علل، علائم، خطرات و درمان پیسی در دوران بارداری
پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که منجر به پیدایش قرمزی پوست همراه با لکه ها و پوسته پوسته شدن می شود. بسیاری از زنانی که از این بیماری رنج می برند، فکر می کنند که آیا پسوریازیس بر بارداری آن ها تأثیر می گذارد یا خیر.
از آن جا که پزشکان هیچ درمانی را برای آن در دوران بارداری توصیه نمی کنند درک دقیق این که پس چه کاری باید انجام شود دشوار می شود. بدین منظور مطالعه این قسمت از بارداری و نوزاد پلاس وی به شما کمک خواهد کرد تا همه چیز در مورد پسوریازیس و ارتباط آن با بارداری را کشف کنید.
پسوریازیس یا همان پیسی چیست؟
پسوریازیس یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد لکه های غیر طبیعی، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست می شود که ممکن است با التهاب و خارش همراه باشد. این بیماری نوعی خود ایمنی خودکار است، یعنی بیماری ای که به دلیل پاسخ غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن هنگام فعال شدن توسط آنتی ژن ها ایجاد می شود.
لکه های مرتبط با پسوریازیس بسته به شدت بیماری از اندازه های کوچک تا بزرگ به حدی که کل بدن را پوشش می دهند متغیر هستند. برخی از قسمت هایی که به این بیماری مبتلا می شوند شامل پوست، پوست سر، آرنج و زانو می شوند.
به طور کلی پسوریازیس به عنوان یک بیماری طولانی مدت در نظر گرفته می شود که از نظر ماهیت مسری نمی باشد. اگرچه پسوریازیس غیرقابل درمان است اما راهکارهایی یافت شده است که به کاهش شدت ناهنجاری آن کمک می کند.
علائم پسوریازیس ( پیسی ):
علائم اساسی پسوریازیس بر اساس شدت بیماری متفاوت است اما با این حال، برخی از علائم شایع که ممکن است فرد متوجه آن ها شود، عبارتند از:
- خشکی:پوست خشک و ترک خورده که با یک خراش کوچک به راحتی خونریزی می کند.
- لکه های ملتهب و قرمز روی پوست
- لکه های قرمز پوشیده شده با پوسته های ضخیم و نقره ای
- ناخن های غیر طبیعی، ضخیم یا فرو رفته
- احساس سوزش در لکه های قرمز پوستی
- خارش طولانی مدت پوست
- مفاصل سفت، متورم و دردناک
تاثیرات پسوریازیس
تاثیرات بارداری بر بیماری پسوریازیس و تاثیر پسوریازیس بر بارداری و کودک را بدانید:
بارداری چگونه بر پسوریازیس ( پیسی ) تأثیر می گذارد؟
بیماری پسوریازیس تأثیرات مختلفی بر مادران باردار خواهد داشت. 60-40درصد از مادران باردار معتقدند که بیماری پسوریازیس در دوران بارداری بعد از9ماه بهبود پیدا می کند زیرا در این دوران هورمون پروژسترونی که ترشح می شود از فعالیت بیش از اندازه سیتم ایمنی جلوگیری می کند.
همچنین نباید این واقعیت را نادیده گرفت که در برخی موارد نادر، بارداری ممکن است مشکل را در مقیاس بزرگتر کاهش دهد که این امر ممکن است باعث پسوریازیس شدید و عوارض حاملگی شود.
پسوریازیس ( پیسی ) چگونه بر بارداری تاثیر می گذارد؟
باید توجه داشت که پسوریازیس به هیچ وجه بر توانایی زن در بارداری و فرزندآوری تأثیر نمی گذارد و تاکنون هیچ موردی از سقط جنین و نقص هنگام تولد به دلیل بروز پسوریازیس ثبت نشده است اما با این حال، براساس نتایج یک مطالعه، زنان مبتلا به پسوریازیس شدید، در مقایسه با موارد عادی یا خفیف، نوزادانی با وزن کم تری متولد کرده اند.
آیا کودک می تواند تحت تأثیر پسوریازیس ( پیسی ) قرار گیرد یا دچار آن شود؟
با نگاهی به تاریخچه ژنتیک و وراثت می توان گفت کودک ممکن است به پسوریازیس مبتلا شود اما همه این ها در هر شخصی متفاوت است. در برخی شرایط ممکن است کودک دچار پسوریازیس شود و در برخی موارد ممکن است تحت تاثیر آن قرار نگیرد.
اما چنانچه در این بخش از پلاس وی اشاره شده است در صورتی که در طی بارداری از داروهای پسوریازیس استفاده شود، ممکن است جنین بیمار شود به همین دلیل بیشتر پزشکان توصیه می کنند هنگام بارداری به داروها اعتماد نکنید.
در بعضی موارد مشخص شده است که نوزادان به دلیل تغذیه با شیر مادر تحت تأثیر پسوریازیس قرار می گیرند زیرا این بیماری گاهی منجر به تشکیل زخم های خونی در نوک سینه می شود. همچنین باید این واقعیت را یادآوری کرد که ممکن است کودک پس از زایمان دچار پسوریازیس نشود و بعداً در طول زندگی به این بیماری مبتلا شود.
با نگاهی به تمام حقایق و اطلاعات بیان شده، مشخص شده است که پسوریازیس نوعی بیماری است که ممکن است وضعیت را برای یک زن باردار خفیف یا حتی دشوار کند اما در کل همه چیز بستگی به شخص و بیماری او دارد. با این حال لازم است خانم باردار قبل از تغییر رژیم غذایی و مصرف هرنوع دارو، هنگام بارداری، با متخصص زنان و متخصص پوست مشورتی داشته باشد.
چگونه می توان پسوریازیس ( پیسی ) را در دوران بارداری درمان کرد؟
در دوران بارداری درمان پسوریازیس دشوار به نظر می رسد بخصوص هنگام مراجعه به متخصص زنان و زایمان و معاینات بدنی که ممکن است سبب خجالت فرد شود. به طور کلی توصیه می شود در هنگام بارداری هیچ دارویی مرتبط با پسوریازیس را مصرف نکنید اما اگر مایل به درمان این بیماری نادر هستید می توانید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- طبق توصیه پزشک از یک مرطوب کننده یا نرم کننده استفاده کنید:همچنین می توانید از وازلین نیز استفاده کنید تا نه تنها به تسکین پوست کمک کند بلکه در مرطوب شدن پوست خشک نیز موثر واقع خواهد شد.
- همچنین ممکن است پزشک یک استروئید موضعی یعنی کرمی مخصوص کاهش التهابات پوستی را تجویز کند اما باید توجه داشت که در صورت بارداری هنگام استفاده از آن در نزدیکی ناحیه پستان باید بسیار مراقب باشید. این امر به این دلیل است که استفاده از این استروئیدهای موضعی ممکن است منجر به اختلاط آن با شیر مادر شود که هرگز وضعیت ایده آلی نخواهد بود.
- در موارد نادری ممکن است خانم های باردار از نوع شدید پسوریازیس رنج ببرند و پمادهای موضعی مفید واقع نشوند، در چنین مواردی پزشک دستگاه باند باریک UVB را تجویز می کند که فوتو درمانی با اشعه ماوراء بنفش نور B را انجام می دهد.
- و یا بسته به این که شرایط چقدر شدید باشد، پزشک باند پهن UVB، یعنی درمان با نور ماوراء بنفش نور B را نیز انجام خواهد داد.
نکاتی برای تسکین پسوریازیس ( پیسی ) در منزل:
چنان چه باردار هستید و از پسوریازیس رنج می برید، توصیه می شود با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت تایید او از داروهای خانگی ساده برای تسکین پوست قرمز و پوسته پوسته خود استفاده کنید:
- بدن خود را مرطوب نگه دارید. این ساده ترین راه حل برای درمان خشکی و خارش پوست است. همچنین می توانید از یک متخصص پوست درخواست کنید تا یک مرطوب کننده متناسب با شرایط شما را توصیه کند.
- فعالیت بیش از حد انجام ندهید زیرا تجمع عرق در اطراف ناحیه پسوریازیس می تواند منجر به تحریک و خارش بیشتر شود.
- از دوش آب گرم خودداری کنید زیرا آب گرم می تواند شرایط را بدتر کند.
- استفاده موضعی از ژل آلوئه ورا حداقل 2-3 باردر روز بر قسمت های آسیب دیده به کاهش لکه های قرمز کمک می کند.