خوردن پنیر فتا در دوران بارداری
پنیر فتا از شیر پاستوریزه ساخته می شود و خوردن آن می تواند برای فرد خاصیت های متفاوتی داشته باشد و او را از معرض باکتری های مضر دور کند. سازمان جهانی غذا و دارو به این نکته اشاره کرده است که خانم های باردار حتما باید به این مسئله توجه کنند که پنیر فتا از شیر پاستوریزه ساخته شده است و حتما باید از پنیری استفاده کنید که روی آن برچسب " تهیه شده از شیر پاستوریزه " خورده باشد.
البته که مرکز جهانی پیشگیری از بیماری های مختلف، این موضوع را گوشزد می کند که خوردن پنیرهای سفید می تواند مضراتی را برای خانم های باردار داشته باشد ، حتی اگر از شیر پاستوریزه ساخته شده باشد هم باز احتمال وجود باکتری در آن ها وجود دارد.
خطر و عوارض خوردن پنیر فتا
خطر اصلی خوردن پنیر فتا در دوران بارداری این است که این پنیرها انواع مختلفی از باکتری های مضر را درون خود دارند که به آن لیستریا مونوسیتوژن می گویند و می تواند به جنین آسیب وارد کند.
پیش از این در بخش سلامت پلاس وی اشاره داشتیم که لیستریا اغلب در غذاهایی یافت می شود که از محصولات حیوانی مثل لبنیات ، گوشت یا غذاهایی هستند که در خاک پرورش یافته اند و باکتری های خاک را گرفته اند و این باکتری ها همچنین در گوشت هایی مثل هات داگ نیز یافت می شود.
بسیاری از حیوان ها می توانند بدون مریض شدن این باکتریوم را درون بدن خود داشته باشند و در نتیجه دامداران به وجود این باکتری ها درون بدن این حیوانات پی نمی برند و در نتیجه پنیر گاو، می تواند این باکتری را انتقال دهد.
این باکتری می تواند در دمای یخچال دوام بیاورد و حتی رشد کند و بنابراین نگهداری از پنیر فتا در یخچال نیز نمی تواند آن را از بین ببرد.
پنیر فتای حاوی باکتری ، بو و ظاهر کاملا طبیعی دارند و هیچ اثری از باکتری را از خود نشان نمی دهند و تنها راه تشخیص آن این است که آن را بخورید و ببینید که به مشکلات خاصی مبتلا شده اید.
البته که این باکتری همه افراد را مریض نمی کند اما برای افراد باردار کاملا مضر است و اصلا درست نیست که این ریسک را انجام دهند و افراد بالای 65 سال نیز نباید از این پنیر استفاده کنند زیرا سیستم ایمنی آن ها به مشکل می خورد.
خانم هایی که از پنیر فتا استفاده می کنند، 24 درصد بیشتر در معرض خطر بیماری های انتقال یافته از لیستریا خواهند بود ، پس قبل از خوردن این پنیر حتما به خطرات آن فکر کنید.
لیستوریوزیس چیست ؟
لیستوریوزیس به مواقعی گفته می شود که فرد مواد غذایی ای را مصرف می کند که حاوی لیستریا است که مخصوصا برای افراد باردار مضر می باشد. لیستوریوزیس برای این افراد بسیار خطرناک است و در شدید ترین موارد می تواند باعث مرگ شود.
خوردن غذا های حاوی لیستوریا نیز می تواند باعث مشکلاتی مثل سقط جنین در سه ماهه اول بارداری شود و همچنین می تواند زایمان زودتر از موعد را در اواخر بارداری رقم بزند که باعث به دنیا آمدن نوزاد با رشد ناکافی بشود که در شدید ترین موارد نیز باید انتظار مرگ نوزاد را داشت که زودتر از موعد متولد شده است.
این باکتری می تواند در زندگی کودک نیز مشکلاتی را به وجود بیاورد که شامل موارد زیر است :
⦁ پارالیسیز یا فلج شدن
⦁ نا بینایی
⦁ حملات قلبی
⦁ اختلالات رشدی
⦁ مشکلات قلبی
⦁ مشکلات کلیوی
⦁ اختلال مغزی
⦁ همچنین می تواند عفونت های خونی و مغزی را برای فرد به وجود بیاورد.
علائم لیستوریوزیس
سخت است که بخواهیم لیستوریوزیس را در فرد تشخص دهیم و اما این مشکل در خانم های باردار علائم معمولی دارد که این علائم شامل موارد زیر است :
⦁ تب
⦁ لرز
⦁ سر درد
⦁ بیقراری
خانم هایی که در دوران بارداری این پنیر را مصرف می کنند، در صورت وجود باکتری علائم زیر را خواهند داشت :
⦁ کمر درد
⦁ انقباضات و دردهای مختلف
⦁ ترشحات و خونریزی
⦁ غش کردن
⦁ حس نکردن حرکت کودک
نکته :خطر ابتلا به باکتری لیستریا و پنیر فتا برای همه افراد وجود دارد اما این موضوع و خطر برای خانم های باردار چند برابر است زیرا صدمه بالایی به نوزاد می زند و بدن جنین توانایی تحمل مضرات آن را ندارد اما اگر باز هم اصرار به خوردن این پنیر داشتید ، حتما پاستوریزه بودن شیر تهیه شده از آن را چک کنید و هرگونه علائمی را سریعا به پزشک اطلاع دهید تا در صورت وجود مشکل ، سریعا به پزشک اطلاع دهید.