پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس با رقبا؛ کدام یک پیروز میدان می‌شود

مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس با رقبا؛ کدام یک پیروز میدان می‌شود

سامسونگ سرانجام امروز ۱۲ بهمن (۱ فوریه ۲۰۲۳) در رویداد آنپکد ۲۰۲۳ از گوشی‌های سری گلکسی اس ۲۳ رونمایی کرد. مدت‌ها بود که منتظر چنین روزی بودیم، البته ناگفته نماند که افشای اطلاعات بسیار باعث شد تقریبا بدانیم با چه دستگاه‌هایی روبه‌رو خواهیم شد.

خانواده گلکسی اس ۲۳ پرچم‌داران جدید سامسونگ، یعنی گلکسی S23، گلکسی S23 پلاس و گلکسی S23 اولترا را شامل می‌شوند و ما هم در این مقاله قصد داریم دو گزینه‌ی اول را در بخش‌هایی مانند طراحی، نمایشگر، دوربین و سخت‌افزار با رقیبان خود از شرکت‌های دیگر مقایسه کنیم تا ببینیم کدام پیروز میدان می‌شود؟

طراحی

مانند همیشه مقایسه‌های خود را با بررسی طراحی دستگاه‌ها شروع می‌کنیم زیرا ظاهر محصول اولین بخشی است که به آن توجه می‌شود.

گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس به ترتیب دارای اندازه‌ی نمایشگر ۶٫۱ و ۶٫۶ اینچی هستند. طراحی آن‌ها با نسل پیشین تفاوت چندانی نداشت و تنها غول کره‌ای ظاهر دوربین گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس را بهبود داده و اکنون طراحی برآمده و چهارگوش، کنار گذاشته شده و لنزها به‌طور مجزا از دل بدنه بیرون زده‌اند.

درضمن، گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس در رنگ‌های مشکی، سبز، کرمی و نیلی کمرنگ روانه‌ی بازار می‌شوند.

از نظر طراحی، آیفون ۱۴ با نسل پیشین خود تفاوت چندانی ندارد. بخش‌هایی مانند فریم آلومینیومی، محل قرارگیری دکمه‌ها، بلندگوی استریو، درگاه لایتنینگ و صفحه‌نمایش، همگی بدون تغییر باقی مانده‌اند. در نتیجه خلاقیتی نیز در ساخت آن به چشم نمی‌خورد.

در سمت راست این محصول، دکمه پاور و لاک و در سمت دیگر دکمه‌های کنترل صدا و اسلایدر اعلانات قرار گرفته‌اند. با لمس لبه پایینی نیز متوجه وجود اسپیکرها و درگاه لایتنینگ می‌شوید. هنگامی که به بالای نمایشگر نگاه می‌کنید نیز چشمتان به بریدگی مخصوص اپل می‌خورد که حسگرهای فیس آیدی و دوربین سلفی را درون خود جای داده است.

وزن و ابعاد آیفون ۱۴ به ترتیب ۱۷۲ گرم و ۶٫۱ اینچ است. درضمن، این گوشی هوشمند در ۵ رنگ مشکی، کرِم، آبی کم‌رنگ، بنفش کم‌رنگ و قرمز به فروش می‌رسد.

از سوی دیگر، رقیب آمریکایی سامسونگ نیز از طراحی یکپارچه و آلومینیومی بهره می‌گیرد که به‌لطف آن، ظاهر دستگاه هویت مخصوص به خود را دارد. درواقع می‌توان گفت که اصلی‌ترین مؤلفه‌ی طراحی پیکسل ۷ پرو به ماژول دوربین آن بر می گردد که به‌صورت نواری مشکی‌رنگ تا امتداد دو فریم دستگاه کشیده شده است. درنمای پشتی و جلویی گوشی مذکور نیز شاهد استفاده از پنل‌های شیشه‌ای Gorilla Glass Victus هستیم.

پیکسل ۷ پرو با ابعاد ۸٫۹ × ۷۶٫۶ × ۱۶۲٫۹ میلی‌متری و وزن ۲۱۲ گرمی خود دارای گزینه‌های رنگ خاکستری، سفید و سبز است. همچنین تمامی این مدل‌ها براق هستند و آثار انگشت را به خود می‌گیرند.

از سوی دیگر، شیائومی ۱۳ را داریم که یکی از اولین مواردی که پس از مشاهده آن به ذهنمان می‌رسد، شباهتش به گوشی‌های ساخته شده توسط اپل است. اما چینی‌ها در پنل پشتی محصول مذکور تغییرات زیادی اعمال کرده‌اند و این بار شاهد جزیره‌ای هستیم که علاوه‌بر دوربین‌ها، فلاش LED را نیز درون خود جای می‌دهد. لبه‌های تخت شیائومی ۱۳ نیز حس خوبی را هنگام در دست گرفته شدن به کاربر منتقل می‌کنند.

در پنل پشتی‌ شیائومی ۱۳ از شیشه استفاده شده و محصول مذکور در رنگ‌های مشکی، سبز کمرنگ، آبی کمرنگ، خاکستری، سفید، قرمز، زرد، سبز پررنگ و آبی پررنگ برای خرید دردسترس قرار می‌‎گیرد. صرفاً مدل آبی کمرنگ بدنه‌ی چرمی دارد.

نمایشگر

حال سراغ نمایشگر دستگاه‌های یادشده می‌رویم. بخشی که می‌توان آن را یکی از مهم‌ترین موارد در گوشی‌های هوشمند دانست زیرا قرار است همه چیز را از طریق آن مشاهده کنیم.

همانطور که پیش‌تر گفتیم مدل استاندارد جدیدترین پرچم‌دار غول کره جنوبی از نمایشگر ۶٫۱ اینچ و مدل پلاس از نمایشگر ۶٫۶ اینچی استفاده می‌کند. محتوا نیز در هر دو گوشی هوشمند با وضوح فول HD پلاس به تصویر کشیده می‌شود. درضمن، براساس ادعای سامسونگ نرخ نمونه‌برداری لمسی نمایشگر دستگاه‌هایش ۲۴۰ هرتز است.

در گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس شاهد استفاده از نمایشگر Dynamic AMOLED 2X با نرخ نوسازی تغییرپذیر ۱۲۰ هرتز هستیم. این بدان معنا است که بسته به نوع محتوای در حال پخش، نرخ نوسازی تا ۴۸ هرتز پایین آورده می‌شود.

در آیفون ۱۴ از نمایشگر‌ ۶٫۱ اینچی OLED با نام تجاری Super Retina XDR استفاده شده که وضوح ۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۴۶۰ و ۴۷۶ پیکسل‌براینچ را ارائه می‌دهد. نرخ نوسازی آن نیز ۶۰ هرتز اعلام شده است. درضمن، اپل روشنایی بیشینه‌ی پایدار آیفون ۱۴ را ۸۰۰ نیت و روشنایی بیشینه‌ی آن هنگام پخش محتوای HDR را ۱۲۰۰ نیت عنوان می‌کند.

پیکسل ۷ پرو صفحه‌نمایشی ۶٫۷ اینچی با پنل OLED، وضوح ۳۱۲۰ × ۱۴۴۰ پیکسل، نسبت تصویر کشیده‌ی ۱۹٫۵:۹ و تراکم پیکسلی ۵۱۲ پیکسل‌براینچ دارد. فناوری LTPO، به دستگاه کمک می‌کند که بتواند بسته به محتوای در حال نمایش، نرخ نوسازی را بین ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز تغییر دهد و این ویژگی مفیدی است.

حداکثر روشنایی نمایشگر پیکسل ۷ پرو ۱۵۰۰ نیت اعلام شده اما در بررسی‌های پلاس وی به روشنایی ۷۴۹ نیت در حالت دستی و ۱۴۱۹ نیت در حالت خودکار دست یافت که گزینه‌ی دوم به عدد ادعاشده از سوی گوگل نزدیک است.

از سوی دیگر، رقیب چینی سامسونگ در بخش جلویی از نمایشگر ۶٫۳۶ اینچی AMOLED با نرخ ۱۲۰ هرتز و وضوح ۲۴۰۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل استفاده می‌کند. همچنین در حالت عادی می‌توان از شیائومی ۱۳ انتظار روشنایی ۱۲۰۰ نیت داشت اما هنگام پخش محتوای HDR روشنایی به ۱۹۰۰ نیت افزایش می‌یابد.

سخت افزار و باتری

حال از ویژگی‌های ظاهری دور می‌شویم و در گام بعد سراغ مشخصات فنی و سخت‌افزاری می‌رویم. باید دید آیا دستگاه‌ها توان پردازش مناسبی دارند تا بتوانند عملکرد خوبی ارائه دهند؟

هرسال شاهد معرفی دو نسخه مختلف از پرچم‌داران سامسونگ، با تراشه‌ی اسنپدراگون یا اگزینوس، در بازارهای مختلف بودیم اما امسال این طور نبود.

می‌توان گفت، بهره‌مندی از پردازنده‌ی Snapdragon 8 Gen 2 از اصلی‌ترین تغییرات پرچم‌داران نسل جدید سامسونگ است. اکنون گلکسی‌های تازه‌نفس به دلیل استفاده از پردازنده‌ی پرقدرت کوالکام، تا ۳۰ درصد عملکرد بهتر نسبت‌به نسل قبل ارائه می‌دهند. براساس ادعای غول کره‌ای گلکسی S23 و گلکسی S23 پلاس دارای هشت گیگابایت رم و حداکثر ۵۱۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی هستند.

همچنین مدل استاندارد از باتری ۳۹۰۰ میلی‌آمپرساعتی و مدل پلاس از ۴۷۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند. گلکسی S23 با آداپتور ۲۵ وات در عرض نیم‌ساعت به ۵۰ درصد شارژ دست پیدا می‌کند. درصد شارژ گلکسی S23 پلاس با آداپتور ۴۵ وات در نیم‌ساعت به ۶۵ می‌رسد. هر دو گوشی جدید سامسونگ از شارژ بی‌سیم و شارژ معکوس پشتیبانی می‌کنند.

تراشه‌ی A15 Bionic با گرافیک ۵ هسته‌ای به آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس آورده شده است. این پردازنده با رم ۶ گیگابایتی LPDDR4X-4266 همراهی می‌شود که قابلیت اتصال 5G، شبکه‌های بی‌سیم Wi-Fi 6 به‌همراه Bluetooth 5.3 را دارد. درضمن، گوشی هوشمند کوپرتینویی‌ها در مدل‌های ۱‍۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی دردسترس خریداران قرار می‌گیرد.

این قطعات سخت‌افزاری باعث می‌شوند که عملکرد آیفون ۱۴ مطلوب باشد و بتواند به راحتی بازی‌های سنگین را روی آن اجرا کرد. همچنین باتری ۳۲۷۹ موجود در آن با شارژرهای سیمی مبتنی‌بر USB Power Delivery با توان بالغ‌بر ۲۰ وات، شارژر بی‌سیم MagSafe با توان ۱۵ وات یا پد شارژ Qi با توان ۷٫۵ وات قابل شارژ شدن است.

از سوی دیگر، دومین نسل از تراشه‌ی اختصاصی گوگل موسوم به Tensor G2 در پیکسل ۷ پرو جای گرفته است. به ادعای شرکت سازنده تراشه‌ی مذکور می‌تواند موجب بهبود مصرف باتری شود. همچنین، پیکسل ۷ پرو در پنج مدل ۱۲۸ | ۸، ۲۵۶ | ۸، ۱۲۸ | ۱۲، ۲۵۶ | ۱۲ و ۵۱۲ | ۱۲ گیگابایت با رم LPDDR5 و حافظه‌ی ذخیره‌سازی پرسرعت UFS 3.1 در دسترس خریداران قرار می‌گیرد.

درضمن، یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی درون پیکسل ۷ پرو قرار دارد که از فناوری شارژ سریع USB Power Delivery 3.0 و شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کند.

درون گوشی شیائومی از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ کوالکام استفاده شده است. هشت یا ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5x تراشه‌ی شیائومی ۱۳ را همراهی می‌کند. همچنین محصول جدید شرکت چینی به ۱۲۸ یا ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی پرسرعت UFS 4.0 مجهز است.

گوشی شیائومی ۱۳ باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی دارد و از فناوری شارژ سیمی ۶۷ وات و شارژ بی‌سیم ۵۰ وات و شارژ معکوس ۱۰ وات پشتیبانی می‌کند.

نرم افزار

یکی از بخش‌های مهم که باید در هر مقایسه‌‌ی گوشی هوشمندی وجود داشته باشد، نرم افزار است. زیرا باید دید که کدام یک از محصولات از نرم‌افزار کارآمدتر و به‌روزتر استفاده می‌کنند.

گلکسی S23 و گلکسی S23 پلاس از رابط کاربری One UI 5.1 بر پایه‌ی سیستم‌عامل اندروید ۱۳ استفاده می‌کنند. همچنین نسل جدید پرچم‌داران سامسونگ تا پنج سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل و به‌روزرسانی امنیتی دریافت خواهند کرد.

آیفون ۱۴ به‌صورت پیش‌فرض با نسخه‌ی ۱۶ سیستم‌عامل iOS به‌بازار عرضه می‌شود. در این نسخه نیز روی طراحی مجدد کامل لاک اسکرین و امکان شخصی‌سازی گسترده تمرکز شده است. همچنین اکنون قابلیت تشخیص تصادفات رانندگی و برقراری اتصال ماهواره‌ای نیز به گوشی هوشمند مذکور اضافه شده که آن را از نسل‌های پیشین و حتی همتایان اندرویدی خود متمایز می‌کند.

می‌توان نرم‌افزار و تجربه‌ی کاربری گوشی‌های پیکسل را یکی از نقاط قوت آن‌ها دانست و پیکسل ۷ پرو هم همین مسیر را در پیش گرفته است. این پرچم‌دار گوگل با اندروید ۱۳ به‌فروش می‌رسد و سه سال به‌روزرسانی نرم‌افزاری و پنج سال به‌روزرسانی امنیتی دریافت می‌کند. همچنین دیگر خبری از اپ‌های اضافی یا تبلیغاتی نیست.

در شیائومی ۱۳، رابط کاربری‌ MIUI 14 بر پایه‌ی سیستم‌عامل اندروید ۱۳ اجرا می‌شود. اکنون نیز رابط کاربری بسیار روان‌تر از گذشته شده و نسبت‌به نسل قبل بخش کمتری از حافظه‌ی ذخیره‌سازی گوشی را اشغال می‌کند.

دوربین

به بخشی رسیدیم که احتمالا منتظرش بودید. دوربین یکی از مهم‌ترین بخش‌های گوشی‌های هوشمند کنونی محسوب می‌شود زیرا کاربران به دنبال تصاویر با کیفیت هستند و شرکت‌های سازنده نیز با یکدیگر بر سر ارائه‌ی بهترین تجربه کاربری رقابت می‌کنند.

غول کره‌‌ای در پنل پشتی گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی استفاده کرده است. دوربین دوم نیز به حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و لنز فوق عریض با میدان دیدن ۱۲۰ درجه مجهز شده و سومین دوربین حسگر ۱۰ مگاپیکسلی را در پشت لنز تله‌فوتو با بزرگ‌نمایی اپتیکال سه برابری قرار می‌دهد.

همچنین در گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار در سری گلکسی S23 تعبیه شده که می‌تواند ویدیوی ۶۰ فریم‌برثانیه‌ای ضبط کند.

آیفون ۱۴ دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی واید و اولترا واید در پنل پشتی خود دارد. دوربین واید گوشی هوشمند مذکور رنگ‌ها را زنده‌تر و با کیفیت بهتری در مقایسه با دوربین اولتراواید نمایش می‌دهد. در جلوی دستگاه نیز یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی قرار داده شده که وظیفه‌ی ثبت تصاویر سلفی و تماس تصویری را برعهده دارد.

گوگل اطلاعاتی درباره سازنده حسگرهای دوربین دستگاه خود ارائه نکرده اما حدس زده می‌شود دوربین اصلی (واید) از همان حسگر ۵۰ مگاپیکسلی و 1/1.31 اینچیِ GN1 سامسونگ استفاده می‌کند. دوربین تله‌فوتو نیز همانند گذشته ۴۸ مگاپیکسلی است. درنهایت نیز دوربین اولتراواید را داریم که از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و 1/2.9 اینچی با پیکسل‌های ۱٫۲۵ میکرومتری استفاده می‌کند. در پنل جلویی دستگاه نیز شاهد قرارگیری دوربین سلفی ۱۱ مگاپیکسلی هستیم.

گوشی هوشمند ساخته شده توسط شیائومی به دوربین سه‌گانه مجهز است. دوربین اصلی حسگر ۵۰ مگاپیکسلی و لنزی با پشتیبانی از Hyper OIS دارد. دوربین دوم نیز دارای لنز تله‌فوتوی لایکا با پشتیبانی از OIS و حسگر ۱۰ مگاپیکسلی است که می‌توان از آن انتظار بزرگ‌نمایی سه‌برابری را داشت. دوربین فوق عریض از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی استفاده می‌کند و احتمالاً فوکوس خودکار ارائه نمی‌دهد. همچنین از دوربین ۳۲ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی کمک گرفته می‌شود.

قیمت

درنهایت نیز باید سری به برچسب قیمت دستگاه‌های فهرستمان بزنیم تا ببینیم کدام یک برای خرید به پول کمتری نیاز دارند.

اگر می‌خواهید یکی از پرچم‌داران جدید سامسونگ را خریداری کنید، باید بدانید که قیمت گلکسی اس ۲۳ از ۷۹۹ و اس ۲۳ پلاس از ۹۹۹ دلار شروع می‌شود.

از سوی دیگر، بسته به میزان فضای ذخیره سازی داخلی که می‌خواهید، قیمت آیفون ۱۴ استاندارد تغییر می‌کند. آیفون ۱۴ با ۱۲۸ گیگابایت، ۲۵۶ گیگابایت و ۵۱۲ گیگابایت به ترتیب با قیمت‌های ۷۹۹، ۸۹۹ و ۱۰۹۹ دلار به فروش می‌رسند.

برای خرید پیکسل ۷ پرو نیز باید به میزان حافظه ذخیره سازی توجه کنیم. کانفیگ ۱۲۸ و ۲۴۶ گیگابایتی این محصول به ترتیب ۷۹۹ و ۹۹۹ دلار قیمت دارند.

درنهایت، شیائومی ۱۳ در کانفیگ پایه با هشت گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۵۷۵ دلار قیمت دارد.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم سامسونگ گلکسی S23 و S23 پلاس را با رقبایش در بخش‌های مختلف مقایسه کنیم. امیدواریم این مطلب برایتان سودمند بوده باشد.

حال شما همراهان پلاس وی بگویید که به کدام دستگاه بیشتر از دیگر موارد موجود علاقه دارید؟ لطفا در بخش نظرات دلیل این انتخاب خود را نیز توضیح دهید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع