ضرورت مصرف ویتامین c برای بدن
برای کمک به تقویت سیستم ایمنی به منظور حفاظت از بدن در مقابل زکام و عطسه، مصرف مواد خوراکی سرشار از ویتامین C را در رژیم غذایی تان بگنجانید. ویتامین c (اسید اسکوربیک/Vitamin C) به بافت ها و استخوان های بدن برای رشد و ترمیم کمک می کند. ویتامین ث از انواع ویتامین های محلول در آب بوده و باقی مانده ویتامین های محلول در آب بدن از بدن از طریق ادرار خارج می شوند، پس برای تامین نیاز بدن به ویتامین C میبایست این ویتامین بطور مداوم مصرف شود، چراکه امکان ذخیره آن در بدن وجود ندارد.
کارشناسان تغذیه و رژیم غذایی مصرف ویتامین C را به دلایل زیر توصیه می کنند:
- ویتامین C به ترمیم و رشد بافت بدن کمک می کند.
- ویتامین C به جذب آهن در بدن کمک می کند.
مصرف مواد خوراکی سرشار از ویتامین C را در رژیم غذایی تان بگنجانید
- علاوه بر مرکباتی نظیر پرتقال و گریپ فروت، توت فرنگی و کیوی هم منبع خوب ویتامین C هستند.
- سبزیجاتی نظیر فلفل دلمه سبز و قرمز، بروکلی، کلم بروکسل و گوجه فرنگی هم حاوی ویتامین C هستند.
- برای بهره مندی از فواید این میوه ها و سبزیجات لازم است که آنها را تازه مصرف کرد و از پخت طولانی مدت آنها پرهیز نمایید.
منابع طبیعی ویتامین c
اکثر افراد ویتامین ث کافی را از منابع غذاییشان دریافت می کنند. هرچند که اکثر میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین c هستند، اما بهترین منابع این ویتامین شامل:
مصرف مواد خوراکی سرشار از ویتامین C را در رژیم غذایی تان بگنجانید
- طالبی (گرمک)
- مرکبات و آب آنها مانند پرتقال، نارنج و گریپ فروت
- کیوی
- انبه
- اناناس
- توت فرنگی، تمشک، زغال اخته
- هندوانه
- کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم
- فلفل سبز و قرمز
- اسفناج، کلم پیچ، شلغم تازه، و دیگر سبزیجات
- سیب زمینی شیرین
- گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی
- کدوی حلوایی
پختن غذاهای حاوی ویتامین c و یا نگهداری طولانی مدت آنها می تواند میزان ویتامین ث موجود در آنها را کاهش دهد. بهترین شکل مصرف منابع حاوی ویتامین c مصرف خام آنها است.