چهره های مشهور زیادی در دنیای ورزش و سینما و موسیقی از بیماری مهلک سرطان رنج میبرند. در ادامه با چهره های مشهوری که گرفتار سرطان بودند آشنا شوید.
ستارگان و چهره های مشهور بین المللی زیادی به مبارزه با سرطان پرداخته اند و به ندرت توانسته اند در این جنگ نابرابر پیروز شوند. در ادامه گزارشی از مشهورترین چهره هایی که به جنگ با این بیماری بی رحم رفته اند، می پردازد.
محمود استاد محمد
محمود استاد محمد در سال 1329 در محله دروازه دولاب تهران به دنیا آمد. وی فعالیت نمایشی خود را در نوجوانی پس از آشنایی با استادش محمد آستیم و سپس نصرت رحمانی و عباس نعلبندیان و با بازی در نمایش های بیژن مفید و عضویت در آتیله تئاتر آغاز کرد و در سال 1347 با بازی در نمایش «شهر قصه» (در نقش خر) به شهرت رسید. وی همچنین در سال 1348 در نمایش «نظارت عالیه» به کارگردانی ایرج انور به ایفای نقش پرداخت. وی پس از انحلال آتلیه تئاتر، در سال 1351 به بندر عباس سفر کرد و در آنجا گروه نمایشی «پتوروک» را تشکیل داد. وی در سال 1351 دوباره به تهران مراجعت نمود. محمود استاد محمد پس از نوشتن نمایشنامه های متعدد، در سال 1364 به کانادا مهاجرت کرد. وی در سال 1377 دوباره به ایران باز گشت و فعالیت هنری خود را از سر گرفت. او در صبح پنج شنبه سوم مرداد 1392 به دلیل سرطان کبد در بیمارستان جم تهران درگذشت.
مرتضی پاشایی
مرتضی پاشایی متولد21 مرداد 1363 خواننده، نوازنده و آهنگساز پاپ ایرانی بود. پاشایی با قرار دادن ترانه هایش در اینترنت شناخته شد. او نخستین آلبوم رسمی خود، «یکی هست» را در سال 1391 منتشر نمود. آلبوم های «گل بیتا» و «اسمش عشقه» دو آلبوم دیگر او هستند که تا پیش از درگذشتش بصورت رسمی منتشر نشده بودند.
او از آذر 1392 به تشخیص پزشکان به سرطان معده مبتلا گردید و در آبان 1393 در 31 سالگی درگذشت.
حسین معززی نیا
حسین معززی نیا، از منتقدان جدی و صاحب فکر سینماست. این منتقد و مدرس سینما، سینمایی نویس مؤلف، و مستندساز صاحب سبک، به سال 1352 در تهران متولد شده و فعالیت جدی مطبوعاتی اش را به عنوان نویسنده، خبرنگار و گزارشگر در ماهنامه سوره، به سردبیری سیدمرتضی آوینی آغاز کرده است. همکاری در مقام دبیر سرویس سینمایی با مجلات سروش، نقد سینما، مشرق و مهر را در کارنامه دارد و کتاب های «درباره ابراهیم حاتمی کیا»، «فیلمفارسی چیست»، و «سینما و افق های آینده»، مجموعه های مستند تلویزیونی «سینمای دینی»، «سنگ کاغذ قیچی»، «روایت راوی» و «عالم هیچکاک»، و فیلم های مستند «سفر سبز»، «روایتی نو»، و «عروسی ایرانی، فیلمسازی ایرانی» از دیگر آثار اوست.
حسین معززی نیا داماد شهید آوینی و سردبیر مجله همشهری 24، به علت ابتلا به سرطان خون در بیمارستان بستریست.
ابوالفضل پورعرب
ابوالفضل پورعرب بازیگر سینما که سال هاست با مریضی سرطان دست و پنجه نرم می کند درخصوص وضعیت سلامتی خود گفت:آخرین عمل خود را با موفقیت انجام داده ام و وضعیتم رو به بهبودی است. ابوالفضل پورعرب سرطان را شکست داد.
ابوالفضل پورعرب بازیگر سینما، تلویزیون، درخصوص وضعیت سلامتی خود گفت:آخرین عمل خود را با موفقیت انجام داده ام و وضعیتم رو به بهبودی است.
وی در ادامه تصریح کرد:اکنون در دوران نقاهت به سر می برم و هر روز نیز وضعیت جسمانی ام رو به بهبودی بیشتر می رود و امیدوارم به زودی سلامتی کامل را به دست آورم.
مجید بهرامی
مجید بهرامی، بازیگر جوان سینما و تئا تر ایران که طی چند سال اخیر با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می کرد، روز شنبه 23 آبان ماه دار فانی را وداع گفت.
این بازیگر تئا تر و سینما که بازی در فیلم هایی چون «بدرود بغداد»، «گیلانه» و «دانه های ریز برف» و حضور در صحنه نمایش هایی چون «سیا ها»، «خانه در گذشته ما»، «عشق آباد»، «آنتیگونه» و «عجایب المخلوقات» را در کارنامه خود داشت، از بازیگران مستعد و توانای تئا تر ایران بود که به دلیل ابتلا به بیماری سرطان نتوانست به فعالیت مستمر خود در عرصه تئا تر ادامه دهد. مجید بهرامی پیش از این برای پیوند مغز استخوان در کشور آلمان بستری شد و بعد از چند بار بستری شدن در آلمان به ایران بازگشت. وی چندی پیش، نمایشگاه عکس «طناب ها و امید ها» را برای حمایت از بیماران سرطانی برگزار کرد. بهرامی چند روزی به دلیل مشکلاتی که برایش ایجاد شده بود، در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان پارس بستری شده بود و صبح امروز 21 آبان ماه به دلیل تنگی تنفس به بخش مراقبت های ویژه بیمارستان پارس منتقل شد.
غلام حسین مظلومی
غلام حسین مظلومی متولد 1328 در آبادان بازیکن پیشین و مربی فوتبال ایرانی است. مظلومی در دوران بازیگری، عضو باشگاه استقلال تهران و تیم ملی ایران و مشهور به «سر طلایی فوتبال ایران» بود. اودر گذشته سرپرست تیم فوتبال استقلال تهران بود. او در 28 آبان ماه 1393 در اثر ابتلا به سرطان معده درگذشت.
جان وین
جان وین، دیگر برنده اسکار و یکی از مشهورترین بازیگران ژانر وسترن در 72 سالگی بر اثر سرطان معده درگذشت. او یکی از بازیگران فیلم «فاتح» (The Conqueror) در سال 1956 است که مثل تعداد دیگری از بازیگران و عوامل فیلم مثل سوزان هیوارد، آگنس مورهد و کارگردان دیک پاول بر اثر سرطان از دنیا رفتند.
این فیلم در جنوب غربی یوتا فیلمبرداری شد، منطقه ای که فاصله کمی با جنوب غربی نوادا، مکان آزمایشات هسته ای آمریکا داشت. برخی معتقدند که بقایای رادیواکتیو این تست ها بازیگران و عوامل این فیلم را آلوده کرده است.
البته خود جان وین معتقد بود که سرطان ریه اش در سال 1964 و بعدا سرطان معده اش در اثر مصرف روزانه 6 بسته سیگار بوده است. خانواده وین بعد از مرگش انستیتوی سرطان جان وین را برای کمک به تحقیقات و درمان این بیماری تاسیس کردند.
باب مارلی
باب مارلی با وجود اینکه تنها 36 سال زندگی کرد و به خاطر سرطان پوست درگذشت، مشهورترین خواننده جاماییکایی و سلطان سبک «رگه» (reggae) محسوب می شود. او در سال 1963 با عضویت در گروه ویلرز وارد دنیای موسیقی شد و خیلی زود توانست با اشعار و صدایش خودش را متمایز کند.
مارلی برای درمان در کلینیکی در مونیخ بستری شد و وقتی درمان نتیجه نداد، تصمیم گرفت برای روزهای آخر به زادگاهش جاماییکا برگردد ولی علایم حیاتی او در مسیر پرواز بدتر شد و هواپیما مجبور شد در میامی فرود بیاید. مارلی سرانجام در بیمارستانی در میامی درگذشت ولی در نهایت در جاماییکا به خاک سپرده شد.
لنس آرمسترانگ
دوچرخه سوار آمریکایی مشهورترین چهره ای است که توانسته بر سرطان غلبه کند و به زندگی عادی برگردد. آرمسترانگ می گوید:«سرطان زندگی ام را بهتر کرد ولی آن را برای هیچکس آرزو نمی کنم. خیلی خوش شانس بودم که توانستم جان سالم به در ببرم و از زندگی جدیدم کاملا لذت می برم.»
او بعد از غلبه بر سرطان توانست 7 بار قهرمان توردوفرانس شود و بابت این بازگشت رویایی تبدیل به یک قهرمان شد.
او موسسه ای به نام «لیواسترانگ» (Livestrong) هم برای کمک به بیماران سرطانی تاسیس کرد ولی از زمانی که مشخص شد برای موفقیت در دنیای دوچرخه سواری دوپینگ می کرده، بخش زیادی از محبوبیتش را از دست داد.
استیو جابز
موسس اپل در سال 2011 به خاطر سرطان درگذشت. بعد از مرگ جابز، شرکت های اپل و مایکروسافت به احترام او پرچم هایشان را به صورت نیمه برافراشته درآوردند. مراسم تشییع جنازه جابز به طور خصوصی برگزار شد ولی شرکت اپل ایمیلی را معرفی کرد که مردم بتوانند پیام های تسلیت شان را بفرستند.
فرماندار کالیفرنیا روز 16 اکتبر را روز استیو جابز معرفی کرد و مرسمی خصوصی در دانشگاه استنفورد برگزار شد که چهره هایی مثل بونو، خواننده گروه بوتو و جان بائز حضور داشتند. جابز در آلنامسا به خاک سپرده شد ولی محل دفن او اعلام نشده است.
استیو مک کویین
بازیگر مشهور فیلم های «پاپیون» و «فرار بزرگ» در سال 1980، وقتی 50 ساله بود به خاطر سرطان ریه در مکزیک درگذشت. مک کویین برنده جایزه اسکار و گران ترین بازیگر دوره خودش در هالیوود بود. در سال 1978 او گرفتار سرفه های متوالی شد ولی ترک سیگار و دوره درمانی آنتی بیوتیک نتیجه نداد.
در سال 1979 آزمایشات نشان داد که او سرطان دارد و مک کویین مدعی شد که این بیماری نتیجه کار کردن با آزبستس در زمان خدمت در نیروی دریایی بوده.
او برای این درمان ماهانه 40 هزار دلار پرداخت کرد ولی بی نتیجه بود و در بازگشت به آمریکا مشخص شد که تومورهای جدیدی در بدنش پیدا شده. پزشکان آمریکایی جراحی این تومورها را خطرناک تشخیص دادند ولی مک کویین برای جراحی به خوارز مکزیک رفت و 12 ساعت بعد از جراحی به خاطر ایست قلبی درگذشت. خاکستر مک کویین پس از مرگش به اقیانوس آرام ریخته شد.
پاتریک سوئزی
بازیگر آمریکایی بیشتر به خاطر بازی در فیلم روح (Ghost) شهرت دارد، تا آخرین روزهای زندگی علاوه بر شیمی درمانی سخت به خاطر سرطان لوزالمعده به فعالیتش هم ادامه داد. او مصمم بود که اجازه ندهد سرطان تاثیری روی زندگی اش بگذارد و به همین خاطر با وجود مخالفت پزشکان به کشیدن سیگار ادامه داد ولی او تا لحظه آخر به مبارزه ادامه داد و بعد از تشخیص بیماری توانست 2 سال به زندگی اش ادامه دهد.