مواد لازم برای پلو پوست پرتقال
- کره یا روغن مایع:3 ق غ
- برنج:2 لیوان
- نمک:1 ق م
- فلفل سیاه:به میزان دلخواه
- آب پرتقال:4 ق غ
- پوست پرتقال (رنده شده):1 ق م
طرز تهیه پلو پرتقالی
ابتدا برنج را بشویید و در آب و نمک حدود 1 تا 2 ساعت خیس دهید.
پرتقال ها را پس از شستن ، پوستش را رنده کنید و بعد آبش را بگیرید.
رنده پوست پرتقال را با یک لیوان آب بجوشانید و در صافی بریزید .
این کار را 3 بار انجام دهید و هر بار آب جوش را خالی کنید و مجددا بجوشانید.
بعد از 3 بار جوشیدن ، پوست پرتقال را در آب سرد به مدت 1 ساعت قرار دهید و طی آن چند بار آبش را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود.
داخل قابلمه ای آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آبش به جوش بیاید .بعد آب برنج را خالی کنید و برنج را داخل آب جوش بریزید.
وقتی مغز برنج نیم پخت شد آن را داخل آبکش بریزید و مقداری آب ولرم روی برنج بریزید تا تمام نشاسته آن از بین برود .
مقداری روغن یا کره داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید .بعد از اینکه آب برنج کاملا کشیده شد داخل قابلمه بریزید و با روغن تفت دهید تا شفاف شود.
سپس دو نیم لیوان آب را داخل قابلمه برنج بریزید تا بجوشد.
بعد از جوشیدن آب ، آب پرتقال را به آن اضافه کنید. مقداری نمک و فلفل را هم داخل برنج بریزید و آن را هم بزنید تا برنج ته نگیرد.
در قابلمه را ببندید و اجازه دهید برنج با حرارت متوسط 5 دقیقه بجوشد. بعد حرارت را کم کنید تا آب برنج کشیده شود.
وقتی آب برنج خشک شد و روی برنج سوراخ سوراخ شد ، رنده پوست پرتقال را داخل آن بریزید .
یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید و اجازه دهید 10 دقیقه ای برنج با حرارت کم دم بکشد.
بعد حرارت را خاموش کنید و بدون اینکه در قابلمه را بردارید یک ربع تا 20 دقیقه صبر کنید .
بعد از این زمان در قابلمه را باز کنید و پوست پرتقال را به آرامی با برنج مخلوط کنید و در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
روی برنجتان را میتوانید با خلال پسته و بادام و کمی زعفران تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد پلو پوست پرتقال
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
پلو پوست پرتقال را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .