رازیانه در بارداری، موارد مصرف و اثرات جانبی آن
دانه رازیانه (سونف) یک گیاه معطر و خوشبو است که دارای مصارف پزشکی و آشپزی است. رازیانه یکی از چاشنی های مهم در غذاهای هندی و خاورمیانه است و معمولا به عنوان خوشبوکننده دهان نیز مورد استفاده قرار می گیرد اما آیا می توانید این دانه را در دوران بارداری استفاده کنید؟ اگر بله، چقدر و چگونه باید آن را استفاده کرد؟ دراین قسمت از پلاس وی به سوالات درباره رازیانه و اطلاعات بیشتر درمورد آن در دوران بارداری خواهیم پرداخت پس با دقت همراه ما باشید.
آیا خوردن رازیانه در دوران بارداری مفید است ؟
تخقیقات کافی که نشان دهد مصرف رازیانه در دوران بارداری بی خطر است وجود ندارد اما با این حال، استفاده مقدار کمی از آن ضرری بر روی مادر یا جنین ندارد. شما ممکن است از رازیانه برای رهایی از گاز و نفخ معده استفاده کنید که کاملا هم تاثیر گذار خواهد بود.
از دانه رازیانه به عنوان داروی گیاهی برای برخی از بیماری ها استفاده می شود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد :
- از دانه های رازیانه برای تهوع و بیماری صبحگاهی استفاده می شود که بیشتر در سه ماه اول بارداری رایج است و به کاهش احساس تهوع در شکم کمک می کند.
- رازیانه خاصیت ضدنفخ دارد که ماهیچه های روده را آرام می کند و بنابراین در تسکین نفخ و سوهاضمه نیز مفید است.
- رازیانه به تحریک کبد برای تولید صفرا و ترویج هضم شناخته می شود که درنتیجه به افزایش اشتها کمک می کند.
چگونه دانه رازیانه را در بارداری جایگزین کنیم ؟
دانه رازیانه کمی شیرین بوده و عطر خوبی دارد که شما می توانید در موارد زیر از ان استفاده کنید:
- طعم دهنده معطر در آشپزی
- خوشبو کننده دهان بعد از مصرف غذا
- گیاهی که با چای آن به رفع تهوع کمک می کند.
چای رازیانه برای رفع تهوع بارداری
چای رازیانه دارای خواص دارویی بسیاری است که به رفع چندین مشکل در بارداری کمک می کند.
مواد لازم:
- یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه
- یک فنجان آب
- شکرزرد یا عسل برای طعم دادن
طرز تهیه و طریقه استفاده:
دانه رازیانه را در مخلوط کن ریخته و آن را پودر کنید. آب را در کاسه ای به جوش بیاورید و پودر رازیانه را به آن اضافه کنید و درپوشی روی آن گذاشته و شعله گاز را خاموش کنید. به مدت پنج دقیقه صبر کنید و سپس چای را از صافی یا فیلتر رد کنید و بر اساس ذائقه خود چای را با شکرزرد یا عسل شیرین کنید و سپس تا هنگامیکه گرم است جرعه جرعه بنوشید.
مصرف کردن دانه رازیانه به مقدارکم هیچ ضرری ندارد اما قبل از وارد کردن آن در رژیم بارداری خود احتیاط کنید.
عوارض جانبی احتمالی در خوردن رازیانه در دوران بارداری
دراینجا به برخی از اثرات بالقوه مصرف رازیانه در بارداری اشاره شده است.
1-رازیانه ممکن است لخته شدن خون را تحت تاثیر قرار دهد:
درصورت بروز اختلال در خونریزی از استفاده آن پرهیز کنید زیرا باعث کبودی و ازدیاد خونریزی خواهد شد.
2- دانه رازیانه پوست را خشک می کند:
درصورت داشتن پوست حساس از استفاده آن خودداری کنید. افرادی که به بعضی از سبزیجات و گیاهان مانند هویج ، کرفس و بومادران حساسیت نشان می دهند به گیاه رازیانه نیز واکنش نشان می دهند .
3- رازیانه دارای خاصیت قاعدگی آور است که باعث تحریک جریان قاعدگی و خونریزی واژن می شود و در نهایت به سقط جنین منجر خواهد شد.
بنابراین توصیه می شود قبل از استفاده از رازیانه با پزشک خود مشورت کنید.
به هرحال برای ایمن ماندن حتی تحت نظر پزشک بهتر است مقدار کمی از رازیانه را استفاده کنید.
اگر گمان می کنید که دانه رازیانه برای شما بد است از گزینه های دیگری مانند زنجبیل ، لیمو، دارچین و پرتقال که دارای مزایای مشابهی هستند ، استفاده کنید.