قوانینی که باید در خانه هر بچه داری باشد
تربیت صحیح کودک یکی از مهمترین دغدغه های والدین است.آموزش، تربیت و پرورش کودک اگرچه در ابتدا سخت به نظر میرسد، اما با داشتن راهکارهای درست و آگاهی بیشتر والدین و وضع چندین قانون در خانه نه تنها میتواند ساده، بلکه پر از لحظات خوش و شاد باشد. در این بخش از پلاس وی به قوانینی اشاره می کنیم که باید در خانه هر بچه داری باشد.
قانون خوابیدن
خواب کافی و باکیفیت یکی از اصول مهم سالمماندن است. کمبود خواب نه تنها بر سلامت جسمی کودک تاثیر دارد بلکه بر خلقوخو و هوش هیجانی، اجتماعی و عاطفی تأثیر منفی می گذارد پس بهتر است والدین یک قانون خواب برای فرزندشان وضع نمایند. بهترین ساعت خواب کودکان در شب این است که از ساعت 9 شب به رختخواب بروند و مدت زمان خواب شان تا حدود ساعت 6 صبح به طول انجامد.
قانون خرید
هر روز خرید رفتن و هر روز خرید کردن کودکتان را بد عادت می کند بهتر است برای خرید قانون داشته باشید و از کودک بخواهید هفته ای یکبار مایحتاج خود را بنویسد و با هم به خرید بروید. همچنین می توانید به او پول توجیبی بدهید، پول تو جیبی باید به صورت مستمر و منظم به کودک پرداخت شود تا بتواند با خیالی آسوده در مورد آن برنامه ریزی کند.
قانون تلویزیون
برای تلویزیون دیدن فرزندتان قانون بگذارید، اگر فرزند شما کمتر از سه سال دارد، بهتر است تلویزیون دیدن او را قطع و یا خیلی محدود کنید، برنامه های سرگرم کننده جایگزین برای فرزندتان تدارک ببینید تا نیاز او به تماشای تلویزیون کاهش یابد.
قانون غذا خوردن در جمع
برای خود و خانواده تان قانونی تعیین نمایید که همه با هم بر سر سفره غذا حاضر شده و حتی اگر شاغلید یک وعده را با هم در جمع خانواده بخورید. اگر وعدههای غذایی را برای فرزندتان با گفتوگو با او و بانشاط بودن لذتبخش کنید، احتمال بیشتری هست که او بخواهد سر میز بماند و در آن انرژی مثبت و احساسات خوب سهیم شود.
قانون اجازه گرفتن
اگر می خواهید کودکتان قوانین را رعایت کند و همیشه اجازه بگیرد، از خودتان شروع کنید،وقتی می خواهید وارد اتاق بچه ها شوید، اول در بزنید، وقتی می خواهید لباسش را تعویض کنید از او اجازه بگیرید، زمانی که می خواهید به وسایلش دست بزنید از او اجازه بگیرید، با این کار رعایت ادب برای ورود به مکان هایی که حریم خصوصی افراد است و حفظ حریم خصوصی را به بچه ها آموزش می دهید.
قانون سپاسگزاری
سپاسگزاری و تشکر را به فرزند خود آموزش دهید، خودتان جلوی روی بچه ها از هم تشکر کنید، به او یاد دهید که حتی اگر هدیه مورد نظرش را دریافت نکرد باز هم تشکر کند، بچه ها خیلی پیش می آید که این قانون را بلد نیستند و این مورد را رعایت نمی کنند و باعث ناراحتی می شوند.
قانون همه چیز سر جای خود
برای آموزش نظم به کودک،برای هر وسیلهای مکانی خاص در نظر بگیرید و به فرزند خود نشان دهید که جای هر وسیلهای کجاست، خودتان نیز هر چیزی را که بر می دارید بر سرجایش بگذارید تا کم کم او یاد بگیرد. در زمینه آموزش نظم به کودکان و تقویت آن، افراط نکنید. زیادهروی در زمینه شکلگیری عادتهای مربوط به نظم و انضباط میتواند منجر به وسواس در کودکان شود.