دلیل و ریشه اصلی تقلید کودکان از والدین خود
شاید شما به عنوان پدر یا مادر متوجه شده باشید که فرزند کوچک تان خیلی از کارهایتان را تقلید می کند یا به اصطلاح ادای شما را در می آورد؛ یعنی حرفی که می زنید، سریعا توسط کودکتان تکرار می شود. شاید انجام این حرکت در گفتن بعضی از کلمات و ابراز احساسات خلاصه شود؛ اما احتمالاً ذهن تان را درگیر کرده است.
جالب است بدانید که کودکان با همین تقلید کردن یا کپی کردن ها از دنیای اطراف چیزهای زیادی را یاد می گیرند. چنانچه در این بخش از خانواده پلاس پلاس وی میخوانید، در واقع چیزی که پدر مادر به زبان می آورند یا کاری که انجام می دهند، بخشی از ذهنیت کودک را شامل می شود و در نتیجه تقلید کردن او شروع می شود که البته این یک رفتار کاملاً طبیعی است.
چه زمانی کودک شروع به تقلید کردن از پدر مادرش می کند؟
معمولاً تقلید کردن از سنین خیلی پایین شروع می شود؛ یعنی همان لبخند زدن ها یا حالات صورت کودک نشان دهنده این است که او در حال تقلید کردن از شماست که معمولا از سن 14 تا 24 ماهگی اتفاق می افتد و کودک نه تنها حالات صورت مادر را تقلید می کند، بلکه واکنش ها و کلماتی که به کار می برد هم؛ شبیه پدر و مادرش است.
چرا کودکان از پدر و مادر خود تقلید می کنند؟
زمانی که کودک در حال رشد است، برای رشد عملکرد شناختی خود از والدینش تقلید کرده و رفتار آن ها را کپی می کند. برای رشد و یادگیری مهارت های جدید، تقلید سادهترین راه برای انجام این کار است و در نتیجه هر چقدر که پدر مادر تعامل بیشتری با فرزند خود داشته باشند، برای فرزندشان بهتر است و به او تجربیات اجتماعی بیشتری می آموزند. از طرفی او قصد دارد که با این تقلید کردن ها نوعی همدلی بین خود و پدر مادرش ایجاد کند.
کودکان نمی دانند که تقلید کردن شان کار درستی است یا نادرست
کودکان متوجه درست و غلط بودنِ این کار نمی شوند و به همین دلیل، والدین باید بسیار مراقب باشند که چگونه از خود واکنش نشان می دهند و از چه کلماتی استفاده می کنند، زیرا همان واکنش ها و کلمات احتمالاً به خودشان برگردانده شده و آزارشان می دهد. در واقع کودکان بدون هیچ سوالی؛ فقط تقلید می کنند.
در نهایت اگر فرزندتان رفتار اشتباه یا بی ادبانه ای را انجام می دهد، مراقب باشید که این عادت را ابتدا در خود از بین ببرید.