وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

همه چیز در مورد گل نرگس

همه چیز در مورد گل نرگس

گل نرگس در رنگ‌ها و انواع مختلفی وجود دارد که معمولاً سفید و زرد و یا ترکیبی از هر دو رنگ هستند. نگهداری و کاشت این گل نیاز به حوصله و مهارت بالایی دارد؛ همچنین این گل را می‌توان در دسته‌گل‌هایی قرار‌داد که به‌راحتی شکوفه می‌دهند.

در مورد گل نرگس بیشتر بدانید

گل نرگس از دسته گل‌های پیاز دار و جزو خوشبوترین و زیباترین گل‌هایی است که در طبیعت وجود دارد. بوی این گل حتی از فاصله زیاد می‌تواند انسان‌ها را سرمست کند. این گل در رنگ‌ها و انواع مختلفی وجود دارد که معمولاً سفید و زرد و یا ترکیبی از هر دو رنگ هستند. گل نرگس، جایگاه ویژه‌ای در افسانه‌ها، ادبیات و قصه‌های ایران دارد و در بسیاری از مناطق ایران مثل شهر کازرون در استان فارس، شهر بهبهان در استان خوزستان و حاشیه‌های دریاچه پریشان، پراکنده‌شده است. نگهداری و کاشت این گل نیاز به حوصله و مهارت بالایی دارد؛ همچنین این گل را می‌توان در دسته‌گل‌هایی قرار‌داد که به‌راحتی شکوفه می‌دهند.

عطر گل نرگس می‌تواند همراه خون وارد سلول‌های مغزی شود و روی کارکرد مغز تأثیر مثبت بگذارد. این گل در کشور انگلستان، غرب اروپا، پرتغال و از شرق اسپانیا گرفته تا به آلمان، به‌صورت خودرو می‌روید و در کشور ولز به‌عنوان گل ملی شناخته‌شده است.

خاک مناسب گل نرگس و آبیاری آن

این گل، مثل همه گل‌های پیازی خاک‌های سبک را دوست دارد و خاک‌های رسی و سنگین را نمی‌پسندد. اگر خاک گلدان یا باغچه‌تان رسی است، بهتر است با زهکشی آن و اضافه کردن کمی شن، خاک آن را از حالت سنگینی که دارد خارج کنید. برای باغچه‌ی گل‌های نرگس می‌توانیم از کودهای حیوانی استفاده کنیم. کود حیوانی برای باغچه‌ها ضرری ندارد ولی برای گلدان‌های این گل که در داخل آپارتمان هستند، باید از ورمی کمپوست استفاده کنیم که کود مناسب‌تری است.

گل نرگس آبیاری زیاد را دوست ندارد و در صورت افراط در آبیاری، برگ‌های این گل بیش‌ازحد بزرگ می‌شود و درنتیجه گل نمی‌دهد. این گیاه برای گل دادن باید کمی خشکی ببیند تا به‌اصطلاح به آن شوک وارد شود. ماندگاری این گل در هوای سرد بیشتر است و در دمای گرم‌تر گل‌ها زودتر پژمرده می‌شوند. حتی گل فروشی آنلاین گلمون، پس از فروش باکس گل نرگس به شما پیشنهاد می‌کند که آن را در هوای خنک نگه‌دارید تا پژمرده نشود.

انتخاب پیاز مناسب

پیاز گل نرگس حتماً باید ریشه داشته باشد ولی نباید از بالای آن ساقه‌ای سبز شده باشد. اگر شما نمی‌خواهید سریع گل نرگس را بکارید، بهتر است پیاز آن را در یخچال نگهداری کنید. باید این موضوع را در‌نظر داشته باشید، محلی که پیاز گل نرگس را نگهداری می‌کنید باید عاری از گاز اتیلن باشد؛ چون این گاز، پیاز گل نرگس را بی‌بار کرده و سبب گل ندادن آن می‌شود؛ به‌عنوان‌مثال نباید پیاز نرگس را در یخچالی که در آن سیب هست قرار دارد.

گل نرگس زرد

علت گل ندادن گیاه نرگس

پیازها برای گل دادن، نیاز به عوامل ایجاد انگیزش زمستانه دارند. از هر پیاز، پایه‌ای به طول 30-40 سانتی‌متر تولید می‌شود که گل‌ها در بخش انتهایی و برگ‌ها به‌صورت نواری هستند. هنگام رشد کردن پیازها در خانه، گل‌ها تنها یک‌بار تشکیل می‌شوند. برای بهاره سازی حتماً باید پیازها در فصل پاییز کشت‌شده و در دمای 6-8 درجه سانتی‌گراد به مدت 8-10 هفته در شرایط تاریک نگهداری شوند و تحت شرایط نور و یا تاریکی متناوب قرار بگیرند.همان‌طور‌که قبلاً گفتیم باید به محل نگهداری پیازها دقت کنیم، آن مکان باید عاری از گاز اتیلن باشد.

یک سؤال مهمی که در مورد گل نرگس وجود دارد این است که آیا این گل سمی است؟ اگر پیاز و برگ‌های نرگس که حاوی آلکالوئیدهای سمی هستند خورده شود، باعث مسمومیت در فرد می‌شود. عوارض خوردن این پیازها تهوع، دل‌پیچه و اسهال هست. موادی که از ساقه‌های گل نرگس ترشح می‌شود برای دیگر گل‌های شاخه بریده هم مثل رزها، میخک، فریزیا و لاله ضرر دارد.

اگر نتوانستید گل نرگس را بکارید یا گلی که کاشتید شکوفه‌ای نداد، می‌توانید با ارسال گل در تهران و یا سفارش باکس گل از گل فروشی آنلاین گلمون، از رایحه خوب آن استفاده کنید.

گل زیبای نرگس

چطور گل نرگس را پرورش دهیم؟

  1. گلدانی که برای گل نرگس استفاده می‌کنیم باید عمق 18 سانتی‌متری داشته باشد؛ عرض گلدان باید به‌گونه‌ای باشد که هنگام کاشت پیازها، از هر طرف فاصله‌ای پنج سانتی‌متری تا دیواره گلدان داشته باشند.
  2. برای کاشتن پیاز نرگس، یک گلدان سنگی یا سفالی انتخاب کنید. ممکن است هنگامی‌که نرگس‌ها در مرحله گردن‌غازی هستند، یک‌طرفه شوند و گل‌ها به یک‌طرف بازشوند و این کار باعث واژگون شدن گلدان‌های سبک می‌شود.
  3. قبل از کاشتن پیازها بهتر است آن‌ها را دو ساعت در آب ولرم قرار دهید؛ البته فقط انتهای پیاز را در آب قرار دهید. نباید به علت پوسیده شدن پیاز، کل پیاز را در آب بگذارید.
  4. برای عبور آب اضافی و زهکشی درست بهتر است کف گلدان را سوراخ‌کنیم.
  5. زمانی‌که گلدان را آبیاری می‌کنیم باید آن را درجایی گرم و زیر نور مستقیم خورشید قرار دهیم.
  6. گلدان را تا نیمه خاک بریزید؛ تا جایی که دوسوم پیاز زیرخاک باشد و خاک دور پیازها را بگیرد.
  7. دو تا سه هفته زمان می‌برد تا پیاز شروع به رشد کند؛ تا زمانی‌که ساقه‌ها از خاک سر نزده‌اند دیگر به گلدان آب ندهید.
  8. از یک قیم برای جلوگیری از رشد کج ساقه‌ها استفاده کنید؛ قیم باعث می‌شود گلدان شما تبدیل به یک باکس گل زیبا شود.
  9. بعد از شروع رشد ساقه گلدان هرگز نباید کاملاً خشک بماند.
  10. تا باز شدن گل‌ها هر دو هفته یک‌بار به گلدان کود تقویتی همراه آب بدهید.
  11. زمان گل دادن گیاه، گلدان را از زیر آفتاب مستقیم قرار ندهید.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع