“واویشکا” یک نوع غذای گیلانی است که با گوشت چرخ کرده و یا گوشت خورشتی تهیه و مانند خورشت های دیگر با چلو سرو می شود.
مواد لازم برای واویشکا
- سیر:1 بوته
- پیاز متوسط:1 عدد
- گوشت چرخ کرده:نیم کیلو
- رب گوجه فرنگی:2 قاشق
- گوجه فرنگی متوسط:3 عدد
- تخم مرغ:2 عدد
- آب:نصف لیوان
- روغن:1 قاشق
- زرد چوبه:1 قاشق مرباخوری
- نمک:نصف قاشق مربا خوری
- پودر فلفل سیاه:نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه واویشکا
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.بعد سیرها را در روغن بریزید و تفت دهید .در حین تفت دادن سیر ، پیاز را هم اضافه کنید و در کنار سیر سرخ کنید.
سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و به آن نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و خوب تفت دهید تا گوشت سرخ شود و کمی بپزد.رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و در گوشت سرخ کنید.
بعد از اینکه رب رنگ داد. گوجه فرنگی ها را کاملا خرد کنید و به مایه گوشت اضافه کنید و تفت دهید . به مواد تفت داده شده مقداری آب اضافه کنید و در تا به را ببندید تا همه مواد ریز جوش بجوشند و بپزند.
بعد از 30 تا 40 دقیقه تخم مرغ ها را داخل خورشت بشکنید و بدون هم زدن صبر کنید تا تخم مرغ ها خودشان را بگیرند. حرارت را خاموش کنید و خورشت را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید .
نکاتی برای خوشمزه تر شدن خوراک واویشکا
- برای خوش طعم کردن واویشکا میتوانید از رب انار و یا آبغوره استفاده کنید.
- واویشکا را بهتر است به صورت تند سرو کنید.
- برای خوش طعم کردن واویشکا می توانید مقداری جگر سفید و سیاه را چرخ کنید و آن ها را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
- واویشکا را می توانید را در کنار سیب زمینی سرخ کرده تزیین و میل کنید.
- زعفران و گلپر هم میتوانند تاثیر خوبی در خوراک واویشکا داشته باشند.
- برای خوش عطر شدن غذا از مقداری دارچین استفاده کنید.
- این غذا را میتوانید با برنج کته ، نون سنگک و ماست و نعناع میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد واویشکا
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
واویشکا را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .