پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

وابستگی اپل به چین حداقل تا بیست سال دیگر ادامه دارد

وابستگی اپل به چین حداقل تا بیست سال دیگر ادامه دارد

انتقاد‌ سناتورهای دو حزب اصلی ایالات‌ متحده علیه اپل باعث شده است رابطه‌ی این شرکت با چین دفاع‌نکردنی توصیف شود. به‌گفته‌ی یکی از مهندسان سابق غول فناوری اهل کوپرتینو که وظیفه‌‌اش کشف راهکارهای خودکارسازی فرآیندهای تولید است، رابطه‌ی اپل و چین بیش‌ از ۲۰ سال دیگر طول خواهد کشید.

درحال‌حاضر، به ده‌ها تأمین‌کننده‌ی اصلی اپل اجازه داده شد تا فعالیت‌های خود را در هند گسترش دهند؛ اما این اتفاق نیز به وابستگی شرکت مذکور به چین تأکید می‌کند. تاکنون گزارش‌های متعددی درباره‌ی خطرهای وابستگی اپل به چین و مسائل موجود در این مسیر منتشر شده است.

همه‌گیری کرونا باعث شد خطرهای وابستگی شدید اپل به چین بیشتر آشکار شود. طبق پیش‌بینی‌ها، اختلال‌های اخیر زنجیره‌ی تأمین این شرکت در چین که به‌‌علت شیوع مجدد کووید ۱۹ در بزرگ‌ترین کارخانه‌ی مونتاژ آیفون رخ داد، هر هفته هزینه‌ای یک‌میلیارد‌دلاری روی دست آن گذاشته است.

هند به‌عنوان امید اصلی اپل در انتقال خطوط تولید محصولات این کشور به خارج از چین در نظر گرفته می‌شود. گزارش‌های سال گذشته حاکی از آن بود تا سال ۲۰۲۵ یک‌چهارم آیفون‌های اپل در هند ساخته خواهد شد و حالا گزارش‌های جدید نشان می‌دهند این رقم تا سال ۲۰۲۷ به ۵۰ درصد خواهد رسید. بااین‌حال، برخی دیگر از گزارش‌ها به این موضوع تأکید می‌کنند که پیچیدگی‌های رابطه‌ی اپل و چین حداقل تا چند دهه‌ی دیگر ادامه خواهد یافت.

رابطه‌ی اپل با چین دفاع‌نکردنی توصیف می‌شود

فایننشال‌تایمز گزارش داده است نگرانی‌های دو حزب اصلی آمریکا به این موضوع اشاره می‌کند که اپل عملاً مجبور شده است دستورهای چینی‌ها را اجرا کند و این شرکت نمی‌تواند وضعیت کنونی را به‌سادگی ادامه دهد.

اپل نه‌تنها از اعتراض‌های کارگران کارخانه‌ی مونتاژ آیفون در چین حمایت نکرد؛ بلکه با اِعمال تغییراتی در قابلیت AirDrop برای شهروندان این کشور، ابزار اشتراک‌گذاری فایل خود را محدود کرده است. گفته می‌شود غول کوپرتینویی این اقدام را به‌دلیل درخواست پکن انجام داده است.

منتقدان سرشانسی از هر دو حزب ایالات متحده انتقادهای جدی علیه اپل مطرح کرده‌اند. جاش هولی، سناتور جمهوری‌خواه، اپل را به وابستگی شدید به چین متهم کرد و گفت:

پیشرفت اپل در هند، اما با شرکت‌های چینی

به‌گزارش 9to5Mac، تلاش‌های اپل برای افزایش حجم تولید در هند باعث شده است به ۱۴ تأمین‌کننده‌ی آن اجازه داده شود تا فعالیت‌های خود را گسترش دهند؛ البته نکته‌ی مهم این است که شرکت‌های تأمین‌کننده همگی چینی هستند.

بیش‌ از ده‌ها تأمین‌کننده‌ی چینی اپل مجوزهای اولیه را برای توسعه‌ی فعالیت‌های خود در هند از مقام‌های این کشور دریافت کرده‌اند که این امر به تلاش‌های غول فناوری کوپرتینو برای تنوع‌بخشیدن به شبکه‌ی مونتاژ محصولاتش در خارج از چین کمک می‌کند.

برخی افراد نزدیک به اپل اعلام کرده‌اند شرکت مونتاژ آیفون Luxshare Precision Industry و یکی از واحدهای سازنده‌ی لنز Sunny Optical Technology Group ازجمله شرکت‌هایی هستند که تأییدیه‌های مورنیاز برای گسترش فعالیت‌های خود را دریافت کرده‌اند. درمقابل، درگیری‌های خشونت‌آمیز بر سر مرزهای مورد‌مناقشه‌ی بین چین و هند، باعث شده است تنش‌های سیاسی بین این کشور افزایش یابد.

درحالی‌که مقام‌های هند توسعه‌ی فعالیت‌های چندین تأمین‌کننده‌ی چینی را در کشور خود تأیید کرده‌اند، برخی از این شرکت‌ها این مجوز را نمی‌توانند دریافت کنند. گفته می‌شود اپل فهرستی متشکل از ۱۷ تأمین‌کننده‌ی خود را به مقام‌های هند ارائه داده است که تعدادی از آن‌ها رد شده‌اند. به‌عنوان مثال، هند درخواست یکی از این شرکت‌ها را به‌دلیل ارتباط مستقیم با دولت چین نپذیرفت.

آشکارسازی رابطه‌ی اپل و چین حداقل ۲۰ سال طول می‌کشد

یکی از موانع مهم برای جابه‌جایی خطوط تولید در مقیاس بزرگ این است که فرایند مونتاژ نهایی همچنان بسیار سخت است و کار زیادی طلب می‌کند. روز گذشته نیز، مشخص شد خطوط تولید آیفون درمقایسه‌با خطوط تولید گوشی‌های اندرویدی برندهای چینی، به ۱۰ برابر نیروی کار بیشتری نیاز دارند.

اپل از سال‌ها قبل قصد دارد راهکاری برای مونتاژ خودکار آیفون توسعه دهد و رؤیای ساخت کارخانه‌های تولید آیفون را با حداقل تعداد کارگر در سر می‌پروراند؛ اما به‌گفته‌ی یکی از مهندسان سابق این شرکت که وظیفه‌ی پیشبرد پروژه‌ی خودکارسازی تولید را برعهده داشته است، دستیابی به این هدف حداقل ۲۰ سال زمان خواهد برد. افزون‌براین، او اعلام کرده است که اپل نمی‌تواند به‌سادگی در زنجیره‌ی تأمین خود تنوع ایجاد کند.

درواقع، اپل از سال ۲۰۱۴ تلاش کرده است تا فعالیت‌هایش را به خارج از چین انتقال دهد؛ اما تاکنون پیشرفت زیادی در این مسیر نکرده است. بدین‌ترتیب، چین ازنظر نیروی کار و فناوری تولید محصولات اپل، حداقل تا ۲۰ سال آینده تسلط خواهد داشت.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع