وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

نکات بهداشتی مهم | نکات بهداشتی مهم قبل و بعد سفر برای زائران اربعین

نکات بهداشتی مهم | نکات بهداشتی مهم قبل و بعد سفر برای زائران اربعین

زائران کربلا در مراسم راهپیمایی عظیم اربعین برای جلوگیری از ابتلا به بیماری و حفظ سلامتی بایستی نکات بهداشتی مهم و خاص این نوع سفرهای طولانی را دانسته و پیش بگیرند.

نکات بهداشتی مهم در راهپیمایی اربعین و سفر به کربلا

گردهمایی مسلمانان در کربلا همزمان با اربعین حسینی (ع) بزرگ ترین تجمع جهان اسلام است. برای پیشگیری از بیماری ها و مشکلات احتمالی در طول سفر نکاتی باید رعایت شود که در ادامه آمده است:

1- مراقب بیماری وبا باشید. اولین و مهم ترین نکته ی بهداشتی که زائران باید آن را رعایت کنند این است که شستشوی مداوم دست ها را فراموش نکنند و به خصوص قبل از غذا و بعد از تردد با اتوبوس، در مکان های عمومی، بازار و مکان های پرتردد حتما دست هایشان را با آب و صابون یا آب و مایع ضدعفونی کننده بشویند.

2-  زائرانی که بیماری قلبی و دیابت دارند برای جلوگیری از سرماخوردگی لباس های مناسب همراه داشته باشند؛ جوراب، دستکش، کلاه، پوشش گوش، کاپشن و... . لباس های گرم را طوری انتخاب کنند که دکمه یا زیپ داشته باشند و بتوانند آنها را در طول مسیر کم یا زیاد کنند.

زائران اربعین

نکات مهم بهداشتی زائران اربعین

3- با توجه به تراکم جمعیت در اربعین، استفاده از ماسک در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از ویروس ها و میکروب ها موثر خواهد بود، بر این اساس بهتر است تا زائران به تعداد روزهای سفر، ماسک همراه داشته و روزانه یک ماسک را استفاده کنند

4-خانم ها بهتر است، پارچه نرم مشکی مستطیل که جلوی صورت را بگیرد، تهیه کنند و به آن کش بدوزند و چیزی شبیه پوشیه درست کنند تا در طول مسیر از سرما و گرد و غبار محافظت شوند.

5- کرم مناسب برای تاول و عرق سوز همراه داشته باشند.

6- افراد دیابتی، توجه داشته باشند چون پیاده روی فعالیت زیادی محسوب می شود که برای آنها غیرطبیعی است، باید بیشتر از خود مراقبت کنند. حتما در استراحتگاه ها پاهای خود را مدام بشویند و خوب خشک کنند تا دچار زخم نشوند. همچنین مصرف داروهایشان را منظم ادامه دهند.

7- پیاده روی طولانی در مراسم روز اربعین برای افرادی که دچار بیماری های قلبی پیشرفته هستند به هیچ وجه مناسب نیست و بهتر است این بیماران از ون ها و مینی بوس هایی که در طول مسیر است، استفاده کنند. علاوه بر این، اگر دچار کوچک ترین درد و عارضه ای در قفسه سینه شدند، به پزشکان ما که در هر 15 کیلومتر یک مرکز فعال دارند، مراجعه کنند.

8- افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند و به هر علتی داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، مثلا دیابت پیشرفته دارند و انسولین مصرف می کنند، بهتر است در این فصل سفر نکنند و اگر هم سفر می کنند، مراقبت های لازم را انجام دهند.

9-.تزریق واکسن آنفلوانزا و مننژیت فراموش نشود.

10- همراه داشتن چفیه، کلاه، چتر، عینک، سمعک و هر وسیله کمک توانبخشی برای زائران ضروری است.

11- زائران حتماً باید صابون (به صورت مایع دستشویی، یا خمیر صابون که در داروخانه ها وجود دارد) را در کوله پشتی خود قرار دهند و مرتب به شست وشوی دست ها اقدام کنند؛ چرا که شست وشوی دست ها با مایع دستشویی از سرماخوردگی، ابتلا به بیماری های مختلف چون اسهال و استفراغ و ... جلوگیری می کند.

12- به تعداد روزهایی که در سفر هستید، جوراب به همراه داشته باشید و هر شب جوراب های خود را از پا خارج و با دقت پاهای خود را شست وشو دهید؛ این کار انرژی بهتری به زائر می دهد.

13- شب ها در محل پاشنه پا از پماد ویتامین «آ د» استفاده کنید و اگر امکان دارد شب پاها را 20 تا 30 سانتی متر بالاتر نگه دارید.

14- در مسیر حرکت زائران هوا سرد یا آفتابی است؛ لذا بهتر است دست و صورت در معرض باد و آفتاب قرار نگیرد و حتما از کرم های ضدآفتاب یا آ.د استفاده شود.

15- زائران بهتراست یک کارت شناسایی درمانی برای خود درست کنند در برگه ای مشخصات خود شامل نام و نام خانوادگی و نام پدر، سن، سابقه بیماری، شماره تلفن ضروری، آدرس، گروه خونی و محل استقرار خود را در این کارت نوشته به همراه عکس خود در کوله پشتی قرار دهند و حتماً گذرنامه همراه داشته باشند.

16- کفش طبی دارای پاشنه نرم، مناسب ترین کفش برای این منظور است، به کمر ضربه وارد نمی کند و از آنجایی که زائر در هنگام پیاده روی پای متورمی پیدا می کند، داشتن کفش بنددار موجب می شود بتواند کمی کفش را گشاد کند تا به پا فشار کمتری وارد شود.

17- همراه داشتن سیم کارت، تلفن همراه، شارژر، کمک شارژر و کاغذ و خودکار ضروری است.

18- پیاده روی آرام و منسجم داشته باشید؛ پیاده روی با شتاب و زیاد در روز اول موجب می شود به شدت دچار گرفتگی عضلات و اسپاسم شوید.

19- زائران بهتر است از کوله پشتی استفاده کرده و وسایل خود را با دست حمل نکنند، چرا که همراه داشتن یک وسیله در یک دست، موجب فشار آوردن شانه بر ستون فقرات شده و زائر با کمی پیاده روی دچار خستگی می شود.

20- با توجه به احتمال بالای عرق سوز شدن بدن برای زائران پیاده اربعین، زائران می توانند از کرم های «زینک اکساید»، «کالاندولا» یا «پودر تالک» استفاده کنند. همچنین همراه داشتن لباس زیر برای تعویض مکرر نیز به این امر کمک می کند.

21- زائران از عادت غیربهداشتی روبوسی و دست دادن با بیماران به شدت پرهیز و مرتب دست های خود را پیش از غذا و پس از استفاده از سرویس های بهداشتی شست وشو کنند.

22- گرم نگه داشتن سر با گذاشتن کلاه و بستن سر با چفیه یا دستار، مخصوصا موقع خواب به زائران توصیه می شود.

23- در صورت بیماری، مهم ترین راه انتقال آنفلوانزای فصلی، استنشاق قطرات تنفسی آلوده (عطسه و سرفه) است. به زائران توصیه می شود هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بگیرند و پس از تماس با بیماران و هنگام عطسه و سرفه دست ها را با آب و صابون بشویند.

24- داروهایتان را فراموش نکنید . زائرانی که دارو مصرف می کنند (مانند بیماران قلبی- عروقی، دیابتی یا مبتلایان به فشار خون بالا) باید داروهای خود را حداقل برای مصرف 15 روز همراه داشته باشند. در واقع افراد بیش از مقدار مصرف، داروهای خود را همراه داشته باشند و این داروها را نیز در محلی قرار دهند که به هیچ وجه آنها را فراموش نکنند. همچنین نسخه داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی برای داروها افتاد پزشکان بتوانند داروها را تهیه کنند.
همراه داشتن داروهایی که جنبه درمان روانپزشکی، کنترل صرع، فشار خون، بیماری قلبی و قند، دارند؛ بسیار ضروری است و به هیچ وجه نباید مصرف این داروها قطع یا خودسرانه کم یا زیاد شود.

 

نکات مهم بهداشتی زائران اربعین

نکات مهم بهداشتی زائران اربعین قبل و بعد از سفر

نکات بهداشتی مهم و تمهیدات قبل سفر و راهپیمایی اربعین

 استفاده از حنا در کف پا

 استفاده از نوره جهت زدایش موها و جلوگیری از سوختن پاها و زیر بغل ( قبل از استفاده از نوره بدن خشک باشد و بعد از استفاده از نوره ماساژ با روغن بنفشه یا گل سرخ)

 نرمش و پیاده روی به مدت یک ساعت روزانه یک هفته قبل از سفر

 نکات بهداشتی مهم و تمهیدات حین سفر

 همراه داشتن برگه آلوئه ورا جهت سوختگی آفتاب و غیره

شستشو پاها و کشاله ران در هنگام استراحت و تجدید وضو

 استفاده از پودر ضد التهاب پوست در طی سفر

 بستن کمر با شال

 استفاده از چوب دستی یا عصا
نکات بهداشتی مهم و تمهیدات بعد از سفر

ماساژ با روغن گل بنفشه در زمان استراحت روی پنجه انگشتان پا جهت رفع خستگی

ماساژ با روغن سیاه دانه و بادام تلخ به پاها به جهت تقویت عضلات و جلوگیری از گرفتگی آن ها

 بالا نگه داشتن پا در زمان خواب به مدت یک هفته
 حجامت ساق های پا در زمان مناسب


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع