وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

چرا یخ لغزنده است و روی آن لیز می خوریم؟

چرا یخ لغزنده است و روی آن لیز می خوریم؟

به دلیل لغزندگی یخ همه افراد همیشه هنگام راه رفتن روی یخ و برف مراقب هستند که لیز نخورند اما علت این لیزی و لغزنده بودن یخ چیست؟

چرا یخ لیز و لغزنده است ؟

یخ لیز و لغزنده می باشد همان گونه که آب و رطوبت لغزنده است اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا باید هنگام عبور از یخ مراقبت کافی را داشته باشید؟

همه ما هنگام عبور از جای یخ زده مراقب هستیم تا با افتادن دچار آسیب ، شرمندگی و از دست دادن تعادل نشویم . یخ نوعی پارادوکس را برای محققان ایجاد کرده است.

بیشتر محققان بر این عقیده هستند که یخ حتی در نازک ترین حالت و لایه از آب نیز لغزندگی خود را دارد و مانند آب معمولی نیست و حالت چسبنده دارد.

یخ لیز

اما علت چیست که کنترل خود را روی یخ از دست می دهیم؟

تئوری و فرضیه های زیادی در این مورد به دست ما رسیده است و به ما نشان می دهد که هنگام پا گذاشتن روی یخ چه تغییراتی در آن به وجود می آید . یکی از فرضیه های برجسته این است که ما با ایستادن روی یخ به آن فشار وارد می کنیم و این فشار تا جایی تا جایی که باعث ذوب شدن لایه رویی یخ شود و باعث شود که آب بیرون زده از آن کنترل ما را حفظ کند، کافی است.

اما اکثریت این موضوع را تجربه کرده اند که این فشار در حد توان ما نیست ، به این صورت که باید پاهایی به اندازه پاهای فیل داشته باشیم تا بتوانیم کنترل خود را حفظ کنیم.

شاید برایتان پیش آمده باشد که کف آشپزخانه را شسته باشید و قسمتی از آب آن یخ بزند و در این شرایط مشاهده خواهید کرد که راحت با این مسئله کنار می آیید و تعادل خود را از دست نمی دهید اما یخ های حاصل از برف کمی متفاوت تر هستند.

سر خوردن روی یخ

در واقع آن ها نه یخ هستند نه آب اما کاملا لغزنده می باشند.

برای فهم این موضوع محققان سعی کردند که به صدای تولید شده از یخ توجه کنند . آن ها دستگاهی را طراحی کردند که صدای ایجاد شده را هنگام پا گذاشتن روی یخ بفهمند که این دستگاه به شدت حساس است و می تواند صدای مولکول ها را نیز به گوش افراد برساند.

آن ها به این نتیجه رسیدند که اصطکاک ایجاد شده روی برف باعث ایجاد این لغزنده بودن می شود. به دلیل همین اصطکاک، حتی نازک ترین یخ ها به اندازه تار مو نیز این لغزندگی را ایجاد می کند.

لایه رقیق ذوب شده روی یخ ها می تواند از لغزندگی درونی آن بکاهد و البته که ویژگی هایی در مورد ساختار مولکولی یخ ها باعث شده است که محققان کمی در این باره سردرگم شوند .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع