“هزاری” یکی از لذیذ ترین غذا های محلی بندرعباس است که با ماهی و برنج تهیه می شود.
مواد لازم برای هزاری
- ماهی : 700 گرم
- برنج : 350 گرم
- گرد لیمو : 1 قاشق مرباخوری
- فلفل دلمه ای قرمز : 1 قاشق مرباخوری
- پیاز : 2 عدد
طرز تهیه هزاری
ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس دهید سپس ماهی را هم پاک کنید و قبل از شستن در نمک و زرد چوبه بخوابانید و بعد از نیم ساعت آن را خوب بشویید.سپس آنها را به صورت فیله ای و ریز خرد کنید.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
بعد پیاز ها را داخل روغن تفت دهید. بعد از سرخ شدن پیاز ها ، فلفل دلمه ای خرد شده را هم به آن اضافه کنید و کمی آن را تفت دهید سپس ماهی ها را داخل آن بریزید و تفت دهید
بعد از کمی سرخ شدن ماهی ، گرد لیمو ، نمک ، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در حین تفت مراقب باشید که گوشت ماهی ها باز نشود.
آب برنج خیس خورده را بیرون بریزید و برنج را در آب در حال جوش بریزید تا نیمه پخت شود. سپس آن را آبکش کنید.
مقداری روغن ته قابلمه ای مناسب بریزید و با هر ته دیگی که دوست دارید کف قابلمه را بپوشانید.بعد چند کف گیر برنج را داخل قابلمه بریزید و روی برنج مواد ماهی سرخ شده را و به همین ترتیب این لایه ها را ادامه دهید تا مواد تمام شوند.قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و بعد از بالا آمدن بخار برنج ، حرارت را کم کنید تا برنج کاملا دم بکشد.بعد داخل ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
نکات تکمیلی در مورد هزاری
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
هزاری را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .