وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

پرکاربردترین داروی پوکی استخوان و عوارض آن ها

پرکاربردترین داروی پوکی استخوان و عوارض آن ها

میزان اندازه مصرفی داروی پوکی استخوان در افراد متفاوت است گاه فرد باید بصورت هفتگی و گاه بصورت ماهانه از دارو استفاده کند.

پوکی استخوان چیست؟ انواع داروی پوکی استخوان 

پوکی استخوان (Osteoporosis) بیماری شایعی است که باعث ضعیف شدن استخوان ها شده و خطر شکستگی استخوان ها را افزایش می دهد. زمانیکه شما دچار پوکی استخوان هستید، با افتادن های عادی و یا ضربه های معمولی و یا در مراحل شدید حتی با یک سرفه ممکن است استخوان های شما بشکند. شکستگی های مربوط به پوکی استخوان معمولا در لگن، مچ دست و ستون فقرات رخ می دهد.

درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان با چه دارویی درمان می شود؟ 

درمان دارویی پوکی استخوان 

درمان پوکی استخوان، در واقع گاهی درست در جهت سلامت استخوان است. اما در زمینه درمان، ممکن است سوالات بسیاری وجود داشته باشد. 

  •  آیا داروی مورد استفاده بهترین دارو است؟
  •  چه مدت باید از دارو استفاده شود؟
  •  چرا یک بیمار از قرص های هفتگی و دیگری از قرص های ماهانه استفاده می کند؟

قرص پوکی استخوان خارجی

از چه دارویی برای درمان پوکی استخوان استفاده کنم؟ 

در درمان پوکی استخوان کدام داروها بیشتر مورد استفاده است؟ 

بیس فسفونیت ها رایج ترین داروهایی به شمار می روند که در درمان پوکی استخوان تجویز می شوند. این داروها عبارتند از: 

  • آلندرونیت (Fosamax)
  • ریزدرونیت (Atelvia،Actonel)
  • ایباندرونیت (Boniva)
  • اسید زولدرونیک (Zometa،Reclast)

قرص پوکی استخوان

پر استفاده ترین داروی پوکی استخوان کدام است؟ 

ایباندرونیت داروی پوکی استخوان 

داروی ایباندرونیت چرخه ی تشکیل استخوان و شکستگی در بدن را تغییر داده و باعث بهبود می شود. بونیوا یا ایباندرونیت، فرآیند از دست دادن استخوان را کند می کند و به طور همزمان، تراکم استخوان را افزایش می دهد؛

در نتیجه باعث جلوگیری از شکستگی استخوان می گردد. این دارو برای درمان یا جلوگیری از پوکی استخوان در خانم ها، پس از یائسگیشان، استفاده می شود. بونیوا ممکن است در شرایط دیگری نیز مورد استفاده قرار بگیرد. 

عوارض جانبی ایباندرونیت 

اگر موارد زیر را دارید، بلافاصله به دکتر اطلاع دهید: 

  • درد قفسه ی سینه، ایجاد سوزش سر دل یا بدتر شدن آن؛
  • به دشواری و یا همراه با درد قورت دادن؛
  • درد یا سوزش در قسمت زیرِ دنده ها و یا در پشت؛
  • درد مفصل، استخوان یا ماهیچه؛
  • درد جدید یا غیر طبیعی در قسمت ران؛

عوارض داروی پوکی استخوان

داروی پوکی استخوان چه عوارضی دارد؟ 

داروی پوکی استخوان اسید زولدرونیک یا زولنا 

زولنا به دسته ای از داروهای ضد سرطان با نام بیس فسفونات ها تعلق دارد. این دارو با مهار تولید کلسیم از استخوان ها، خطر مشکلات استخوانی ناشی از سرطان ها را کاهش داده و موجب ترمیم استخوان های بدن می شود. 

اشکال دارویی : 

محلول غلیظ برای تهیه محلول جهت انفوزیون وریدی ویال mg/5ml4 

عوارض جانبی اسید زولدرونیک 

تب، لرز، خستگی، ضعف، درد عضلات و مفاصل ، افت فشار خون، احتباس مایع ، سرگیجه ، احساس ضعف و خستگی ، سر درد، بی خوابی، بی قراری، اضطراب، افسردگی ،ریزش مو، التهاب پوستی، کم آب شدن بدن، کاهش سطح پتاسیم، منیزیم و فسفر در خون ، احساس ناراحتی معده ، تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست، درد شکم، کاهش اشتها، کاهش وزن، کاهش تعداد سلول های خونی، کم خونی ، درد استخوان ها و مفاصل، ضعف عضلانی، درد پشت، کمر درد، سفتی عضلانی ، سرفه، تنگی نفس ، تحریک و التهاب در ناحیه تزریق ،افزایش یا کاهش قند خون، درد، بی حس شدن یا ورم کردنِ فک؛

دلدرد و حالت تهوع

عوارض مصرف داروی پوکی استخوان چیست؟ 

ریزدرونیت داروی پوکی استخوان 

ریزدرونیت یک دارو از دسته بیس فسفونات هاست که برای تقویت استخوان ، درمان یا پیشگیری از پوکی استخوان و درمان بیماری استخوانی پاژه به کار می رود . این دارو به دلیل تمایل زیاد به کریستالهای هیدروکسی آپاتیت در استخوان میتواند از تخریب استخوان جلوگیری نماید.

از این رو در پیشگیری و درمان پوکی استخوان در زنان منوپوز، پوکی استخوان ناشی از مصرف گلوکوکورتیکوئیدها و بیماری پاجت مورد استفاده قرار می گیرد. 

عوارض جانبی ریزدرونیت 

اضطراب، آستنی، دپرسیون، سرگیجه، سردرد، بی خوابی، درد، آنژین پکتوریس، هایپرتانسیون، ادم محیطی، کاتاراکت، اوتیت مدیا، فارنژیت، یبوست، تهوع، اسهال، نفخ، گاستریت، عفونت دستگاه ادراری، آنمی، اکیموزیس، آرترالژی، درد استخوانی، کرامپ شکمی، برونشیت، پنومونی، راش، عفونت، اختلالات دندانی.

استرس و اضطراب

داروی پوکی استخوان عامل استرس 

آلندرونیت داروی پوکی استخوان 

داروی آلندرونیت که برای جلوگیری از استئوپروز و درمان پوکی استخوان تجویز می شود و باعث مهار بازجذب استخوانی می شود. برای مصرف این قرص باید نکاتی را رعایت کرد تا بیشترین تاثیر را داشته باشد. برای استفاده از این دارو باید معده فرد کاملا خالی باشد. بنابراین بهترین زمان مصرف آن صبح ها به صورت ناشتا و با یک لیوان آب ساده است. 

عوارض جانبی آلندرونیت 

  • اعصاب مرکزی:سردرد.
  • دستگاه گوارش:اتساع شکمی، درد شکمی، برگشت اسید، تغییر حس چشایی، یبوست، اسهال، سوء هاضمه، دیسفاژی، زخم مری، نفخ، گاستریت، تهوع، استفراغ.
  • متابولیک:هایپوکلسمی، هایپوفسفاتمی.
  • عضلانی- اسکلتی:درد.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع