ورقه، نوعی کوکوی بادمجان گیلکی است که با نان یا کته خورده می شود. برخلاف ظاهر ساده اش طعم فوق العاده ای دارد و تهیه آن در زمان و هزینه صرفه جویی می کند.طرز تهیه “ورقه گیلکی” را در آشپزخانه نمناک ببینید.
مواد لازم برای ورقه گیلکی
- بادمجان متوسط: 3عدد
- تخم مرغ: 4 تا 5 عدد
- روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم
- زردچوبه: یک قاشق چای خوری
طرز تهیه ورقه گیلکی
بادمجان ها را پس از شستن ، پوست بگیرید و به ضخامت 2 سانتی متر و به صورت حلقه ای ببرید .اگر بادمجان ها پوست نازک هستند میتوانید با پوست خرد کنید.
سپس روی آن نمک بریزید و حدود یک ساعت در سبد قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود و موقعه سرخ کردن روغن کمتری مصرف کند.
بعد بادمجان ها را بشویید تا نمک اضافه آن گرفته شود. بادمجان ها را خشک کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
سپس روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و به همراه ، نمک ، فلفل و زردچوبه هم بزنید تا یکدست شوند.
تابه نچسبی را انتخاب کنید و کف آن را چرب کنید و بادمجان های سرخ شده را کف تابه بچینید. سپس تابه را روی شعله متوسط قرار دهید و تخم مرغ ها را روی بادمجانها بریزید تا بسته شوند. بعد از 6 دقیقه پختن تخم مرغ ها ، تابه را از روی حرارت بردارید و ورقه گیلکی را داخل ظرف مورد نظر بکشید و برش بزنید.
ورقه گیلکی را در کنار گوجه فرنگی و برنج کته سرو کنید.
- اضافه کردن نصف قاشق چای خوری دارچین اختیاری است.
- اگر بادمجان پوست نازک است آن را با پوست خرد و سرخ کنید.
نکات تکمیلی در مورد ورقه گیلکی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد .
ورقه گیلکی را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .