سرانجام پوکو F5 پرو همراه با مدل استاندارد خود رونمایی شد. درواقع این گوشی مدل ریبرندشدهی ردمی K60 محسوب میشود و تفاوت آنها در میزان ظرفیت باتری است. اکنون که محصول جدید شیائومی معرفی شده، به نظر زمان خوبی برای مقایسه آن با رقبایش است.
باید به این نکته اشاره کرد که رقبای پوکو اف ۵ پرو شیائومی در ایران، بر اساس قیمت، سه دستگاه شیائومی 12T پرو، گلکسی اس 21 اف ای سامسونگ و موتورولا اج 30 پرو هستند. در بازار جهانی احتمال دارد شاهد تفاوتهایی باشیم.
با پلاس وی همراه باشید تا در ادامهی مقاله در بخشهایی همچون طراحی، سخت افزار و دوربین پوکو F5 پرو را با رقبایش مقایسه کنیم.
طراحی و نمایشگر
پوکو F5 پرو شیائومی از نمایشگر ۶٫۶۷ اینچ AMOLED با وضوح +WQHD (معادل ۳٬۲۰۰ در ۱٬۴۴۰ پیکسل) بهره میبرد. نمایشگر این دستگاه دارای تراکم پیکسلی ۵۲۶ پیکسل در هر اینچ، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، حداکثر روشنایی ۱۴۰۰ نیت و نرخ نمونهبرداری لمسی ۴۸۰ هرتز است. گوشی هوشمند مذکور در زیر نمایشگر از حسگر اثر انگشت میزبانی میکند و شیشهی محافظ گوریلا گلس ۵ روی آن قرار گرفته است.
گوشی جدید پوکو با ابعاد ۸٫۵۹ میلیمتر در ۷۵٫۴۴ میلیمتر در ۱۶۲٫۷۸ میلیمتر دارای وزنی معادل ۲۰۴ گرم و پنل پشتی آن از جنس شیشه است.
سامسونگ از نمایشگر کمی کوچکتر ۶٫۴ اینچ Dynamic AMOLED 2X با رزولوشن ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، نرخ نوسازی ۶۰ و ۱۲۰ هرتز و تراکم پیکسلی ۴۱۱ پیکسلبراینچ در S21 FE استفاده کرده است. گفته میشود، نمایشگرهای Dynamic AMOLED دقت رنگ بالاتری را در فضاهای sRGB و DCI-P3 ارائه میکنند. یک لایهی شیشهای Gorilla Glass Victus نیز وظیفه محافظت از آن را دارد.
پنل پشتی آن پلاستیکی است اما فریم S21 FE از آلومینیوم ساخته شده و به لطف همین المانهای طراحی، گلکسی S21 FE به سختی از دست سُر میخورد. همچنین این دستگاه دارای ابعاد ۷٫۹ میلیمتر در ۷۴٫۵ میلیمتر در ۱۵۵٫۷ میلیمتر و وزن ۱۷۷ گرم است.
شیائومی 12T پرو دارای صفحهنمایشی کاملا مسطح با اندازه مشابه پوکو اف ۵ پرو، پنل AMOLED، وضوح ۲٬۷۱۲ در۱٬۲۲۰ پیکسل، تراکم پیکسلی ۴۴۶ پیکسلبراینچ و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز است. همچنین این بخش با کورنینگ گوریلا گلس ۵ محافظت میشود. درضمن، حداکثر میزان روشنایی پنل نمایشگر دستگاه مذکور در حالت معمولی ۵۰۰ نیت است و زمانیکه زیر نور خورشید قرار داشته باشد، بهصورت خودکار به ۹۰۰ نیت میرسد.
در شیائومی ۱۲ تی پرو از فریم پلاستیکی استفاده شده اما روکش مات و بسیار ظریف پنل پشتی شیشهای دستگاه حس لمس رضایتبخشی را به کاربر منتقل میکند و ردی از اثرانگشت را روی خود نگه نمیدارد و بهراحتی هم از بین انگشتان سُر نمیخورد. همچنین، این گوشی هوشمند با وزن ۲۰۵ گرمی خود دارای طول و عرض و ضخامتی برابر با ۱۶۳٫۱ میلیمتر در ۷۵٫۹ میلیمتر در ۸٫۶ میلیمتر است.
درنهایت، نمایشگر ۶٫۷ اینچی OLED موتورولا اج ۳۰ پرو از یکمیلیارد رنگ پشتیبانی کرده و دارای نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز، رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۳۹۳ پیکسل در اینچ است. همچنین این قسمت توسط گوریلا گلس ۳ محافظت میشود.
برای ساخت فریم این گوشی هوشمند از پلاستیک بهره گرفته شده است. از سوی دیگر، استفاده از پنل شیشهای مات برای پشت موتورولا اج ۳۰ پرو انتخابی هوشمندانه محسوب میشود؛ چونکه علاوهبر کاهش لغزندگی و افزایش اصطکاک، تاحدممکن از جذب چربی و اثرانگشت نیز جلوگیری میکند. درضمن، به منظور کاهش جذب گردوخاک در اطراف قاب دوربین، لبههای آن به داخل خم شده است.
دوربین
دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی پوکو اف ۵ پرو با حسگر Omnivision OV64B و لنز ۶ تکه، دارای اندازه پیکسل ۱٫۴ میکرومتر و گشودگی f/1.79 است. لنز اولتراواید با سنسور ۸ مگاپیکسلی و میدان دید ۱۲۰ درجهای و لنز ماکرو با سنسور ۲ مگاپیکسلی نیز تکمیلکننده دوربین این دستگاه هستند. دوربین گوشی ردهبالای پوکو از لرزشگیر اپتیکال و الکترونیکی پشتیبانی میکند. همچنین دستگاه مذکور در بالای نمایشگرش میزبان دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی است.
در پنل پشتی S21 FE شاهد قرارگیری ماژول دوربین سهگانهای شامل دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی، لنز اولترواید با حسگر ۱۲ مگاپیکسل و لنز تلهفوتو با حسگر ۸ مگاپیکسل هستیم. همچنین، گلکسی S21 FE برای ثبت عکسهای سلفی، به دوربینی با حسگر ۳۲ مگاپیکسل تکیه دارد.
درست است که مشخصات حسگرها یکسان هستند اما دو نسخهی اسنپدراگون و اگزینوس گلکسی S21 FE به حسگرهای متفاوتی مجهز شدهاند؛ درحالیکه دوربین اصلی در نسخهی اسنپدراگون با حسگر IMX555 سونی همراه است، دوربین اصلی در مدل اگزینوس از حسگر S5K2LD سامسونگ استفاده میکند.
از سوی دیگر، ماژول دوربین شیائومی 12T پرو را ترکیب سهگانهی واید و اولتراواید و ماکرو تشکیل دادهاند. دوربین اصلی یا واید شیائومی 12T پرو به حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی با ابعاد عظیم 1/1.22 اینچ و پیکسلهای ۰٫۶۴ میکرومتری مجهز است.
دوربین ۸ مگاپیکسلی اولتراواید و دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو نیز در پنل پشتی شیائومی ۱۲ تی پرو دیده میشوند. دوربین اولتراواید این گوشی به حسگر S5K4H7 ISOCELL ساخت سامسونگ با تراکم پیکسلی ۱٫۱۲ میکرومتر مجهز است. دوربین ماکرو شیائومی 12T پرو هم از حسگر GalaxyCore GC02 با گشودگی f/2.4 استفاده میکند. در جلوی دستگاه نیز شاهد بهرهگیری از حسگر ۲۰ مگاپیکسلی Sony IMX596 با طراحی Quad Bayer برای ثبت تصاویر سلفی هستیم.
در گوشی هوشمند موتورولا از حسگر ۱/۱٫۵۵ اینچی با وضوح ۵۰ مگاپیکسلی بهعنوان دوربین اصلی استفاده شده است. برای لنز اولتراواید هم از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی بهره گرفته شده و همین مسئله سطح انتظارات را از خروجی عکسها افزایش میدهد. در کمال تعجب، سنسور سوم فقط برای تشخیص عمق تصاویر پرتره کاربرد دارد و ۲ مگاپیکسل است. همچنین در اج ۳۰ پرو دوربین سلفی ۶۰ مگاپیکسلی قرار دارد.
سختافزار و نرم افزار
در گوشی Poco F5 Pro، پردازندهی ۴ نانومتری Snapdragon 8+ Gen 1 قرار دارد. این تراشه ۸ هستهای (یک هسته ۳.۰ گیگاهرتز Cortex-X2 و سه هسته ۲.۵ گیگاهرتز Cortex-A710 و ۴ هسته ۱.۸ گیگاهرتز Cortex-A510) توسط پردازنده گرافیکی Adreno 730 همراهی میشود.
میتوان پوکو اف ۵ پرو را در کانفیگهای ۸| ۲۵۶، ۱۲| ۲۵۶ و ۱۲| ۵۱۲ خریداری کرد. نوع حافظه این گوشی هوشمند UFS 3.1 است. درضمن، این گوشی با رابط کاربری MIUI 14 بر پایهی سیستمعامل اندروید ۱۳ روانهی بازار میشود.
از سوی دیگر، دو نسخه از گلکسی اس ۲۱ افای عرضه میشود که یکی از تراشهی اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام و دیگری از تراشهی Exynos 2100 استفاده میکند؛ در ایران نسخهی دوم به فروش میرسد. تراشهی Exynos 2100 با لیتوگرافی ۵ نانومتری سامسونگ تولید میشود و در بخش CPU از هشت هستهی پردازشی استفاده میکند. همچنین، پردازندهی گرافیکی Mali-G78 MP14 وظیفه پردازشهای گرافیکی را برعهده دارد.
باید به این نکته اشاره کرد که گلکسی S21 FE در سه پیکرهبندی ۱۲۸ | ۶، ۱۲۸ | ۸ و ۲۵۶ | ۸ گیگابایت و با حافظهی ذخیرهسازی UFS 3.1 و رم LPDDR5 دردسترس کاربران قرار دارد. همچنین، گلکسی S21 FE با نسخهی جدید رابط کاربری اختصاصی One UI 4 و بر پایه اندروید ۱۲ عرضه میشود.
شیائومی 12T پرو درون خود تراشهی ۴ نانومتری Snapdragon 8+ Gen 1 کوالکام را دارد. این تراشهی ۸ هستهای (یک هسته Cortex-X2 و سه هسته Cortex-A710 و چهار هسته Cortex-A510) از پردازندهی گرافیکی Adreno 730 با فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز و مودم X65 5G کوالکام بهره میبرد.
این گوشی هوشمند شیائومی در دو پیکربندی ۸ | ۱۲۸، ۸ | ۲۵۶ و ۱۲| ۲۵۶ به فروش میرسد که رم و حافظهی ذخیرهسازی در هر دو نسخه بهترتیب از نوع LPDDR5 و UFS 3.1 هستند. همچنین، در شیائومی ۱۲ تی پرو از اندروید ۱۲ با رابط کاربری MIUI 13 استفاده شده است. سیاست بهروزرسانی شرکت سازنده برای این دستگاهها تا ۳ بهروزرسانی نرمافزاری و ۴ بهروزرسانی امنیتی را شامل میشود.
درون گوشی موتورولا از تراشه Snapdragon 8 Gen 1 استفاده شده است. تراشه مذکور برپایه لیتوگرافی ۴ نانومتری و نودهای سامسونگ توسعه یافته است. این تراشه ۸ هستهای از یک هسته Cortex-X2، سه هسته Cortex-A710 و چهار هسته Cortex-A510 بهره میبرد که بهترتیب در فرکانسهای ۳، ۲٫۵ و ۱٫۸ گیگاهرتز فعالیت میکنند.
همچنین باید به این نکته اشاره کرد که موتورولا اج 30 پرو در کانفیگهای ۸| ۱۲۸، ۸| ۲۵۶، ۱۲| ۲۵۶ و ۱۲| ۵۱۲ به فروش میرسد که میتوان رم آن را با ویژگی RAM Boost تا ۳ گیگابایت افزایش داد.
موتورولا جزو معدود شرکتهایی است که درون گوشیهای خود از اندروید خام استفاده میکند. اج ۳۰ پرو بهصورت پیشفرض با اندروید ۱۲ همراه است و تا ۲ بهروزرسانی بزرگ اندروید، یعنی اندروید ۱۴ را نیز دریافت خواهد کرد.
باتری
پوکو F5 پرو به باتری ۵٬۱۶۰ میلیآمپرساعتی با توانایی پشتیبانی از شارژ سریع ۶۷ وات و شارژ بیسیم ۳۰ وات مجهز است. گفته میشود این دستگاه را میتوان در ظرف مدت ۳۲ دقیقه ۵۰ درصد شارژ کرد.
گلکسی S21 FE از باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرد که از شارژ ۲۵ وات با سیم و شارژ سریع ۱۵ وات بیسیم نیز پشتیبانی میکند؛ البته سامسونگ شارژر را درون جعبه و بههمراه گوشی ارائه نمیکند. شارژر سریع ۲۵ وات، ۵۰ درصد از ظرفیت باتری گلکسی S21 FE را در ۳۰ دقیقه شارژ میکند. همچنین دستگاه مذکور از طریق شارژرهای بیسیم نیز شارژ میشود.
شیائومی 12T پرو به باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی و شارژر ۱۲۰ واتی مجهز است. شارژر ۱۲۰ واتی این گوشی با بهرهمندی از فناوری هایپرشارژ شیائومی، باتری را در مدت ۱۳ دقیقه از صفر به ۵۰ درصد و در مدت ۳۲ دقیقه بهطورکامل شارژ میکند. متاسفانه این دستگاه از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند.
اج ۳۰ پرو از باتری ۴۸۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده میکند که ازطریق شارژر ۶۸ واتی نیز شارژ میشود. خوشبختانه شارژر درون جعبه وجود دارد و نیازی به صرف هزینه اضافه نخواهد بود. حجم باتری دستگاه برای استفاده سنگین روزمره کافی به نظر میرسد.
بهمنظور شارژ مجدد دستگاه، میتوانید روی شارژ سریع ۶۸ واتی آن حساب کنید و از این طریق ۰ تا ۱۰۰ باتری را در ۵۵ دقیقه شارژ کنید. همچنین میتوانید تنها با قراردادن گوشی روی پد شارژر بیسیم، با توان ۱۵ وات گوشی خود را شارژ کنید.
قیمت
در نهایت نیز سراغ قیمت این محصولات رفته و آنها را با یکدیگر مقایسه میکنیم. میتوان قیمت را یکی از مهمترین فاکتورها در هنگام خرید محصولات جدید دانست.
باید برای برای خرید کانفیگ ۸/ ۲۵۶ گیگابیتی پوکو F5 پرو ۴۴۹ دلار کنار بگذارید. از سوی دیگر، گلکسی S21 FE برای نسخه پایه با ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی دارای قیمتی برابر ۶۹۹ دلار است. قیمت شیائومی 12T پرو نیز از حدود ۵۵۰ دلار شروع میشود. Edge 30 Pro هم ۸۹۹ دلار قیمت دارد.
جمعبندی
در این مقاله به طور مفصل گوشیهای مذکور در بخشهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته و با یکدیگر مقایسه شدند. هرکدام از آنها در مقابل بقیه دارای نقاط قوت و ضعف خاص خود بود. برای مثال پوکو اف ۵ پرو در زمان عرضه با اندروید ۱۳ همراه است و باتری ۵۱۶۰ میلیآمپرساعتی دارد. اما از سوی دیگر سرعت شارژ شیائومی ۱۲ تی پرو از همه بیشتر است.
در نهایت برای خرید یکی از آنها این شما هستید که تصمیمگیری میکنید و فاکتورهای مختلف را مدنظر قرار میدهید.
در ادامه فهرست مشخصات هر چهار دستگاه را مشاهده میکنید: