.
- لاک پای خود را پاک کنید :
اگر مدام ناخن های پای شما با لاک پوشش داده شده باشند، آسیب پذیر خواهند شد. پس حتما اجازه دهید که ناخن های تان تنفس کنند.
- مرتبا کفش های خود را تمیز کنید :
تمیز و خشک نگه داشتن کفش ها به جلوگیری از عفونت، بوی بد پاها و مشکلات دیگر کمک می کند. پس حتما کفش های خود را با آب گرم و یک صابون ملایم، حداقل یک بار در روز شستشو دهید تا از سلامت پوست پای خود مطمئن شوید. بعد از شستن کفش ها با یک حوله خشک، رطوبت اضافی را بگیرید و آن ها را مقابل آفتاب بگذارید تا خشک شوند.
- جراحت و آسیب دیدگی های مربوط به پا را درمان کنید :
هر گونه جراحت می تواند عاملی برای مشکلات بعدی باشد. پس هرگونه جوش و یا خراش کوچک روی پای خود را هر چه سریعتر درمان کنید.