مواد لازم برای چکدرمه :
- برنج : 700 گرم
- گوشت گوسفند خرد شده :نیم کیلو
- رب گوجه فرنگی : 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده : یک عدد متوسط
- آب : حدود یک لیتر (4 پیمانه)
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی : به میزان لازم
- روغن : به میزان نیاز
مرحله به مرحله درست کردن غذای سنتی ترکمنی ها "چکدرمه"
ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
بعد پیاز های خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز ها طلایی رنگ شوند.بعد از تفت پیاز گوشت خرد شده را داخل آن بریزید و خوب تفت دهید.
به پیاز و گوشت در حال تفت خوردن 2 تا 3 قاشق رب گوجه فرنگی ، مقداری نمک ، فلفل و ادویه های دیگر را اضافه کنید و تفت دهید.
سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را رو به بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت کمکم بپزد.
بعد از پخت کامل گوشت و کم شدن آب گوشت ،برنج خیس خورده شده را از آب خارج کنید و داخل قابلمه گوشت پخته بریزید.و آب آن را اندازه بگیرید تا شفته نشود.بعد از جوشیدن برنج ، آن را دم کنید. ابتدا حرارت را کمی بالا ببرید تا برنج بخار کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد.
برنج پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید.
نکات تکمیلی در مورد چکدرمه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
چکدرمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .