این ماده غذایی را در طبقه بالا فریزر قرار ندهید
راه حل کلیدی داشتن یک رژیم غذایی سالم؛ این است که شما از طیف مختلفی از غذاها و خوراکی ها مانند میوه ها، سبزیجات، حبوبات، گوشت و غیره استفاده کنید اما متخصصان یک راه حل کلیدی دیگر برای سلامتی دارند و آن هم نگهداری غذاهاست و باید مواظب باشید که بعضی از مواد غذایی را در بعضی از فضا ها قرار ندهید تا باعث ایجاد باکتری های مضر نشوند.
طبق اطلاعات سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها، اگر بعضی از غذاها را در طبقه بالای فریزر قرار دهید، باعث آسیب به بدن می شوید و همین اشتباه ساده در نگهداری از ماده غذایی باعث پخش شدن باکتری خطرناک و ابتلا به بیماری های جدی می شود اما به نظر شما کدام غذا است که هرگز نباید آن را در طبقه بالای فریزر بگذاریم؟ برای اطلاع از پاسخ با ما در این بخش از بهداشت و سلامت پلاس وی همراه باشید.
جای گوشت، طبقه اول فریزر نیست!
هرگز گوشت قرمز و گوشت مرغ و هیچ غذای دریایی خام را در طبقه و کشوی بالای فریزر قرار ندهید. گوشت خام یکی از رایج ترین علت های پخش شدن باکتری است و بنابراین متخصصان پیشنهاد می کنند که هنگام نگهداری آن ها در فریزر، به شدت مراقب باشید.
میوه و سبزیجات را دور از آن ها قرار دهید و آن ها را کنار یا زیر گوشت خام نگذارید، زیرا آب چکیده شده از این مواد حاوی جرم است. بهتر است مواد خوراکی بسته بندی شده که در آن ها باز نشده است را در طبقه بالای فریزر قرار دهید. لبنیات را از میوه، سبزیجات و گوشت جدا کنید.
اهمیت نگهداری از گوشت داخل فریزر
همیشه گوشت را داخل بسته بندی اورجینال خودش قرار دهید تا زمانی که موقع مصرف برسد، می توانید از یک پلاستیک اضافه تر برای جلوگیری از نشت آب آن استفاده کنید.
ارتباط نوع نگهداری با مسمومیت غذایی
اگر همه مواد خوراکی را با یکدیگر داخل فریزر نگه دارید و به این مسئله توجه نکنید، به مشکلات دچار می شوید، زیرا گوشت خام قرمز، گوشت مرغ و خروس و غذاهای دریایی حاوی باکتری سالمونلا، لیستریا، ای.کولی و دیگر باکتری های مضر هستند که مشکلاتی مثل دل درد، تب، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و غیره را ایجاد می کنند.
مطالعات نشان می دهد که 48 میلیون نفر در سراسر جهان هر سال به خاطر مسمومیت غذایی بیمار می شوند، 128 هزار نفر آن ها بستری می شوند و بیش از هزار نفر آن ها به خاطر این مشکل جان خود را از دست می دهند. پس بهتر است به طرز نگهداری غذاها دقت ویژه ای داشته باشید.
مراقب مسمومیت باشید
اگر هر کدام از این علائم را دارید، مراقب نگهداری غذا ها باشید. برای جلوگیری از مسمومیت غذایی باید سعی کنید مراقب سیستم نگهداری مواد غذایی باشید تا وضعیت خطرناکی نشود. مشکلاتی مثل حالت تهوع و استفراغ، تب و اسهال می تواند باعث تشدید بیماری شود و زندگی شما را تهدید کند.
افراد بالای 65 سال، خانم های باردار، کودکان زیر یک سال و افرادی که مشکلات سیستم ایمنی دارند بیشتر در معرض خطر بیماری بر اثر مسمومیت غذایی هستند.
نکاتی ساده ولی مهم
در نظر گرفتن نکات مراقبتی بسیار مهم است. جدا کردن غذاها در یخچال یک کار ضروری است که باید آن را انجام دهید.البته می توانید از راه های امنیتی دیگری هم استفاده کنید. به عنوان مثال تخته های آشپزی را برای گوشت خام و سبزیجات از یکدیگر جدا کنید.
هرگز گوشت پخته شده را داخل بشقابی قرار ندهید که قبلا گوشت خام داخل آن بوده است و حتماً همه این تخته های آشپزی را شستشو و ضدعفونی کنید.
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها پیشنهاد می کند که هرگز گوشت خام را قبل از پختن نشویید زیرا شستن گوشت خام قرمز، گوشت مرغ، بوقلمون یا تخم مرغ باعث پخش شدن جرم داخل سینک و سطوح اطراف می شود.