معنی اسم ماشین و برند خودروهای معروف دنیا
اگر به مباحث مربوط به حوزه خودرو علاقه داشته باشید، احتمالا این سؤال برایتان پیش آمده باشد که برند های مختلف ماشین چه چیزهایی را در نظر گرفتند تا توانستند یک نام مشخص برای کمپانی خود انتخاب کنند. در این قسمت از نمناک قصد داریم به شما بگوییم که معنی و ریشه اسم خودرو های معروف دنیا چیست.
آکورا
آکورا نام یک شرکت خودروسازی ژاپنی است که از کلمه لاتین اکو برگرفته شده است و به معنای انجام دادن یک کار با دقت بالا و دقیق می باشد که قطعاً این خودرو هم دقت بالایی در تولیدش انجام گرفته است.
آلفا رومئو
در سال 1910 یک کارخانه ایتالیایی این برند را تولید کرد و نام دیگری هم داشت؛ اما بعدها نیکولا رومئو این کمپانی را خرید و نام ماشین را به آلفا رومئو تغییر داد.
استون مارتین
استون مارتین توسط دو شخص به نام های لیونل مارتین و فورد نامگذاری شد. آن ها تصمیم گرفتند که نام یکی روی برند این خودروها قرار بگیرد و در واقع این تصمیم می توانست یک کار رقابتی بسیار بزرگ محسوب شود.
آئودی
آگوست هورچ یک مهندس خودرو بود و اولین بار کمپانی آئودی را در آلمان در سال 1899 تاسیس کرد. وقتی که می خواست نام این برند را انتخاب کند، به مشکل برخورده بود تا اینکه با مشورتِ یک فرد مسلط به زبان لاتین، این نام را انتخاب کرد، زیرا هورچ به زبان آلمانی، هممعنی با ائودی به زبان انگلیسی است.
بی ام و
قطعا نامِ بی ام را همه شنیده اید. اولین بار ماشین های این کارخانه در جنوب آلمان در ایالت باواریا تولید شدند. کلمه بی ام و هم مخفف Bayerische Motoren Werke می باشد و به Bavarian Motor Works یا ماشین باواریانی ترجمه می شود.
کادیلاک
کمپانی کادیلاک دومین کمپانی خودروسازی بعد از هنری فورد بود و برخلاف مشکلات بسیار زیادی که بر سر راهش قرار گرفت، استقامت و پایداری زیادی برای تولید خودرو هایش به خرج داد که توسط یک فرد فرانسوی هم اداره می شد. کادیلاک هم به زبان فرانسه نام همان شهری بود که سازنده ماشین در آنجا زندگی می کرد.
فیات
کمپانی ماشینی به نام فیات در سال 1800 در ایتالیا تاسیس شد. این کمپانی ایتالیایی نامی به زبان انگلیسی برای خودروهایش انتخاب کرد که به معنای سفارش یا حکم موثق یا معتبر است.
هیوندا
کمپانی هیوندا در سال 1947 تاسیس شد. هیوندا مشتق یک کلمه کره ای به نام هیون می باشد و به معنای نسل مدرن است.
جیپ
شاید هیچ شرکتی به اندازه کمپانی جیپ، سر انتخاب نام درگیری نداشته است. تئوری های زیادی در این باره و دلیل انتخاب این نام وجود دارد و هیچ کس نمی داند که کدام تئوری صحیح می باشد؛ اما در نهایت جیپ مخفف کلمه GP یا General Purpose به معنای هدف عمومی است.
کیا
کیا یک کلمه ترکیبیِ متشکل از دو واژه کره ای یعنی ki و A است که به معنای برخواسته شدن از چیزی می باشد و مربوط به شرق میانه است.
لینکولن
این کمپانی در سال 1917 تاسیس شد و بعد از قهرمانی آبراهام لینکولن بود که پسر او این کمپانی را تاسیس کرد و به خاطر همین نام لینکولن را روی ماشین گذاشتند تا جادوانه بماند.
لکسوس
در سال 1980 برندی به نام لکسوس روی کار آمد که این کلمه از لغت لوکس یا luxury به زبان انگلیسی برگرفته شده است که به معنای مدرن می باشد.
مزدا
در سال 1931 یک کمپانی ژاپنی، ماشینِ تولید کارخانه خود را به نام مزدا معرفی کرد. موسس کارخانه فردی به نام ماتسودا بود و فامیلی او خیلی شبیه به کلمه مزدا بود که البته این کلمه از واژه اهورامزدا به معنای خدای هوش، خرد و هارمونی هم برگرفته شده است.
مرسدس بنز
در اواخر سال 1800 یک سرمایهگذار اتریشی شروع به تولید ماشین کرد که شهرت و محبوبیت زیادی در اروپا پیدا کرد. نام دختر این شخص مرسدس بود که بعد از موفقیت این کمپانی، تصمیم گرفتند تا نامش را مرسدس- بنز بگذارند.
میتسوبیشی
میتسوبیشی اولین بار با یک نماد سه الماسه یا سه برگ روی کار آمد. میتسو در زبان ژاپنی به معنای عدد 3 است و ادامه این کلمه یعنی بیشی؛ به معنای شاه بلوط می باشد.
نیسان
در سال 1928 یک فرد ژاپنی به نام نیهون سانگیو کمپانی نیسان را تاسیس کرد. برای نامگذاری این برند؛ بعد از مذاکرات بسیار تصمیم گرفتند تا کلمه نیسان را که اولِ نام و نام خانوادگی او بود؛ روی این کمپانی بگذارند.
سوبارو
سوبارو یک کلمه ژاپنی است. به معنای دسته و گروهی از ستاره ها می باشد که لوگوی این کمپانی هم از شش ستاره تشکیل شده است.
تسلا
این کمپانیِ ماشین توسط فردی به نام نیکولا تسلا که در زمینه مهندسی خودرو فعال بود، تاسیس شد که البته در سال 1943 از دنیا رفت؛ اما به هرحال نام او را روی این کمپانی قرار دادند.
تویوتا
تویوتا نام یکی دیگر از کمپانی های مربوط به ماشین است که توسط خانواده تیودا تاسیس شد و از آن جایی که تلفظ این کلمه سخت بود، با تغییر یک حرف، آن را به تویوتا تبدیل کردند و روی این کمپانی گذاشتند.
فولکس واگن
فولکس واگن نام یک کمپانی آلمانی است و ترجمه آن به معنای ماشین مردم می باشد که این نام انتخابِ خودِ طراحِ ماشین است.
ولوو
ولوو یک کارخانه سوئدی می باشد. نام لاتین ولوو به معنای چرخش است که اتفاقا نام آن را در سال 1915 با کلی مشورت و برنامه ریزی انتخاب کردند.
شورولت
شورولت که به آن chevy هم می گویند، در سال 1911 توسط لوئیس شورولت و ویلیام سی دورانت تاسیس شد. لوئیس یک راننده ماشین مسابقه ای و مهندس خودرو بود و به خاطر همین نام او را روی این ماشین جذاب گذاشتند.
داتسون
این کمپانی ژاپنی است که ماشین های به صرفه از لحاظ اقتصادی و همچنین با سایز کوچک تولید می کند که در سال 1911 فعالیت خودش را آغاز کرد؛ البته اوایل، نام این ماشین را DAT گذاشته بودند که بعد ها نام آن را به Datson یا پسر Dot تغییر دادند؛ اما از آنجایی که son در زبان ژاپنی معنی از دست دادن داشت، به خاطر همین آن را به sun تغییر نام دادند که معنی مثبتی داشته باشد.
فراری
این برند لاکچری که ایتالیایی است، نام یک راننده مسابقه ای خیلی حرفه ای می باشد که در سال 1939 مسابقات را کنار گذاشت و به سراغ تاسیس کمپانی اش رفت؛ البته فراری مشتق کلمه فرارو به معنای آهنگر هم است.
فورد
هنری فورد در سال 1931 کمپانی موتور های فورد را در میشیگان تاسیس کرد. او اولین کمپانی خودش به نام کادیلاک را ترک کرد و سعی کرد که با سرمایه گذاریِ 28 هزار دلاری در آن زمان؛ کمپانی فورد را تاسیس کند. در واقع او قصد داشت هزینه ها را کمتر کند و کیفیت را بالا ببرد.
پورش
نام موسس این برند؛ فردیناند پورش است. این کمپانی در سال 1931 در آلمان تاسیس شد.
رولز- رویس
اولین ماشین ساخته شده در سال 1904 توسط این برند که در لندن هم بود، سر و صدای زیادی به پا کرد. رولز رویس نام موسس این کمپانی است که تصمیم گرفتند برای زنده نگه داشتن نامش، نام او را روی این برند بگذارند.