پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

هرآنچه از نسل دهم سرفیس پرو انتظار داریم

هرآنچه از نسل دهم سرفیس پرو انتظار داریم

در آینده‌ای نه‌چندان دور، نسل دهم سرفیس پرو نیز از راه می‌رسد؛ اما باید چه انتظاراتی از آن داشته باشیم؟

سرفیس پرو امسال ۱۰ ساله می‌شود و انتظار می‌رود مایکروسافت این مناسبت را با دستگاهی جدید جشن بگیرد. ۲۰۱۳ اولین سالی بود که دستگاه هیبریدی مایکروسافت را دیدیم و از آن زمان تاکنون، محصول مذکور بسیار پیشرفت کرده است. با‌این‌حال، در طول زمان همان طراحی اصلی حفظ شده است و هنوز شاهد تبلتی بزرگ هستیم که با صفحه‌کلیدی جدا‌شدنی همراهی می‌شود.

هنگامی‌که نسل اول سرفیس پرو معرفی شد، به حدی راضی‌کننده بود که تا مدت‌ها طراحی آن تغییر نکرد. پس از گذشت سه نسل و هم‌زمان با معرفی سرفیس پرو ۷، مایکروسافت محصولی مدرن‌تر از این خانواده به نام سرفیس پرو ایکس (Surface Pro X) را در‌معرض نمایش قرار داد که از معماری ARM استفاده می‌کرد؛ اما در اجرای نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های X86 عملکرد بسیار ضعیفی داشت.

پس‌از‌آن نیز، سرفیس پرو ۸ معرفی شد که در‌مقایسه‌با نسل‌های قبلی، باریک‌تر و سبک‌تر و قدرتمند‌تر بود و صفحه‌نمایشی باکیفیت و باتری بادوامی داشت. این محصول هنوز‌هم جا برای بهبود داشت.

همه طرفداران منتظر بودند نسل بعدی مشکلات گذشته را در خود جای نداده باشد؛ اما پس از معرفی سرفیس پرو ۹،‌ بسیاری ناامید شدند. حالا که صحبت‌هایی از نسل بعدی به‌میان آمده است، می‌خواهیم بدانیم با وجود نقد‌های متفاوت از سرفیس پرو ۹، آیا مایکروسافت تغییرات بزرگی در جانشین دستگاه مذکور ایجاد خواهد کرد؟

در این مقاله، قصد داریم اطلاعاتی که تاکنون از سرفیس پرو نسل ۱۰ افشا شده و حدس‌وگما‌ن‌هایی که می‌توانند به واقعیت تبدیل شوند، گرد هم آوریم و در‌اختیار شما همراهان پلاس وی قرار دهیم.

طراحی و نمایشگر

سرفیس پرو ۹ طراحی نسل قبل خود را حفظ کرده است و صفحه‌نمایشی ۱۳ اینچی PixelSense با حاشیه‌های باریک در سمت چپ و راست دارد. پوشش بدنه‌ی آن نیز از جنس آلومینیومی باکیفیت است که با وجود افزایش وزن، حس‌وحال کالایی باکیفیت با بدنه‌‌ای چگال را به‌خوبی انتقال می‌دهد.

بااین‌حال، این بار انتظار داریم بالاخره طراحی این دستگاه دستخوش تغییر شود. مایکروسافت می‌تواند در نسل دهم از صفحه نمایش OLED یا Mini LED استفاده کند.

گوشه‌های تیز صفحه‌نمایش سرفیس پرو ۹ با گوشه‌های گرد پنجره‌های ویندوز ۱۱ هم‌خوانی ندارد و این موضوع شاید برای برخی افراد آزاردهنده باشد. اگر در نسل دهم شاهد گرد‌کردن گوشه‌های دستگاه باشیم، تجربه‌ی کاربری جذاب‌تر خواهد بود.

علاوه‌براین، نرخ نوسازی نمایشگر سرفیس‌ پرو ۹ برابر با ۱۲۰ هرتز است؛ البته می‌توان به‌صورت دستی آن را روی ۶۰ یا ۱۲۰ هرتز تنظیم یا تغییر خودکار بین این دو نرخ نوسازی را به خود دستگاه واگذار کرد. باوجوداین، اگر در نسل جدید شاهد معرفی نرخ نوسازی متغیر ۱۰ تا ۱۲۰ هرتزی باشیم،‌ عمر باتری بهبود خواهد یافت.

از‌آن‌جا‌که بخش بالایی دستگاه درون خود دوربین را جای داده است، شاید باریک‌تر‌کردن حاشیه‌ها در سرفیس پرو ۱۰ نیازی نباشد. ناگفته نماند اضافه‌شدن حسگر اثر‌انگشت روی Type Cover به جذابیت و کارایی آن می‌افزاید و تغییر خوبی به‌نظر می‌رسد. همچنین، اگر نسخه‌ای ضخیم‌تر از کیبورد ساخته شود تا بتواند تجربه‌ی تایپ جذاب‌تری ارائه دهد، کاربران گزینه‌های بیشتری برای انتخاب خواهند داشت.

نرم‌افزار

یکی از نکاتی که در مقاله‌ی بررسی سرفیس پرو ۹ اشاره کردیم، به نرم‌افزار این محصول و تجربه‌ی کاربر‌ی‌ آن مربوط می‌شود. بارها در بررسی سرفیس پرو‌های مختلف اشاره کرده‌‌ایم که سیستم‌عامل ویندوز نمی‌تواند انتخابی ایدئال برای کاربری لمسی باشد.

درواقع، با تمام بهبودهای حاصل‌شده در ویندوز ۱۱، باز‌هم از تعامل لمسی نرم و روانی که معمولاً از تبلت‌ها انتظار می‌رود یا در سیستم‌‌عامل‌های موبایل مانند اندروید و iOS و iPadOS وجود دارد، خبری نیست.

مشکل این است که به‌دلیل پیشینه‌ی ۴۰ ساله‌ی ویندوز، مایکروسافت اصرار دارد این سیستم‌عامل را با استاندارد‌ها و فناوری‌های قدیمی خود سازگار نگه دارد و آن را داخل دستگاهی ظریف با کاربری لمسی ارائه کند. همین موضوع باعث بروز باگ‌هایی در کاربری و عملکرد سیستم و درنهایت نارضایتی کاربر می‌شود.

حال انتظار داریم، علاوه‌بر خود دستگاه مایکروسافت به فکر تغییر و بهبود کلی ویندوز ۱۱ نیز باشد تا کاربران بتوانند تجربه‌ی بهتری هنگام کار با دستگاه داشته باشند. این شرکت باید بداند که تبلت‌های اندرویدی و آیپد‌ها تعامل لمسی بهتری ارائه می‌دهند.

یکی دیگر از نقایصی که انتظار داریم در نسل دهم سرفیس پرو رفع شود، بهینه‌سازی بیشتر ویندوز برای تراشه‌های آرم است. هنوز برنامه‌ها و قابلیت‌های متعددی برای پردازنده‌های آرم بهینه نشده‌اند و همین مسئله می‌تواند عملکرد دستگاه را کند کند. امیدواریم در سرفیس پرو نسل دهم شاهد بهینه‌شدن کامل ویندوز برای تراشه‌های آٰرم باشیم.

سخت‌افزار و مشخصات فنی

در‌حال‌حاضر، هنوز شایعه‌ی خاصی درباره‌ی سرفیس پرو نسل دهم منتشر نشده است؛ اما می‌توانیم حدس‌های درباره آن بزنیم. حال سراغ مشخصات فنی می‌رویم. تقریباً مطمئنیم که پردازنده‌ی جدیدی در مدل اینتل این محصول استفاده خواهد شد که به‌احتمال زیاد از نسل سیزدهم Raptor Lake خواهد بود. اگر مایکروسافت بخواهد مانند مدل‌های پیشین عمل کند، احتمالاً بین Core i5 و i7 حق انتخاب خواهید داشت.

بااین‌حال، این بار امیدواریم به‌جای U سراغ سری P برود؛ البته درهرصورت برای کارهای روزانه عالی خواهد بود. برای مدل مجهز به پردازنده‌ی آرم هنوز اطلاعات خاصی به بیرون درز پیدا نکرده است؛ اگرچه ممکن است شاهد به‌روزرسانی تراشه‌ی SQ3 باشیم که در پرو ۹ استفاده شده بود.

همچنین، احتمالاً مدل آرم از 5G پشتیبانی خواهد کرد؛ اما امیدواریم که NPU (واحد پردازش عصبی) راه خود را به نسخه‌های اینتل باز کند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، برخی از ویژگی‌های مفید تماس ویدئویی معرفی‌شده در پرو ۹ به نسل جدید نیز اضافه خواهند شد.

افزون‌براین، پردازنده‌ی SQ4 می‌تواند USB4 سریع‌تری دراختیار کاربر قرار دهد؛ اما Thunderbolt 4 فناوری اینتل است؛ بنابراین در‌دسترس نخواهد بود.

پورت‌ها یکی دیگر از بخش‌هایی هستند که باید مایکروسافت به آن‌ نگاهی بیندازد و آن را بهبود دهد. اکنون تنها دو USB-C و Surface Connect برای شارژ در پرو ۹ وجود دارد. این یعنی اکثر افراد به آداپتور یا هاب نیاز پیدا خواهند کرد. انتظار می‌رود در نسل دهم حداقل یک درگاه حافظه‌ی SD اضافه شود تا شاهد تغییرات مثبتی باشیم.

ظرفیت باتری لیتیوم‌یونی سرفیس پرو ۹ برابر با ۴۷٫۷ وات‌ساعت است و درون جعبه‌ آن آداپتور ۶۵ واتی قرار دارد. ظرفیت کلی معقول به‌نظر می‌رسد و شاید این بخش به ارتقا نیاز نداشته باشد.

اسپیکر‌های به‌کار‌رفته در سرفیس پرو ۹ دقیقاً همان اسپیکر‌های سرفیس پرو ۸ هستند و همان‌طورکه گفتیم، صدای بلندی ندارند. درست است که کیفیت صدای این اسپیکرها عالی است، امیدواریم برای بار سوم در نسل جدید سرفیس پرو نیز استفاده نشوند؛ زیرا دیگر زمان ارتقای این بخش نیز فرارسیده است.

زمان عرضه

به‌نظر می‌رسد که مایکروسافت در چرخه‌ی به‌روز‌رسانی سالانه‌ی سرفیس پرو قرار گرفته است و تنها استثنا فاصله‌ی دو‌ساله بین پرو ۷ و پرو ۸ است. در جدول زیر، می‌توانید زمان معرفی هرکدام از مدل‌های این محصول را مشاهده کنید:

با درنظرگرفتن این موضوع، احتمالاً سرفیس پرو ۱۰ در اواخر سال ۲۰۲۳ عرضه می‌شود. مایکروسافت معمولاً رویدادی را در ماه سپتامبر یا اکتبر برگزار می‌کند و دستگاه چند هفته بعد فروخته می‌شود. ممکن است این شرکت تصمیم بگیرد امسال کاری متفاوت انجام دهد یا درعوض تا سال ۲۰۲۴ صبر کند؛ اما درنهایت، معرفی در سال جاری محتمل‌ترین سناریو پیش‌ رو محسوب می‌شود.

قیمت

مانند زمان عرضه مدل‌های پیشین، می‌توان از الگوی قیمت‌گذاری مایکروسافت برای پیش‌بینی هزینه‌ای که باید برای خرید سرفیس پرو نسل ۱۰ کرد، کمک گرفت.

در جدول زیر اطلاعات قیمت سرفیس پرو را مشاهده می‌کنید:

همان‌طور‌که می‌بینید، قیمت‌ها در چند سال اخیر به‌طور‌مداوم در حال افزایش بوده است. با‌توجه‌به نرخ تورم فعلی در بسیاری از کشورها، احتمالاً افزایش قیمت بیشتری را در نسل دهم سرفیس پرو شاهد خواهیم بود؛ حتی اگر صرفاً به‌روزرسانی‌های جزئی در آن اِعمال شده باشد.

همچنین، امیدواریم این بار دستگاه همراه با کیبورد عرضه شود و قیمت معقولی داشته باشد تا افراد بیشتری بتوانند آن را تهیه کنند.

کلام آخر

هنوز اطلاعات زیادی از دستگاه آینده‌ی مایکروسافت به بیرون درز پیدا نکرده است؛ اما نسل دهم سرفیس پرو در آینده‌ای نه‌چندان دور از راه می‌رسد و سرانجام می‌توانیم ببینیم شرکت سازنده چه محصولی تولید کرده است. سرفیس پرو ۹ مشکلاتی داشت و پیش از همه‌چیز انتظار داریم اشکلات پیشین را در نسل دهم نبینیم.

ناگفته نماند این مقاله با انتشار اطلاعات جدید به‌روز خواهد شد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع