کارت سوخت ماشین های فاقد بیمه شخص ثالث
تسنیم:مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت:دو مرحله اخطار پیامکی برای مالکان وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث ارسال می شود و پس از آن، کارت هوشمند سوخت آنها ابطال خواهد شد.
شهرام رضایی، مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در خصوص پیامک هایی که طی روزهای اخیر برای برخی مردم مبنی بر ابطال کارت سوخت در صورت عدم دریافت بیمه شخص ثالث ارسال شده، گفت:قانونی به اسم قانون بیمه اجباری شخص ثالث وجود دارد که در ماده 48 این قانون، هم نیروی انتظامی و هم دیگر نهادهای مربوطه را موظف می کند که کارت هوشمند سوخت برای کسانی که بیمه شخص ثالث ندارند، صادر نشود.
وی افزود:در این قانون آمده است که ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت مکلف است از صدور هرگونه کارت سوخت و تخصیص اولیه سهمیه و یا ادامه آن برای وسایل نقلیه فاقد بیمه خودداری کند، همچنین در تبصره ای تأکید شده که بیمه مرکزی و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلف هستند که اطلاعات مربوطه به وسایل نقلیه مذکور را به صورت برخط در اختیار ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت قرار دهند.
مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد:به تعدادی از مردم طی روزهای اخیر پیامک زده شده مبنی بر اینکه بیمه شخص ثالث ندارید، از اینرو اقدام به گرفتن بیمه شخص ثالث کنید تا کارت سوخت شما باطل نشود.
وی ادامه داد:در واقع ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت به شرکت ملی پخش که متولی و رابط مردم در زمینه کارت هوشمند سوخت است، لینک ارتباطی بیمه مرکزی را داده و بین سامانه هوشمند سوخت و بیمه مرکزی ارتباط برقرار شده تا به کسانی که بیمه اجباری شخص ثالث ندارند، اخطار دهیم که در صورت عدم اقدام برای گرفتن بیمه شخص ثالث، کارت هوشمند سوخت آنها باطل خواهد شد.
رضایی با بیان اینکه "این پیامک ها اخطار مرحله اول است"، گفت:هنوز زمان دقیقی برای اینکه چه مدت پس از اخطار اول، کارت سوخت کسانی که برای گرفتن بیمه شخص ثالث اقدام نکنند می سوزد، مشخص نشده است؛ اما مطمئنا یک مرحله اخطار دومی نیز خواهیم داشت و بعد کارت هوشمند سوخت آنها ابطال خواهد شد.
وی افزود:بیمه شخص ثالث، یک بیمه اجباری و برای ایمنی خود مالکان وسایل نقلیه است، با این وجود افرادی هستند که اقدام به گرفتن بیمه شخص ثالث نکرده اند؛ اگر این افراد بعد از دو مرحله اخطار، نسبت به گرفتن بیمه شخص ثالث اقدام نکنند، کارت هوشمند سوخت آنها ابطال می شود و برای صدور دوباره کارت هوشمند سوخت، باید ابتدا نسبت به گرفتن بیمه شخص ثالث اقدام کنند و سپس درخواست صدور کارت المثنی سوخت بدهند که زمانی حداقل یک ماهه را باید منتظر صدور کارت جدید باشند.
مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در پاسخ به اینکه "اگر فردی بیمه شخص ثالث دارد و پیامک اخطار ابطال کارت سوخت برای وی ارسال شده، چه باید کند؟"، گفت:اگر چنین فردی وجود دارد، باید به بیمه خود مراجعه کرده و استعلام کند که آیا بیمه شخص ثالث وسیله نقلیه اش در سامانه بیمه مرکزی ثبت شده یا خیر، چرا که مرجع استعلام، بیمه مرکزی است و اگر در بیمه مرکزی، بیمه شخص ثالث ثبت نشده باشد، آن وسیله نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث شناخته می شود.
انتهای پیام/م