شایع ترین سوالات خانم ها در بارداری
بارداری برای هر زن تجربه زیبا و دلنشینی است که تغییرات فیزیولوژیک بسیاری را به همراه دارد. خوشبختانه تغییرات فوق اکثرا مزاحمتی برای سلامت مادر و جنین ایجاد نکرده واکثر زنان دوران بارداری را بدون مشکل خاصی طی کرده و جنین سالمی را به دنیا می آورند اما در مواردی که ممکن است خطرات جدی، سلامت مادر و جنین را در دوران بارداری تهدید کند که ضرورت و اهمیت مراقبت های دوران بارداری را روشن می سازد.
بارداری دورانی شیرین ولی پر از استرس و نگرانی است و برای بسیاری از خانم ها سوالاتی مطرح میشود که شاید نتوانند برای کسی مطرح کنند.
بارداری سرشار از عوارض جانبی عجیب، نو و گاهی آزاردهنده بوده و با ترس هایی همراه است. اگر در ارتباط با پرسیدن برخی سؤال ها از پزشکتان احساس راحتی نمی کنید، پس باید بگوییم که در این زمینه تنها نیستید.
در اینجا می خواهیم به برخی از این سؤال های شایع و پاسخ پزشکان به آن بپردازیم.
بارداری از مهم ترین دوران های زندگی هر فرد است
***شایع ترین پرسش های بارداری :
1.آیا ممکن است حین زایمان مدفوع کنم؟
زنان باردار باید این مسئله را بدانند که زایمان، یک نوع کارکرد عمومی بدن است. بنابراین نباید نسبت به اجابت مزاج در زمان فشار به جنین برای زایمان زیاد نگران باشید. اگر روده تان پُر باشد این اتفاق خواهد افتاد؛ چرا که مقعد درست زیر رحم قرار دارد و وقتی به آن فشار وارد کنید در واقع به آن ناحیه فشار آورده اید. با این حال به خاطر داشته باشید افراد در اتاق زایمان برای کمک به شما و بروز چنین اتفاقاتی حاضر هستند.
2.آیا واژنم گشاد می شود؟
خیر. ساختار واژن شما طوری است که می تواند به زایمان و بیرون آمدن بچه کمک کرده و بعد به اندازه طبیعی خود بازگشته و منقبض شود. در واقع واژن شما دارای حافظه عضلانی است. پیشنهاد می شود برای مقاوم سازی عضلات آن ناحیه، تمرینات کگل را انجام دهید.
3.آیا بیش از حد اضافه وزن دارم؟
این می تواند مسئله ای حساس باشد و بسیاری از زنان از پرسیدن آن از پزشک متخصص خجالت می کشند. اما متخصصان توصیه می کنند که از صحبت کردن درباره اضافه وزن خود در دوران بارداری با پزشک نترسید یا خجالت نکشید؛ چرا که این جنبه ای مهم از سلامت شما و فرزند تان محسوب می شود.
4.شنیده ام که بعد از بارداری نمی توانم مثانه ام را کنترل کنم. آیا درست است؟
کنترل مثانه بعد از بارداری کاهش می یابد و وقتی به زمان زایمان نزدیک می شوید، متوجه خواهید شد که کنترل مثانه ضعیف تر شده است. اما اغلب ظرف شش هفته تا سه ماه، زنان متوجه خواهند شد که این تأثیرات به تدریج کم شده و به حالت اول خود بازمی گردند. در اینجا هم تمریکات کگل به شما کمک خواهد کرد. با این حال گاهی اوقات ممکن است مشکل از جای دیگری باشد که حتما باید با پزشک مشورت کنید تا ببینید چه کاری باید برایش انجام داد.
5.شوهرم از اینکه در زمان بارداری ام رابطه زناشویی داشته باشیم می ترسد و می گوید ممکن است بچه آسیب ببیند. به او چه بگویم؟
این مسئله برای بسیاری از مردهایی که زن شان باردار است، نوعی ترس محسوب می شود. در بسیاری از مواقع تنها باید آنها را مطمئن کرد که با این عمل، هیچ آسیبی به مادر یا نوزاد وارد نخواهد شد.
6.چرا عمل دخول بعد از زایمان با درد بیشتری همراه است؟
به تازگی زایمان انجام داده اید و آسیب هایی به شما وارد شده که باید التیام پیدا کنند. برای زنانی که بچه شیرخواره دارند، وضعیت هورمون ها خصوصا هورمون استروژن هم تغییر پیدا می کند که این مسئله منجر به بروز مشکلاتی در نرم شدن واژن خواهد شد. سعی کنید حین دخول از مواد نرم کننده استفاده کرده و به بدن تان فرصت دهید تا خودش را با رابطه جنسی بعد از زایمان منطبق کند. اگر چندین ماه از زایمانتان گذشته و هنوز نتوانسته اید رابطه جنسی داشته باشید، حتما با پزشک تان مشورت کنید.
7.آیا ترشحات زیاد در دوران بارداری، طبیعی است؟
بله. هورمون های یک زن باردار وضعیت به هم ریخته ای دارند. علاوه بر آن، جریان خونی که وارد آلت شما می شود هم زیاد است. طی فرآیند بارداری متوجه می شوید که ترشحاتتان به طور ثابتی زیاد می شود. اما اگر این ترشحات دردناک بوده یا با سوزش یا بوی خاصی همراه بوده یا خیلی آبکی بود حتما به پزشک مراجعه کنید. ممکن است دچار عفونت شده باشید یا کیسه آب تان پاره شده باشد.
8.هنگام بارداری مدام نفخ دارم و دچار سوء هاضمه می شوم. آیا طبیعی است؟
تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث کاهش کارایی سیستم معدی روده ای شما می شود. این احساسات نامطلوب با حالت تهوع، همراه با ویار صبحگاهی و نفخ آغاز می شود. حدود 85 درصد از زنان این علائم را در اوایل بارداری تجربه می کنند. این مسئله می تواند در سطوح مختلف تغییر کرده و بعدها به ریفلاکس معده و سوء هاضمه بیانجامد که البته کاملا طبیعی است.
9.برای برطرف شدن یا کم شدن مشکلات هاضمه چه کاری می توانم انجام دهم؟
برای یبوست، سعی کنید فیبر، سبزیجات، میوه ها و نوشیدنی های آبکی زیادی بخورید. در صورت نیاز، می توانید از شیر منیزی و یا نرم کننده مدفوع استفاده کنید. برای سوزش معده غذای کمتر و در دفعات بیشتری بخورید تا مشکل را برطرف سازد و از طرفی خوابیدن رو به بالا روی دو بالش هم جواب می دهد. از خوردن غذاهای اسیدی و تند هم پرهیز کنید.
10.اگر روی شکم برآمده ام بخوابم چه می شود؟
ممکن است کیسه آبتان پاره شود و اصلا متوجه نشوید. نتیجه ممکن است در حد چند قطره و یایک رود روان باشد. بسیاری از زنان فکر می کنند این ادرار است که از آنها ترشح می شود. اگر مطمئن نیستید با پزشک تماس بگیرید.