وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

چیزهای مهمی که تو مدرسه یادمون ندادن

چیزهای مهمی که تو مدرسه یادمون ندادن

همه افراد بعد از گذران دوران مدرسه و داشتن تجربیات مختلف، به این نتیجه می رسند که ای کاش در مدرسه چیزهایی را می آموختند که امروز در زندگی شان به آن ها نیز دارند.

توانایی و مهارت هایی که ای کاش در مدرسه یاد می گرفتیم

یادآوری خاطرات مدرسه و دانش آموزی برای همه ما لذت بخش و خوشایند است زیرا این دوران سرشار از تجربیات درست و غلط است که از یک سو به معلمان و از سوی دیگر به همکلاسی ها ارتباط دارد.

اما وقتی به عمق چند سال تحصیلی می اندیشیم با خود می گوییم کاش چیزهایی را می آموختیم که در زندگی فعلی و آینده مان کارساز بود و می توانستیم بیشترین بهره را از آن ببریم. به همین دلیل در این بخش بسیار مهم و جذاب از سبک زندگی پلاس وی به مواردی که باید در مدرسه یاد می گرفتیم و نگرفتیم می پردازیم.

یاد گرفتن در مدرسه

مهارت های اساسی مطالعه:

دانش آموزان اغلب باید بدانند چه مواردی را باید از کتاب درسی یاد بگیرند و بخاطر بسپارند، اما تعداد کمی از آنها برای یادگیری چگونگی مطالعه درست، وقت می گذارند. در دانشگاه مهارت های مطالعه، کاربرد بسیاری دارد و انتظار می رود دانشجویان بیش از هر زمان دیگری درس ها را بخاطر بسپارند. دانشجویانی که مهارت مطالعه بالایی ندارند، در امتحانات عملکرد کمتری دارند.

مدیریت زمان:

بسیاری از دانش آموزان از یک فعالیت به فعالیت دیگری می روند و مدیریت زمان را نمی دانند و والدین شان به آنها کمک می کنند تا همه چیز را منظم نگه دارند اما در بزرگسالی هنگامی که مشغول کار می شوند و یا شروع به فعالیت در دانشگاه می کنند متوجه اهمیت مدیریت زمان می شوند؛ به همین دلیل معلمان و والدین باید مهارت مدیریت زمان را به دانش آموزان بیاموزند تا ارزش وقت را بدانند و بتوانند فعالیت های خود را اولویت بندی کنند.

مدیریت زمان

تمرین خودمراقبتی:

به طور معمول دانش آموزان در دبیرستان باهل دادن و کشیدن لباس های یکدیگر موجب آزار همکلاسی های خود می شوند، بعد فراموش می کنند و دوباره چرخه را شروع می کنند. دبیرستان زمان بسیار خوبی برای شروع آموزش خود مراقبتی است.

معلمان و والدین می توانند دانش آموزان را تشویق کنند تا از خود مراقبت بیشتری کنند، به این ترتیب از فرسودگی روحی و فکری جلوگیری کنند، برای استراحت وقت بگذارند و یاد بگیرند که چگونه استرس را از راه های سالم کنترل کنند.

نحوه مراجعه به پزشک:

بسیاری از بزرگسالان هنوز در نحوه مراجعه به پزشک مشکل دارند. حتی در دوره دبیرستان، والدین پزشک مورد نظر را پیدا می کنند و برای فرزندان خود قرار ملاقات می گیرند.

دوران دبیرستان زمان خوبی برای صحبت با نوجوانان در مورد روند درمان و مراجعه به پزشک و...است، برای فرزندان خود توضیح دهید که چرا یک پزشک خاص را انتخاب کرده اید و حتی اجازه دهید هر از گاهی با پزشک تماس بگیرند، برای خودشان وقت بگیرند و روند مربوط به پرداخت هزینه ویزیت دکتر را نیز انجام دهند.

نحوه مراجعه به پزشک

عادت های سالم:

این مسئله با وجود برنامه های جدیدی که به اجرا در آمده کمتر شده است، اما بسیاری از این برنامه ها به جای آموزش عادت های سالم مانند مصرف غذای سالم و انجام ورزش منظم، به حذف برخی مواد غذایی از رژیم های غذایی نوجوانان اشاره دارد. بهترین روش برای آموزش عادات سالم به نوجوانان، الگوسازی عادات سالم است.

نحوه تهیه غذا:

اگر می خواهید نوجوانان عادت های سالمی داشته باشند، لازم است برخی اصول آشپزی را یاد بگیرند. آنها ممکن است مهارت لازم برای تبدیل شدن به یک قهرمان را نداشته باشند، اما باید یاد بگیرند که چگونه یک سالاد یا ماکارونی ساده درست کنند و از انواع وسایل آشپزخانه استفاده کنند. والدین می توانند این مهارت ها را در خانه آموزش دهند.

کارهای ساده خانگی:

چند دانش آموز دبیرستانی قادر به تعویض لامپ هستند؟ ممکن است کارهای ساده چندان مهم به نظر نرسد، اما دانش آموزان دبیرستانی باید فرصت خرید یک لامپ و تعویض آن را پیدا کنند. آنها همچنین باید کارهای دیگری مانند نحوه آویختن قاب و کارهای دیگر را یاد بگیرند.

تعویض لامپ

قانون 80/20:

این روش به شما می گوید که وقت با ارزش خود را صرف کارهایی نمایید که بازده بیشتری از لحاظ موفقیت و از لحاظ حس رضایت درونی دارند. اما متاسفانه ما این قانون را نمی آموزیم و گاهی زمان خود را صرف کارها و مشغولیت های می کنیم که مفید نیستند.

تمرکز بر روی پیدا کردن راه حل مشکلات:

در مدرسه لازم است به ما آموزش دهند که وقت خود را برای پیدا کردن راه حل مشکلات متمرکز کنیم و فقط به سختی کار فکر نکنیم.

مبانی پس انداز و سرمایه گذاری:

پس انداز برای بازنشستگی یا حتی یک روز مبادا در لیست اکثر نوجوانان نیست، اما باید باشد. برخی از دبیرستان ها کلاس هایی را برگزار می کنند که نوجوانان در یک بورس سهام مجازی سرمایه گذاری کنند، اما سرمایه گذاری باید فراتر از آن باشد.

به نوجوانان در مورد صندوق های سرمایه گذاری و مزایای پس انداز برای موارد اضطراری بیاموزید. آنها می توانند یاد بگیرند که چگونه از پس انداز برای سرمایه گذاری در آینده استفاده کنند.

پس انداز و سرمایه گذاری

انجام سریع کارها:

انجام کارهای خسته کننده و تکراری باعث پایین آمدن سطح هیجان و به تعویق افتادن کارها می شوند. باید بیاموزیم به جای اینکه به کارهای خسته کننده فکر کنیم بهتر است کارها را سریع و پشت سر هم انجام دهیم.

متکی بودن به خود:

برخی افراد یاد گرفته اند که همیشه از دیگران توقع داشته باشند و بدون دیگران زندگی آنها پیشرفت نمی کند. در مطالب قبلی پلاس وی خواندید که خیلی خوب است که معلمان ما در مدرسه به دانش آموزان بیاموزند که تنها به خود متکی باشند و بیاموزند با تلاش هر فردی موفق می شود. همه افراد موفق افسار زندگی را خود به دست گرفته و برای موفقیتشان تلاش می کنند.

انتخاب رشته درست پیش از ورود به دانشگاه:

بسیاری از افراد توانایی رفتن به دانشگاه را ندارند. مدارس باید قبل از ورود افراد به دانشگاه با آنها در مورد اهمیت انتخاب رشته صحیح دانشگاهی صحبت تا در یکی از مهم ترین انتخابات زندگی تحصیلی خود به بهترین شکل ممکن عمل کنند.

انتخاب رشته

دستیابی به اهداف واقع بینانه:

مدارس، نوجوانان را به تعیین اهداف در آینده ترغیب می کنند، اما اغلب در همین بخش متوقف می شوند. مدارس به جای اینکه فقط به نوجوانان بگویند خواستن توانستن است باید چشم اندازهای وسیعی را در آینده به آنها نشان دهند، آنها را ترغیب به تعیین اهداف واقع بینانه کنند و سپس به نوجوانان کمک کنند تا برنامه هایی برای رسیدن به اهداف خود ایجاد نمایند.

نترسیدن از اشتباهات و شکست ها:

انسان ها تا وقتی کوچک هستند کارهای مختلف را بدون ترس از شکست امتحان می کنند اما با بزرگ شدن محتاط تر شده و از شکست خوردن می ترسیم. همه ما باید بیاموزیم که از شکست ها نترسیم و با یک شکست نا امید نشده و تلاش خود را برای رسیدن به موفقیت بیشتر کنیم. تسلیم نشدن در برابر شکست رمز موفقیت است.

ملامت نکردن خود:

پس از شکست در کارها ملامت کردن خود کار اشتباهی استزیرا این کار تنها به ناراحتی و درد درونی می افزاید و وقتتان را با ملامت خود هدر می دهید. در مدارس لازم است یاد بگیریم که خود را ملامت نکنیم زیرا شکست برای هر کسی ممکن است پیش آید، پس از هر شکست فرد باید برخیزد و دوباره تلاش کند.

شکست خوردن

چگونگی کنترل شکست:

والدین، اغلب می خواهند فرزندانشان را از شکست دور نگه دارند و از آنها محافظت کنند، اما واقعیت این است که شکست هم بخشی از زندگی است. دبیرستان مکانی عالی است تا دانش آموزان در محیط کنترل شده شکست را تجربه کنند و از نو شروع کنند.

از دست ندادن فرصت ها:

شما از هر شکست یا تجربه ی تلخی، می توانید درس بگیرید و برای رشد خود استفاده کنید. ای کاش در مدرسه به ما می آموختند که تجربه های منفی، چیزهای بیشتری برای یاد دادن نسبت به تجربه های موفقیت آمیز دارند.

در مطالب قبلی بخش سبک زندگی پلاس وی خواندید که بعضی وقتها، نکته ای که از یک تجربه ی بد یاد گرفته میشود، بیشتر از نکاتی است که از تجربه ی موفقیت آمیز حاصل می شود.

فرصت های موفقیت

مهارت های مذاکره:

مهارت های مذاکره و فن بیان در زمینه های مختلف مثل خرید اتومبیل، بحث در مورد حقوق یک شغل جدید یا تصمیم گیری های بزرگ برای یک شرکت مهم است.

مذاکره به معنای اصرار بر پذیرفتن همه نیست بلکه به معنای بررسی همه جوانب و ارائه یک راه حل منطقی است. معلمان می توانند با اجازه دادن به دانش آموزان در انجام برخی از مذاکرات در کلاس، در توسعه مهارت های مذاکره کمک کنند.

مثبت اندیشی:

برای اینکه مثبت اندیش باشید، باید یاد بگیرید که چطور به درستی افکارتان را تحلیل کنید. مثبت اندش بودن این نیست که همه واقعیت های منفی زندگی تان را نادیده بگیرید.این است که بتوانید رویکردی فعال تر به زندگی داشته باشید.

مثبت اندیشی به جای احساسی ناامیدی یا کلافگی، به شما امکان می دهد با فکر کردن به راه های موثر برای حل مشکل و پیدا کردن راهکارهای خلاقانه، با چالش های زندگی روبه رو شوید.

مقایسه نکردن خود با فرد دیگر:

همه ما باید بیاموزیم خودمان را با فرد دیگری مقایسه نکنیم زیرا هر کسی توانایی های متفاوتی دارد. شما تنها خودتان را با خود مقایسه کنید و سعی کنید از دیروزتان موفق تر باشید.

مقایسه کردن خود

نحوه پیدا کردن شغل:

بسیاری از دروس در دبیرستان بر آنچه نوجوانان می خواهند بقیه عمر انجام دهند متمرکز نیست و در یافتن شغل و تأمین هزینه های زندگی کمکی به فرد نمی کند. به نوجوانان باید آموزش داده شود که کجا باید به دنبال شغل باشند و نحوه درخواست شغل، ایجاد رزومه و مصاحبه شغلی چگونه است.

نحوه تعامل حرفه ای با مردم:

تعامل حرفه ای شامل رعایت ادب و احترام هنگام مکالمه با رئیس یا مشتریان، تحت کنترل احساسات و پرهیز از شایعات و بزرگنمایی است که شامل مهارت های قوی در نوشتن و دانستن نحوه بیان از طریق تلفن یا از طریق ایمیل است.

نوشتن ایده ها:

شما باید بیاموزید که افکار و اهداف خود را بنویسید تا راحت تر بتوانید روی چیزهایی که میخواهید متمرکز شوید. ایده های ناب و خوبی که به ذهنتان می رسد را بنویسید تا از خطر پاک شدن ایده ها از ذهن در امان بمانید.

نوشتن ایده ها

جدی نگرفتن برخی مسائل:

همه مسائل خود را جدی نگیرید. بیاموزید و بدانید که مسائلی که الان برای شما مهم هستند و شما برای آنها حرص می خورید به مرور زمان کمرنگ شده و با بالا رفتن سنتان می فهمید که این مسائل ارزش حرص خوردن نداشتند.

نحوه استفاده صحیح از رسانه های اجتماعی:

برای از بین بردن اعتبار یک نوجوان یا زندگی حرفه ای یک جوان فقط یک عکس نامناسب یا تبلیغ اینترنت کافی است. تنظیمات حریم خصوصی به نوجوانان احساس امنیت کاذب در شبکه های اجتماعی را می دهد. مدارس و والدین باید به نوجوانان و جوانان یادآوری کنند که از اینترنت درست استفاده کنند

شاید نوجوانان فکر کنند فقط دوستانشان می توانند پست های آنها را ببینند، اما اگر آن فرد پست را به اشتراک بگذارد یا در مورد آن به شخص دیگری بگوید، به زودی همه جا پخش می شود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع