ریشه احساس گریه در هواپیما کجاست
اغلب اوقات سوار شدن به هواپیما با تنش هایی برای مردم همراه است که معمول ترین آن ترس از قرار گرفتن در محیط بسته هواپیما و ارتفاع است . گریه کردن مسافران در هواپیما هم یکی از نشانه های ایجاد اضطراب در سفرهای هوایی است .
مسافران معمولا با شروع حرکت هواپیما روی باند دچار استرس و حمله های عصبی می شوند و این حمله ها با بلند شدن هواپیما از زمین به اوج خود می رسد. گاه برخی افراد به محض نشستن روی صندلی دچار ترس از فضای بسته شده و خود را در محیط هواپیما گرفتار می بینند. علائم این اشخاص از اضطراب ساده تا حمله های عصبی شدید در نوسان است. این استرس و ناراحتی ها اغلب به طور ناگهانی با علائمی چون تپش قلب و تعرق شروع می شود. لرزش، تنگی نفس، سرگیجه، مشکلات گوارشی و بیهوشی از دیگر علائمی است که در اثر ترس از دست دادن کنترل و حتی ترس از مرگ در مسافر ایجاد می شود.
اغلب وقتی اندوهگین هستیم گریه می کنیم، گاهی از سر شوق اشک می ریزیم، در این میان، برخی هم وقتی سوار هواپیما می شوند گریه می کنند؛ اما چرا؟
گریه کردن در هواپیما
بنا بر یک نظرسنجی غیر رسمی که در ایالات متحده آمریکا منتشر شده است، نیمی از مسافران هنگام سوار شدن به هواپیما گریه می کنند. برخی از آنها می گویند که گریه نمی کنند، بلکه این زیبایی آسمان است که باعث می شود تا احساس گریه به آنها دست بدهد. تاکنون دانشمندان این پدیده را به طور مشخص بررسی نکرده اند، با این حال جسته و گریخته به ذکر دلایلی برای آن پرداخته اند.
خطوط هوایی ویرجین آتلانتیک دریافت که 55 درصد مسافران آن در طول سفر هوایی خود احساسات قوی و عمیقی را تجربه کرده اند، 41 درصد از مردان هم می گویند که سعی کرده اند اشک های خود را از سایر مسافرین پنهان کنند.
گریه کردن در هواپیما به دلیل احساس غربت و تنهایی است
علت گریه کردن در هواپیما
بسیاری از پژوهشگران بر این باورند که انسان به طور کلی برای جلب همدردی افرادی که اطراف او هستند بیشتر گریه می کند. افرادی که در زمان ناتوانی از ظرفیت و قدرت بیشتری برای حمایت از او برخوردار هستند، به همین دلیل است که کودکان گریه می کنند.
دکتر اد وینگرهاتس، استاد رفتار شناسی و علوم اجتماعی از دانشگاه تیلبرگ هلند می گوید:دلیل اصلی گریه، برقراری ارتباط با دیگران و حفظ روابط شکل گرفته با افرادی است که دوستشان داریم و به آنها اعتماد کنیم. اما در مورد گریه کردن در هواپیما موضوع این است که وقتی خودمان را تنها و در میان غریبه ها احساس می کنیم، گریه مان می گیرد.
در ارتفاع ده ها هزار متری بالاتر از سطح زمین احساس تنهایی، ترس و ناتوانی سرکشانه وجود ما را در خود فرو می بلعد.
از دیگر دلایلی که ذکر می کنند اینکه مقدار حواس پرتی و توجه به امور مختلف در طول سفر هوایی مثل شرایط عادی نیست و کمتر موضوعی است که توجه ما را به خود جلب کند؛ این شرایط احساس گریه را در برخی به وجود می آورد.
بعضی از آنها هم احساس می کنند که در یک فضای بسته و کم مساحت گرفتار شده اند و زندگی آنها تا حد زیادی به نوع عملکرد کادر پرواز بستگی دارد. همین عوامل دست به دست هم می دهند تا مسافر گریه کند و یا احساس گریه به او دست دهد. گاهی هم دلایل گریه نامعلوم است و شاید از سر بی حوصلگی باشد، به همین دلیل است که در همه فرودگاه های دنیا شاهد تعداد زیادی کتاب و مجله و...هستیم.