چند توصیه به کودک برای حفظ امنیت و جانش
تربیت کودک مهم ترین مسئولیت هر والدینی است. والدین باید علاوه بر نکات تربیتی، روشهای محافظت از خود را به کودکان بیاموزند و حساب شده و منطقی با بچهها صحبت کنند. والدین نباید برای هوشیار کردن کودکان قصههای ترسناک برای آنها تعریف کنند و درباره همه خطرات پیرامون کودک به او توضیح دهند زیرا این کار آثار روانی نامطلوبی به جا میگذارد. در این بخش از پلاس وی موارد و نکاتی را ذکر می کنیم که والدین باید به فرزندان خود آموزش دهند تا در مواقع خطر بتوانند از آنها استفاده کنند.
به کودک توصیه کنید که با غریبه ها سوار آسانسور نشه
کودک شما باید بداند که نباید به غریبه ها اعتماد کند، به او بگویید که با غریبه ها سوار آسانسور نشود و اگر کسی که او را نمی شناسد، از کودک درخواست نمود که سوار آسانسور بشوند، به او بگوید منتظر والدینم هستم.
اسم و مشخصات کودک رو رو هر وسیله ای ننویسید!
اسم و مشخصات کودک خود را روی وسایل مدرسه او مانند کوله که در معرض دید غریبه ها قرار می گیرند، ننویسید، زیرا اینگونه افراد سودجو از فرصت استفاده کرده و با صدا کردن نام کودک اعتماد او را جلب خواهند کرد.
به کودک بگین پیش پلیس بره
به کودک خود بیاموزید که اگر در خیابانی گم شد، آرامش خود را حفظ کند و نزد پلیس برود، در صورت عدم وجود پلیس کودک می تواند از خانم ها کمک بگیرد.
به کودک بگین نگه کسی خونه نیست
اگر کودک شما به هر دلیلی در خانه تنها ماند، هنگامی که فردی در زد، نگوید که والدینم خانه نیستند بلکه بهتر است، بگوید پدرم خانه است اما درگیر کاری است(دستش بنده) و نمی تواند جلوی در بیاید. به کودک بگویید اگر هنگام تنهایی مشاهده نمود که کسی از روی دیوار و... می خواهد وارد خانه شود، درب ها را قفل کرده و با پدر و مادر و پلیس تماس بگیرد.
به کودک یاد بدین در مواقع خطر داد بزنه
به کودک خود نه گفتن را بیاموزید و به او یاد دهید در زمانی که خطر او را تهدید می کند و فرد غریبه ای او را به زور می خواهد جایی ببرد، فریاد بزند و از دیگران درخواست کمک نماید و بگوید که من این فرد را نمی شناسم. افرادی که از بچهها باجگیری میکنند از لحاظ روانی افرادی ترسو هستند که در برابر جمع هراسان میشوند و پا به فرار میگذارند.
به کودک بگین که شماره ها رو حفظ کنه
متاسفانه بسیاری از کودکان شماره تلفن والدین خود را بلد نیستن، با کمک گرفتن از شعرهای کودکانه، به کودک خود شماره تلفن خود را یاد دهید. والدین باید به کودک خود گرفتن تماس های اضطراری را آموزش دهند. باید به آنها شماره تماس های اضطراری مانند پلیس، اورژانس، آتش نشانی را اموزش دهند.
به کودک بگید اگه کسی ازت کمک خواست...
به کودک بگویید که کسی از او کمک نمی خواهد چون اگر کسی کمک بخواهد واقعا از بزرگترها کمک می گیرد، پس در این مواقع به او بگویید که قاطع نه بگوید و سریع دور شود.
به کودک بگید اگه کسی ازت دعوت کرد...
به کودک خود برای حفظ امنیتش بگویید که اجازه دارد تنهایی با چه افرادی رفت و آمد کند. به او بگویید که اگر با کسی به تازگی دوست شد نمی تواند به خانه آنها برود.
به کودک دفاع شخصی یاد بدین
برای اینکه کودکتان بتواند از خود دفاع نماید، به او دفاع شخصی را بیاموزید یا او را به کلاس های رزمی بفرستید تا بتواند در هر شرایطی از خود دفاع کند و اجازه ندهد دیگران به او آسیبی برسانند.
کمک اولیه رو به کودک یاد بدین
اصول مراقبت های اولیه را در مواقع ضروری به کودکتان بیاموزید تا در زمانی که شما در کنار او نیستید، در صورت آسیب دیدن بتواند از خود مراقبت کند، همچنین به کودک یاد دهید سلامتی همه است و باید از سلامتی خود مراقبت کند.
به کودک خود بگین که راز دار نباشه!
کودکان را به رازدار بودن تشویق نکنید بلکه تاکید کنید که هیچ رازی نباید بین آنها و افراد بزرگتر دور از چشم والدین وجود داشته باشد زیرا اکثر افرادی که کودک آزاری میکنند، به کودک میگویند این کارها رازی است که غیر از ما دو نفر کسی نباید آن را بفهمد.
به کودک بگین هیچ کس حق ندارد او را به زور ببوسد
به فرزند خود بیاموزید که کسی حق ندارد بدون اجازه او را بغل کند و ببوسد و اگر فردی او را مجبور به انجام چنین کارهایی کرد، به او بگویید حتما به والدین و...اطلاع دهد. کودک باید بداند کسی حق ندارد بدون رضایت او و والدیناش، بدن وی را لمس کند.